В Україні зникнуть телеграми. «Укртелеком» закриває їх прийом і пересилання

Найбільший український оператор фіксованого зв'язку ПАТ «Укртелеком» вирішив уже з 1 березня 2018 року закрити послугу пересилання телеграм, яка давно стала непопулярною і збитковою.

В «Укртелекомі» пояснюють, що таке рішення було прийняте через те, що з розвитком сучасних технологій українці все рідше користуються телеграмами.

Ще однією причиною відмови від цієї послуги є застаріле обладнання та відсутність його підтримки з боку виробників, зазначили в компанії.

За даними агентства «Інтерфакс-Україна», якщо у 2015 році було відправлено близько 350 тисяч телеграм, то у 2015-му — 100 тисяч, а цьогоріч лише приблизно 10 тисяч телеграм на квартал.

За неофіційними даними, в Ратному телеграми відправляли одиничні абоненти, у місяць 1-2. Телеграми адресувались і ще будуть адресуватися впродовж трьох місяців абонентам не лише України, а різних куточків світу. І при цьому мова йде не про те, що немає електронного чи мобільного зв'язку, а про те, що отримувачам у відповідних випадках, таких як, наприклад, різного роду виклики тощо, необхідне письмове повідомлення.

Як альтернатива телеграмам залишаються електронні повідомлення, які приймають уже не укртелекомівці, а поштовики — оператори ПАТ «Укрпошта». Але електронні повідомлення можна відправити лише по Україні, за межі держави — ні!

А було колись… А було колись, що у Ратнівському вузлі зв'язку, який за свою історію мав чимало назв і нині у структурі ПАТ «Укртелеком», у його відділі «Телеграф» навіть черги були на відправку телеграм, працювали телеграфісти у дві зміни — цілодобово приймали і відправляли телеграми, надавали послуги телефонного зв'язку. У світлову пору доби їм не було навіть часу на невеличку перерву, аби попити чай-каву. Без послуг телефонно-телеграфної станції, напевно, не могла обійтися жодна людина. Але змінюються часи, а з часом і послуги…

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>