ФЕЛЬДШЕРСЬКА БРИГАДА З РАТНОГО – ЧЕМПІОН ОБЛАСТІ

фелд20 жовтня у Луцьку відбувся ІІ Волинський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Волинські медичні ралі – 2017». Участь у чемпіонаті взяло 22 бригади парамедиків із усіх районів області. Ратнівщину, як і минулого року, представила бригада екстреної медичної допомоги у складі фельдшерів Наталії Колядюк, Олесі Прач та водія Сергія Корпача. Тогоріч вони вибороли першість у одній із номінацій чемпіонату – у конкурсному завданні «Фатальна прогулянка». А в цьому році стали абсолютними переможцями за підсумками п’яти етапів.

Друге місце дісталося Любешівській бригаді, третє отримала команда Луцького міського відділення №2. Серед лікарських бригад перше місце зайняла команда Ківерцівського відділення, друге – Луцького міського відділення № 2 і третє – Маневицького відділення ЕМД.

Про те, як саме відбувалися змагання парамедиків, розповіла Наталія Колядюк. Для них розробили п’ять конкурсних етапів: «Серцю не накажеш», «Умілі ручки», «Невдале завершення», «Поворот не туди» та «Всезнайко». За 10 хвилин бригада екстреної медичної допомоги повинна була визначити точну кількість по-страждалих, характер травм, надати невідкладну допомогу, ста-білізувати стан потерпілих. Наталія Віталіївна розповідає, що хоч і не вперше були на цьому конкурсі, та все одно хвилювалися, адже за їхніми діями уважно спостерігали судді – професійні лікарі. Вони фіксували кожну дію, маніпуляцію, злагодженість та оперативність у роботі бригади. Проте, як зазначає фельдшер, вони не могли спрацювати по-іншому, адже мали принаймні підтвердити досягнення минулого року, та вийшло так, що обійшли абсолютно всіх і здобули перемогу.

Цьогоріч разом із Наталею Віталіївною та Сергієм Семеновичем працювала у команді фельдшер Олеся Прач. Відповідальний фельдшер Ратнівського відділення ЕМД Федір Колотюк каже, що працює вона у відділенні екстреної допомоги тільки трохи більше року, однак старається, вчиться і показує хороші результати.

Ратнівська команда виборола першість у завданнях «Невдале завершення» та «Поворот не туди», проте за підсумками усіх змагань вона стала переможцем серед фельдшерських бригад і набрала найбільшу кількість балів серед фельдшерських і лікарських бригад. Додому переможці привезли чимало нагород, а саме кубок за зайняте перше місце у чемпіонаті, два кубки за зайняті перші місця у конкурсних етапах, три грамоти та диплом за участь.

Ще у минулому році Федір Колотюк зауважував, що участь у подібних конкурсах стимулює медиків до подальшої наполегливої праці. І це дійсно так, бо вже через рік після першої невеликої перемоги бригада повернулася додому чемпіоном області.

Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>