Цікаві факти про Україну

— Україна займає четверте місце у світі за кількістю громадян з вищою освітою. Населення України належить до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення – вища за середньоєвропейський рівень.

— Олешківські піски часто називають українською «Сахарою». Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів Херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею Європи. Олешківські піски добре видно з космосу.

— На території України зосереджено ¼ всіх запасів чорнозему на планеті.

— Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку встановлені в 1200 місцях по всьому світі.

— Більшість українських слів починаються з літери «п». Найчастіше використовувана буква алфавіту – «о». Букви «ф» і «г» використовуються найрідше.

—  У момент проголошення незалежності в Україні фіксувалася наявність 19,4 мільйона голів свиней, сьогодні їх вдвічі менше – 8,3 мільйона особин. Незважаючи на те, що українці носять звання салоїдів, середньостатистичний житель країни вживає в рік всього 18 кілограмів свинини. Навіть німець з’їдає втричі більше.

Ú  Українці – п’ята найбільш питуща нація в світі. Нас перепивають тільки молдавани, росіяни, угорці і чехи. Середньостатистичний українець, старший 15 років, у рік випиває 15,6 літра алкоголю – на літр більше за ірландця і майже на два – за норвежця.

Ú  Через територію України проходять чотири з десяти європейських транспортних коридорів.

Ú  В Україні – найбільші запаси марганцевої руди в світі – 2,3 мільярда тонн або близько 11% від усіх покладів планети. Ще у нас чимало залізної руди – 7 % світових запасів.

Ú  Україна входить до трійки найбільших виробників ячменю. Поруч із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка, випереджуючи Польщу і Туреччину. Входить до сімки найбільших у світі виробників цукру, рослинної олії, свинини та картоплі, до п’ятірки найбільших світових виробників меду.

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>