Завершився осінній призов

В Україні завершилась призовна кампанія «Осінь-2017», особливістю якої є додатковий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних Сил України. Всього були призвані 12460 чоловіків віком від 20 до 27 років. На Ратнівщині призвано 11 чоловік. Вони проходитимуть службу у всіх регіонах України, за винятком зони проведення антитерористичної операції.

За інформацією Ратнівського військкомату, у Сухопутних військах України проходитиме службу 8 чоловіків, у Повітряних силах ЗСУ, Національній гвардії України та Державній спеціальній службі транспорту по 1 чоловікові.

На службу пішли молоді люди з  Ратного, Велимчого, Видраниці, Жирич,  Замшан, Межиситя, Млинового, Самарів та Тура – по одному призовнику, 2 призовники – з Прохідської сільської ради.

У цілому в Україні спостерігалося «близько 70% неявки призовників до військових комісаріатів», з яких майже третина перебувають у розшуку. На Ратнівщині не з’явилося на призовну комісію без поважних причин – 976 чоловік, а це 75,2 відсотка від загальної кількості, які підлягали призову. Всього ж на призовну комісію викликалось 1298 чоловіків, з яких на медичну комісію прибуло лише 320. З числа тих, хто пройшов медичну комісію, 277 визнані придатними до військової служби, 11 призвані на строкову військову службу та відправлені у війська, 159 — отримали відстрочки від призову згідно із чинним законодавством, 103 – передано в запас призовників, із них 86 – досягли 27-річного віку,  6 — визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я, 29 — непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час,  6 — не завершили медичне обстеження до кінця призову, та 2 — зняті з військового обліку.

Щодо 2 призовників, жителів Ратного та Лучичів, направлені матеріали до районного відділу поліції для притягнення їх до кримінальної відповідальності за ст. 335 КК України.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Один відгук на «Завершився осінній призов»

  1. Oleg S. коментує:

    Особисто мені до вподоби контракна форма проходження служби. Тим хто з якихось причин не бажає проходити службу необхідно запропонувати грузинський варіант відкупу. Для того щоб призивник не коїв злочин даючи хабар воєнкому,а міг офіційо поповнити бюджет Збройних Сил України .

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>