Про інтереси волинян — на найвищих рівнях

10-11 листопада голова облдержадміністрації Володимир Гунчик працював у місті Києві. Одне із головних завдань, яке стояло на порядку денному керівника виконавчої гілки влади в області — зустріч із керівництвом Укравтодору щодо обговорення питань, пов'язаних з перспективою розвитку дорожньої інфраструктури.

Про підсумки робочої поїздки до Києва голова облдержадмі-ністрації прозвітував в ході оперативної наради.

— На адресу облдержадмі-ністрації надійшов лист Укравтодору, в якому нас просять надати пропозиції щодо співфінансування у 2016 році, як з боку Державного бюджету, так і з боку місцевих бюджетів. Уже маємо хороші результати обговорення перспектив розвитку дорожньої інфраструктури. Перші кроки уже зробили, — розповів Володимир Гунчик. — У 2015 році на дорожню інфраструктуру було передбачено 21 мільйон гривень. З них освоєно 15 мільйонів. На наступний рік фінансування збільшується у п'ять разів, тобто плануємо передбачити 100 мільйонів гривень, за умов співфінансування з Державного бюджету в такій же сумі, окрім дороги Луцьк-Львів. Відтак, досягнуто домовленостей, що робоча група, яку очолить директор департаменту інфраструктури Іван Мирка, на цьому тижні працюватиме у місті Києві, де зустрінеться з керівництвом Укравтодору, аби обговорити конкретні пропозиції щодо спільного фінансування інфраструктурних проектів на 2016 рік. Тому усі дотичні до цього питання профільні структури повинні максимально долучитися до обговорення для того, щоб у наступному році забезпечити сер-йозний об'єм фінансування об'єктів дорожньої інфраструктури.

Також під час зустрічі із керівництвом Укравтодору обговорено питання подальшого функціонування ДП «Волинський облавтодор».

— Я неодноразово наголошував на тому, що позиція обласної державної адміністрації щодо облавтодору полягає не в його ліквідації, а в реорганізації. Тобто з 10 існуючих структур залишиться 5-6, які зможуть ефективно обслуговувати волинські дороги. Наше прагнення до такої реорганізації підтримане в Укр-автодорі, — розповів Володимир Гунчик.

У 2016 році планується розпочати ремонтні роботи на дорозі державного значення Луцьк-Львів. З цього приводу Володимир Гунчик поінформував головних дорожників країни, що усі підготовчі роботи уже завершені.

— Надалі вступаємо у фазу оголошення тендерних процедур. Оскільки, як тільки покращаться погодні умови, ми повинні розпочати роботи з ремонту доріг та закінчити їх до жовтня 2016 року. Ремонтні роботи необхідно провести й на прилеглих до доріг територіях, — зазначив голова облдержадміністрації. — На сьогодні уже завершене обстеження усіх пунктів пропуску на кордоні України з Європейським Союзом та Білоруссю. Висновок один — роботи досить багато. Відтак, відповідне фінансування повинне бути закладене як в обласному бюджеті, так і міських бюджетах, звичайно за участі Державного бюджету. Адже пункти пропуску це — обличчя країни.

Наступним важливим питанням, яке лобіює у владних кабінетах керівник виконавчої гілки влади, є питання розвитку волинського вугільного басейну в 2016 році. Відтак, на цьому тижні відбудеться зустріч голови облдержадміністрації і Міністра енергетики з обговорення такого важливого для краю питання.

— Ці пропозиції напрацьовано із представниками Волиньвугілля та шахти № 10 «Нововолинська» для того, щоб чітко сформувати нашу позицію щодо розвитку вугільної промисловості на території області, — розповів Володимир Гунчик.

Ще одним з пріоритетних питань для Волині залишається питання формування обласного бюджету 2016 року.

— Ми не повинні чекати формування Державного бюджету-2016. Усі бюджети — обласний та місцеві, повинні бути сформовані до 25 грудня 2015 року, — наголосив Володимир Петрович. — Департамент фінансів уже отримав необхідні доручення щодо підготовки двох варіантів обласного бюджету 2016 року. Перший — за результатами проекту Державного бюджету на 2016 рік. Другий варіант — за підсумками формування обласних бюджетних потоків у 2015 році. Якщо до кінця цього року Верховна Рада України прийме Держбюджет на 2016 рік — у роботу пускаємо проект обласного бюджету № 1. Якщо ж ні, то будемо працювати за другим варіантом, задля того, аби ми зуміли нормально відпрацювати перший квартал 2016 року. Особлива увага повинна бути приділена формуванню місцевих бюджетів об'-єднаних громад. Адже на їх прикладі ми повинні показати іншим саме економічну ефективність такого об'єднання.

— Відтак, усі голови сільських, районних, міських рад повинні максимально активізувати роботу з формування місцевих бюджетів. Розпочинаємо активну фазу формування зведеного обласного бюджету на 2016 рік, — вкотре наголосив керівник виконавчої влади області.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>