ПРО МОЛОКО, ЙОГО СОРТ І БІДНОГО СЕЛЯНИНА

про молокоЩе минулого року люди, які утримують корів і жили частково за рахунок продажу молока, були шоковані, коли дізналися із засобів масової інформації, що з Нового року молоко у селян не прийматимуть, оскільки воно вважається другосортним. Поки плакали-журились, нове повідомлення, уже більш заспокійливе, хоча не надовго — на півроку, — саме на такий термін поки що відклали заборону на продаж домаш-нього молока. А що далі? — цікавить кожного виробника. І чому домашнє молоко мало бути під забороною продажу?

Стандарти! В Інтернет-виданнях повідомляється, що на сьогодні всі вимоги до молока прописані в Державному стандарті України — ДСТУ 3662-97 «Молоко коров'яче незбиране. Вимоги при закупівлі». Стандарт передбачає, що все молоко, залежно від рівня бактеріального забруднення і вмісту соматичних клітин, поділяється  на екстра, вищий, перший і другий сорти. Цей стандарт з першого січня 2018 року мав бути замінений ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров'яче. Технічні умови», який спрямований на підвищення вимог до якості молока і врегулювання використання молока другого сорту тільки в певних цілях. Та поки що він відтермінований до 1 липня.

Повний текст публікації — у газеті «Ратнівщина»

 

Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>