ТОП-10 найпопулярніших професій серед вступників України

У Міністерстві освіти та науки України поділилися результатами цьогорічної вступної кампанії. Зокрема, склали рейтинг найбільш популярних спеціальностей серед вступників.

За результатами вступу 2017 року, найпопулярнішими спеціальностями серед вступників на бакалаврат в Україні стали «Філологія», «Право» та «Менеджмент». На них подали, відповідно, 85 тисяч, 74 тисячі та 59 тисяч заяв.

Крім того, серед лідерів – «Медицина», «Комп’ютерні науки», «Туризм», «Середня освіта», «Психологія» та «Економіка». На ці спеціальності висловили бажання вступити від 46 до 40 тисяч абітурієнтів.

Останню сходинку у ТОП-10 отримала «Інженерія програмного забезпечення» із результатом у 33 тисячі заяв.

«Традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» та «Економіка» залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці. При цьому високі щаблі у рейтингу займають й потрібні економіці спеціальності, такі як «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення», — відзначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Також у відомстві розповіли про найменш популярні спеціальності. Серед них – «Богослов’я» (185 заяв без урахування духовних ВНЗ) та «Гідроенергетика» (193 заяви на вступ).

За словами Шарова, на жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика».

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>