Допоможемо у перевиданні книги, яку чекають в АТО

Звернення керівників громадських організацій Волині до патріотів нашого краю, кому не байдужа майбутня доля України, допомогти у виданні книги знаного на Волині релігієзнавця і краєзнавця Дмитра Корнелюка «Росіяни-москалі на чужій землі»

Волиняни вже знайомі з такими високодуховними працями Дмитра Корнелюка, як «Релігія і нове мислення», «Основи християнської етики», «Духовне небо Волині», «Наша віра, наша правда», «Сівачі Слова Божого Волині» та іншими.

Нова книга Д. Корнелюка «Росіяни-москалі на чужій землі» — спроба об'єктивно, без надуманих художніх прикрас, без політичної заангажованості, тільки на основі документів і свідчень очевидців розповісти про боротьбу нашого народу з одвічним ворогом Росією-Московією за волю і кращу долю; заглянути в очі «старшому брату», який і сьогодні зі зброєю в руках, порушуючи кордони, зазіхає на нашу землю, нашу історію, нашу віру. Автор розкриває суспільну місію Церкви у житті держави як її національний феномен, показує, як в неоголошеній війні Росії проти України путінська хунта знаходить підтримку РПЦ і особисто патріарха Кирила.

Сповідуючи християнські цінності, автор закликає до суспільної злагоди, міжконфе-сійного порозуміння і єдності задля майбутнього України і Церкви Христової, вказує на шляхи утворення Єдиної Помісної Православної Церкви; наголошує, що війни могло б і не бути, якби голос Української Церкви звучав як один, якби українці в православній вірі «були всі ОДНО».

Д. Корнелюк застерігає: «Пам'ятаймо! Без Єдиної Помісної Православної Церкви говорити про завершений процес побудови і збереження української державності — передчасно. Незалежна Церква у незалежній державі є канонічно виправданою та історично неминучою. І це не стільки бажання нашого люду, скільки його право».

Головна мета книги — українізувати сус-пільство через звернення до національних традицій та християнських цінностей нашого народу.

Книга пройшла експертизу в Інституті філософії НАН України імен Г. Сковороди (рецензент Петро Йолон, кандидат філософських наук), та у Волинській православній богословській Академії (рецензент Василь Лозовицький, проректор, кандидат богослов'я).

Книга «Росіяни-москалі на чужій землі» має порівняно невеликий наклад. Тому не може задовольнити запити широкого загалу читачів. Частину книг автор подарував ра-йонним і міським бібліотекам Волині, закладам освіти.

Кілька десятків передав через капеланів у зону АТО, де інтерес до книги дуже високий. Це — своєрідна зброя у війні з Путіним і «русским миром».

Зважаючи на вищесказане, ми, керівники громадських організацій Волині, звертаємось до благодійників і спонсорів, усіх патріотів нашого краю, кому не байдужа майбутня доля України, з проханням допомогти у перевиданні книги «Росіяни-москалі на чужій землі».

Видрукувані книги, від вашого імені, через волонтерів і капеланів безкоштовно будуть розповсюджені у зоні АТО, на Сході і Півдні України, бо дуже важливо, щоб там знали правду про нашого «старшого брата».

Визначену вами суму грошей просимо переказати на реквізити: підприємець Івановський Віктор Михайлович, ІПН 1779802539, м. Ковель, вул. Черняховського, 14. Розрахунковий рахунок 2600850130297, філія ВОУ ВАТ «Ощадбанк», МФО 303398.

Телефони автора для довідок: 0681393111, 0507754501.

Голова ГО «Військові капелани Волині» о. Михайло БУЧАК; голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Г. В. БОНДАРЕНКО; голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України          М. І. САВЧАК; голова Ліги українських письменників ім. Павла Чубинського О. Д. ДОБКО;

помічник народного депутата України Ігоря Гузя, керівник волонтерського підрозділу «Вбережу» І. В. ВЕРЧУК;

голова благодійного фонду «Майбутнє Волині-України» Г. Ф. ГОЛУБОВИЧ; голова Ковельської філії «Союзу Українок»                 О. В. МІСЮРА; учасник Євромайдану, координатор ГО «Майдан Гідності», кавалер ордена «За мужність» Володимир МОВЧАН;

настоятель храму Благословіння Прествятої Богородиці м. Ковеля, учасник Євромайдану, член штабу національного спротиву, волонтер, депутат Ковельскої районної ради о. Василь Мичко;  голова Волинської обласної громадської ради з питань національного та духовного відродження Л. А. КРАВЦОВА

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>