Єдина країна

МЕМОРАНДУМ З НІМЕЧЧИНОЮ ЩОДО КРЕДИТУ НА € 500 МЛН. ВЖЕ У РАДІ
Президент Петро Порошенко запропонував парламенту ратифікувати Меморандум з Німеччиною щодо кредиту на 500 млн. євро на відбудову інфраструктури на Сході України.
"Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект «Про ратифікацію Меморандуму про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв'язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн. євро. Вказаний документ було підписано 1 квітня 2015 року у місті Берлін», — йдеться у повідомленні.
Згідно з Меморандумом, уряд Німеччини має намір надати необхідні гарантії під незв'язаний фінансовий кредит Кредитної установи для відбудови загальним розміром 500 млн. євро. Кошти залучатимуться, зокрема, для інвестицій у відбудову та модернізацію інфраструктури регіонів східної частини України у таких сферах: транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання та водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення і будівництво житла.
ПОРОШЕНКО НЕ ГАРАНТУЄ ГУБЕРНАТОРАМ РОБОТУ ПІСЛЯ ВІДПУСТКИ
Президент України Петро Порошенко заявив, що підпише кожну заяву на відпустку від голів ОДА, але на роботу вони можуть уже не повернутися.
Про це він заявив на нараді з головами обласних, Київської міської державних адміністрацій в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.
«Не відкрию вам таємницю, що я на роботі проводжу 14-17 годин на добу. Без вихідних. І я маю право такого самого режиму вимагати від вас. Не раджу, бо, бачу, пішли прохання про три чи двотижневу відпустку на Адміністрацію Президента. Я підпишу, але до роботи можете не повернутися. Так що прошу цим не зловживати», — сказав він.
Порошенко зауважив, що не хоче порушувати трудове законодавство, але такого режиму роботи вимагає війна в країні.
НА ДОНБАСІ «АНТИКОРУПЦІЙНИКІВ» ПРИКРИВАТИМЕ ДЕСАНТ
У буферній зоні на сході України діятимуть антикорупційні мобільні групи, які супроводжуватимуть військові десантники.
Про це Президент Петро Порошенко заявив у середу під час наради в Одесі з головами обласних та Київської держадміністрацій за участі керівництва центральних та правоохоронних органів, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Мобільні групи, які будуть боротися з контрабандою на сході, матимуть надійне прикриття з боку військовослужбовців — будуть супроводжуватися українськими десантниками», — зазначив Порошенко.
У цьому контексті він зауважив, що не радить «оголяти зброю проти мобільних антикорупційних груп у буферній зоні лінії зіткнення».
УРЯД ЛІКВІДУВАВ «АВТОМОБІЛЬНІ ДОРОГИ УКРАЇНИ»
У середу, 8 липня, уряд прийняв рішення про ліквідацію ПАТ "ДАК «Автомобільні дороги України» (Укравтодор).
Про це на нараді з головами обласних, Київської міської державних адміністрацій в Одесі повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент Укрінформу.
Сьогодні Кабінет Міністрів прийняв рішення про ліквідацію ПАТ «ДАК Україна» (ПАТ «ДАК „Автомобільні дороги України“. — Авт.). Це фінальна крапочка в процесі прописання дорожньої карти: яким чином ми реформуємо систему Укравтодору, яким чином передамо експлуатаційні можливості на місця, яким чином будемо фінансувати дорожнє будівництво», — сказав Пивоварський.
Міністр підкреслив, що потрібно відходити від практики ямкового ремонту доріг, спрямовуючи ці кошти на капітальний ремонт та відбудову доріг.
«Сьогодні нам видали 1,7 млрд. грн., це приблизно 5-7 відсотків від того, що треба, аби ямковість вкрити по країні», — сказав Пивоварський.
Урядовець наголосив, що сьогодні в пріоритеті планування ремонтних робіт на 5-7 років, а одним із найголовніших завдань є ремонт дороги Одеса — Рені.
«Це є транс'європейський коридор, по якому нині неможливо возити продукцію. Неможливо возити товари з порту в порт, тому що дороги фактично немає. Несистемне фінансування призвело до того, що дорога фактично зруйнована», — наголосив Пивоварський.
ПЛАНИ ЩОДО ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАД
ВЖЕ ЗАТВЕРДИЛИ 19 ОБЛАСТЕЙ
Наразі 19 областей вже затвердили перспективні плани добровільного об'єднання громад.
«Дуже важливо, щоб перспективний план не залишив порожніх місць, щоб наші села не зникали з мапи України, як це відбувалося досі. Тому є мапа області, далі визначають, яким чином потенційно може розглядатися можливість об'єднання, затверджують плани. Уже 19 областей затвердили ці плани», — сказав він.
За його словами, перспективні плани добровільного об'єд-нання громад необхідні для того, щоб не виникла ситуація, що сильні громади пооб'єднувалися із сильними, а депресивні громади залишилися.
США МОЖУТЬ НАДАТИ УКРАЇНІ ЩЕ
ПОНАД ПІВМІЛЬЯРДА ДОПОМОГИ
Підкомітет Сенату США з питань державного асигнування, міжнародних операцій та пов'язаних з цим програм ухвалив напередодні законопроект щодо бюджету діяльності на цьому напрямі в 2016 фінансовому році, що передбачає виділення Україні $ 513,5 млн. загальної допомоги.
Про це йдеться в офіційному повідомленні Комітету з питань асигнувань Сенату США, передає власний кореспондент Укрінформу.
«Законопроект включає в себе загалом $ 513,5 млн. по всіх статтях на допомогу Україні, а також забезпечує президентський запит на суму $ 275 млн. для кредитних гарантій», — йдеться в повідомленні.
У цілому, документ визначає пріоритети гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб та біженців, зокрема тих, хто постраждав від затяжної кризи в Сирії. Він також підтримує глобальні програми охорони здоров'я та підтримки найбідніших верств населення у світі. «Крім того, законопроект фінансує програми з просування демократії за кордоном та інші програми для забезпечення стабільності й безпеки в районах заворушень, у тому числі на Близькому Сході, в Північній Африці і в Україні», — зазначили в сенатському комітеті.
(УКРІНФОРМ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>