Новини волині

ЗБІЛЬШАТЬ РОЗМІР ВИПЛАТИ ПОСТРАЖДАЛИМ ВІД ПОЖЕЖІ

Депутати Волинської облради вирішили запровадити новий принцип допомоги волинянам, у яких трапилася пожежа. Суму одноразової допомоги хочуть збільшити з однієї тисячі гривень до 10 чи 20 тисяч гривень. Про це йшлося під час другого сесійного засідання депутатів обласної ради 24-го грудня.

Зі слів Анатолія Грицюка, сьогоднішня допомога, яку виділяють депутати, — мізерна, вона навіть не покриває елементарні потреби.

«Члени постійної бюджетної комісії рекомендують ухвалити зімни щодо бюджетних коштів, аби ми виділяли від 10 до 20 тисяч гривень тим людям, які постраждали від пожеж. На сьогодні люди отримують по 500 чи 1000 гривень, а це мізерні суми. За таку одноразову допомогу вони не можуть навіть частково відновити свої помешкання, дах залатати», — озвучив рекомендацію депутат.

ПОЛЯК ІЗ КОНТРАБАНДНИМ БУРШТИНОМ – ЗА КОРДОН

За інформацією Державної прикордонної служби громадянин Польщі намагався перемістити через кордон бурштин. Близько 800 грамів каміння бурштину виявили нещодавно в пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці. Прихований пакунок спільна оглядова група знайшла в салоні автівки «Фольксваген», яка прямувала до Польщі. Необроблене каміння водій, громадянин Польщі, заховав у дорожній сумці серед речей. Виявлений конфіскат передали представникам фіскальної служби.

ДО ЗИМНОГО ПРОКЛАЛИ НОВУ ДОРОГУ

До села Зимне, що у Володимир-Волинському районі, проклали нову дорогу. Раніше воно асоціювалося із жіночим монастирем. Тепер Зимне – перший створений на Волині центр об’єднаної громади. Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, Зимнівський сільський голова В’ячеслав Католик просив допомогти в ремонті дороги, а вже зараз можна інспектувати новопрокладений шлях. «Непогано, але потрібно навесні завершити ще метрів 200. Для об’єднаних громад все без черги, поки», – розповів Гунчик.

АВАРІЯ ПІД ЛУЦЬКОМ

Автопригода трапилася у Луцькому районі. На автодорозі у селі Голишів перекинувся автобус марки «МАН», який перевозив пра-цівників заводу. За кермом автобуса перебував 64-річний житель обласного центру. Водій не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з`їхав у кювет. Внаслідок ДТП автобус перекинувся. У результаті водій та сім пасажирів, робітників заводу, отримали тілесні ушкодження. Нікого не госпіталізували.

ПРИДБАВ «НИВУ» ДЛЯ БІЙЦІВ АТО

Волинянин Руслан Хомич придбав у Мелітополі й передав українським військовим автомобіль «Нива», який був їм потрібен. Мешкає Руслан Хомич у невеликому селі Кроватка, яке відноситься до Березолуківської сільської ради Рожищенського району. Він взяв в оренду земельні паї і господарює на землях колишнього доросинівського колгоспу.

Він — голова Асоціації фермерів та приватних землевласників району, депутат районної ради. Головне ж, що Руслан зі своєю бригадою волонтерів допомагає військовим у ремонті техніки: старих «Уралів» та «ГАЗонів». Під час останньої поїздки на схід Руслан з однодумцями побували на українських блокпостах в районах Мар’-їнки, Курахового, Красногорівки та в інших. І за власний кошт Руслан Хомич придбав у Мелітополі й передав українським військовим автомобіль «Нива», який дуже був їм потрібний.

«НЕГАБАРИТ-СЕРВІС» — НАЙБІЛЬШИЙ АВТОПЕРЕВІЗНИК КОВЕЛЬЩИНИ

Ковельське підприємство «Негабарит-сервіс» готове налагодити нове виробництво та сподівається на інвестиції із закордону. Відверта розмова влади та бізнесу відбулася 24 грудня у рамках форуму «Волинь: бізнес, відповідальність, взаємодія. Роль влади на регіональному та місцевому рівнях у розвитку підприємництва», що його ініціював голова облради Ігор Палиця.

Представниця підприємства Богдана Чорна розповіла, що воно, за прогнозованими результатами 2015 року, – найбільший автоперевізник Ковельського району і є одним із найбільших платників податку у Ковельському районі. У 2015 році запланований податок на прибуток — у розмірі 3 мільйонів гривень.

«Ми боролися протягом шести років із поверненням ПДВ і нам це нині добре вдається. Питання в іншому: допоки буде продовжуватися тиск регіональних податкових адміністрацій на підприємство? Тільки ми почали порушувати питання про повернення ПДВ, то до нас прийшла перевірка. Лише оскаржили результати перевірки, то автоматичне відшкодування ПДВ зняли і сьогодні знову починаються щомісячні перевірки по податку на додану вартість. За всі роки існування підприємства – жодного штрафу, жодного порушення», — по-ділилася представниця підприємства. Іноземні інвестори лякаються мільйонних боргів із відшкодування ПДВ і просто не хочуть мати із цим справу.

Нині компанія готова на власній території налагодити виробництво обладнання до сільськогосподарської техніки, яке орієнтоване, у тому числі, на експорт, і інвестувати 12-15 мільйонів гривень. Утім, побоюється чергових перепон. Голова обласної ради Ігор Палиця попросив передати документи щодо налагодження виробництва.

РОЛИК ШКОЛЯРА З ІВАНИЧІВЩИНИ –

У ДЕСЯТЦІ НАЙКРАЩИХ

Школяр з Іваничівщини Денис Недбайло зняв ролик про Різдвяне диво, який увійшов у десятку найкращих робіт зі всієї України. Конкурс відбувся у рамках фестивалю «Європейська зима. Свята на Поштовій площі».

Учень 11 класу Іваничівської школи Денис Недбайло взяв участь у конкурсі і увійшов в десятку переможців. З 10 грудня по 12 січня переможців чекає дивовижна подорож різними європейськими країнами.

ВИКОРИСТАНІ ШПРИЦИ «У ПОДАРУНОК» МЕРОВІ НОВОВОЛИНСЬКА

Активісти Цивільного Корпусу «Азов» Нововолинська 24 грудня принесли на сесію міської ради використані шприци. Активісти «Азову» під час акції «Чисте місто» прибрали місцевий парк. Назбирані використані шприци вони принесли на сесію міської ради, щоб вручити їх міському голові Віктору Сапожнікову. Таким чином вони спробували продемонструвати бездіяльність міської влади щодо вжиття заходів по викоріненню наркоманії у шахтарському місті. До сесійної зали членів ЦК «Азов» не пропустили, але в коридор до активістів вийшов перший заступник міського голови Нововолинська Андрій Сторонський. У присутності місцевих депутатів та представників ЗМІ члени Цивільного Корпусу «Азов» Нововолинська вручили зібрані шприци.

За матеріалами інформаційного агентства «Волинські новини» підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>