Соціальні гарантії для призовників та військовослужбовців строкової служби

4 жовтня 2016 року зі збірного пункту Волинського обласного військового комісаріату 50 призовників вибули до військових частин та навчальних підрозділів Збройних Сил України.

Нагадаємо, що в Україні стартувала призовна кампанія «Осінь-2016».

Чинним законодавством встановлено комплекс соціальних гарантій для призовників та військовослужбовців строкової служби.

При призові громадянам виплачується грошова допомога у розмірі двох мінімальних заробітних плат (сьогодні ця сума становить 2 тис. 900 гривень).

Час проходження строкової військової служби зараховується до стажу роботи. Крім того, згідно з частиною 3 статті 119 КЗпП України за громадянами, які до призову працювали, зберігається місце роботи, посада та середній заробіток на підприємстві, установі, організації, незалежно від підпорядкування і форми власності.

Військовослужбовцям строкової служби надається відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад.

Військовослужбовці строкової військової служби перебувають на повному державному утриманні. За ними зберігаються житлові приміщення, які вони займали до призову на строкову військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

При звільненні військовослужбовцям строкової військової служби органи соціального захисту населення виплачують вихідну грошову допомогу у розмірі восьми посадових окладів (від 1 тис. 232 до 1 тис. 960 грн.) залежно від військового звання та посади.

 Ігор ПІДЛІСНИЙ,

заступник військового комісара по роботі з особовим складом — начальник групи по роботі з особовим складом

та громадськістю, підполковник                                                        

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>