ЗА ПРИЗОВОМ НА ВІЙСЬКОВІЙ СЛУЖБІ ОФІЦЕРИ З РАТНІВЩИНИ

У нинішньому році Міністр оборони України підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу.  Перший призов відбувся. У Генштабі Збройних сил України підсумували результати призову — кожен четвертий виявив бажання служити за контрактом.

Такі дані оприлюднив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк. «Заходи призову, який проводився в Україні вперше, пройшли організовано та своєчасно. Загалом до військових комісаріатів прибуло 1000 офіцерів, з яких 59 — жінки. Кожен четвертий заявив про намір проходити військову службу за контрактом», — сказав речник.

За його словами, з числа призваних 80 відсотків мають вік до 35 років. Призвані офіцери проходять наразі фахову підготовку.

У нас, на Ратнівщині, до призову осіб офіцерського складу підлягає  87 офіцерів запасу. Два з них – Андрій Томащук з Ратного — колишній працівник митниці, та Вадим Бащук із Видраниці – працівник ДП «Ратнеагроліс», – вже з червня на службі, нині вони у навчальному центрі «Десна».

До речі, за словами військового косімара району Василя Шинкарука, який запрошує ратнівчан на службу за контрактом, з нового року на контрактників чекає підвищене грошове забезпечення – буде прирівнене до стандартів армій НАТО.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>