Доходи та витрати домогосподарств Волині

За даними обстеження умов життя домогосподарств, яке здійснюється органами державної статистики на постійній основі, середньомісячні сукупні ресурси пересічного волинського домогосподарства у 2014 році склали 4587 грн., середньомісячні сукупні витрати — 4144 грн.

Основне джерело надходжень ресурсів — доходи від зайнятості (оплата праці і доходи від підприємницької діяльності та самозайнятості), які становили 43% сукупних ресурсів домогосподарств. Частка пенсій, стипендій та соціальних допомог (включаючи готівкові та безготівкові пільги та субсидії) склала 31% усіх ресурсів. Важливим джерелом формування доходів волинян залишаються особисті підсобні господарства: кожна сьома-восьма гривня — це вартість спожитої продукції, отриманої з особистого підсобного господарства та від самозаготівель і надходження від продажу сільськогосподарської продукції.

Найбільш вагомою статтею сукупних витрат продовжували залишатися витрати на продовольчі товари — на них волиняни спрямовували три гривні сукупних витрат з кожних п'яти. На придбання непродовольчих товарів домогосподарства області витрачали кожну четверту-п'яту гривню, на оплату послуг — кожну десяту-одинадцяту гривню.

Головне управління статистики у Волинській області

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>