ПАРЛАМЕНТ ПІДТРИМАВ ПРОПОЗИЦІЮ ПОЗБАВЛЯТИ НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ ВОДІЙСЬКОГО ПОСВІДЧЕННЯ

парламентДепутати Верховної Ради прийняли у першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

«Це — наша спільна перемога. Ми не маємо права допустити, щоб діти страждали від того, що їхні батьки не хочуть виконувати своїх батьківських  обов'язків. Злісні неплатники аліментів мають двічі подумати і зважити, чи варта економія на власній дитині тих незручностей, перед якими вони постануть після прийняття закону», — зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.

Документ запроваджує низку новацій, які посилюють відповідальність злісних неплатників, які мають заборгованість зі сплати аліментів понад 6 місяців:

—   позбавлення боржника права виїзду за кордон до ліквідації заборгованості;

—   позбавлення боржника права не надавати згоду на виїзд дитини за кордон;

— позбавлення боржника права керувати автомобілем, використовувати зброю й полювати;

— 2 місяці суспільно-корисних робіт для боржника, оплата за які піде на погашення боргу дитині;

— ліквідовано будь-які сплати при подачі заяв у цій сфері до суду.

«Чужих дітей не буває. Ми не можемо стояти осторонь, коли порушуються права найменших українців. Ми маємо сказати „НІ“ економічному і фізичному насильству над дітьми та жінками. Цьому немає місця в європейській країні!», — заявив Павло Петренко.

Як повідомлялося раніше, нині на обліку виконавчої служби України перебуває  майже 600 тисяч проваджень про примусове стягнення аліментів. З них 90 тисяч стосуються несплати за понад 6 місяців. У Ратнівському РВ ДВС перебуває на виконанні 374 виконавчі документи про стягнення аліментів, з них 82 — за якими сума заборгованості перевищує суму платежів за 6 місяців.

Валентина Костючик,

старший державний виконавець Ратнівського районного відділу ДВС

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>