Єдина країна

ПОРОШЕНКО ВІДПРАВИВ ПРОЕКТ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ В РАДУ
Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду проект змін до Конституції в частині децентралізації.
Текст законопроекту наразі відсутній.
Нагадаємо, Порошенко під час презентації проекту змін до Конституції в частині децентралізації наголошував, що «по-перше, децентралізація наближає владу до людини на відстань протягнутої руки... Тому свідомо і добровільно вперше погоджуюся віддати на рівень громад величезний обсяг повноважень і фінансових ресурсів, якими сьогодні розпоряджається президентсько-урядова виконавча вертикаль».
За словами Глави держави, децентралізація буде надійним запобіжником авторитаризму і диктатурі, бо розосереджує владу між тисячами суб'єктів, де неможливо сконцентрувати владу в таких обсягах, коли влада вже стає небезпечною для людини і для країни.
Крім того, Порошенко наголосив, що автономія Криму чітко відображена в діючій Конституції: «Вона має достатньо широкі повноваження. Ці повноваження Криму і Севастополя є збереженими».
ПОРОШЕНКО ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО €1,8 МІЛЬЯРДА ВІД ЄС
Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію меморандуму щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі до 1 мільярда 800 мільйонів євро.
Відповідний закон №538-VIII був проголосований Верховною Радою 18 червня цього року.
Нагадаємо, що відповідний Меморандум про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом щодо отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС був підписаний 22 травня 2015 року у Ризі і набирає чинності з дати отримання ЄС офіційного письмового повідомлення від України про виконання всіх внутрішньодержавних процедур, передбачених законодавством України.
ПОРОШЕНКО РОЗКАЗАВ ЛЬВІВСЬКИМ СИЛОВИКАМ ПРО ФЕСТИВАЛЬ КОРУПЦІЇ І КОНТРАБАНДИ
«Фестиваль» корупції і контрабанди, що триває на західному кордоні України — це ілюстрація незадовільної роботи усіх правоохоронних відомств та підміни ефективної боротьби піар-акціями і війною компроматів.
Про це у Львові на нараді з керівниками силових структур та правоохоронних органів прикордонних областей Західної України зазначив Президент України Петро Порошенко.
«Вічний і перманентний фестиваль корупції і контрабанди на західному кордоні України триває, і це ілюстрація незадовільної роботи усіх правоохоронних відомств, підміни ефективної боротьби піар-акціями і війною компроматів.
Десятками років випестувані схеми корупції і контрабанди продовжують працювати і приносити сотні мільйонів доларів різного роду ділкам — не тільки місцевим, але й київським. Якщо в мирний час таке обкрадання держави було гріхом, то в час війни — це смертний гріх», — заявив Порошенко.
За словами Президента, мета львівської наради — визначитися з головними викликами національній безпеці і напрацювати адекватну програму протидії цим загрозам.
Показниками мають бути не порушені кримінальні справи, які потім сором'язливо закриваються, а судові вироки та суми коштів повернені в держбюджет.
ПОРОШЕНКО: ВИБОРИ БОЙОВИКІВ 18 ЖОВТНЯ — АТАКА РОСІЇ НА МІНСЬК-2
Спроба терористів провести 18 жовтня незаконні вибори на Донбасі означатиме жорстку атаку Російської Федерації на Мінськ-2.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спілкування зі ЗМІ разом з главою Польщі Броніславом Коморовським.
«Я ніколи не коментував і не збираюся коментувати будь-які висловлювання терористів. Але вважаю, що ці заяви належать поки що не терористам. Якщо ці заяви будуть схвалені Російською Федерацією, то ми, на жаль, маємо дуже небезпечні і неприємні прецеденти. Спроба провести 18 жовтня незаконні, не у відповідності до Мінських домовленостей, не у відповідності до українського законодавства, не у відповідності до критеріїв ОБСЄ фейкові вибори означатиме жорстку атаку Російської Федерації на Мінськ-2», — сказав Порошенко.
Так, за словами Президента, мінський протокол від 5 вересня 2014 року «був атакований» 2 листопада, коли російська влада провела фейкові незаконні вибори на окупованих територіях Донецької і Луганської областей, які зруйнували увесь той прогрес, який був напрацьований для імплементації мінського процесу.
«Впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації в окремих районах Донецької і Луганської областей. Отже, сподіваюся, що цього не буде», — наголосив Глава держави.
Як повідомлялось, ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що збирається провести місцеві вибори 18 жовтня.
ПОРОШЕНКО ПРО БУРШТИНОВУ ЛИХОМАНКУ: ТАКИЙ РОЗМАХ АЛЯСЦІ І НЕ СНИВСЯ
Бурштинова лихоманка в Україні набрала такого розмаху, який і не снився Алясці з її золотою лихоманкою, описаною в 19-му столітті американським письменником Джеком Лондоном.
Про це у Львові на нараді з силовиками зазначив Президент Петро Порошенко.
«Шкода, що помер Джек Лондон, адже бурштинова лихоманка в Україні набрала такого розмаху, який і не снився Алясці. 90% бурштину видобувається нелегально. І при цьому жодна ділянка, жодна артіль не працює без міліцейського, прокурорського СБУшного «даху», без прикриття райдержадміністрацій», — зазначив Порошенко.
Президент пообіцяв наскочити на кордон Волинської, Житомирської і Рівненської областей, де видобувається бурштин, і показати, хто шефствує над видобутком «сонячного каменя».
Як зазначив Порошенко, нелегальні виробки загрожують не тільки екологічною катастрофою, але й фінансовим тероризмом, адже для їх охорони створюються озброєні формування, які невідомо куди спрямують свою зброю в майбутньому.
«Не потрібно аргументувати, що видобуток бурштину — це єдина копійчина для місцевих жителів. Заробітки на копальнях доволі високі, а зиск від них має йти не в кишені ділків, а в державну скарбницю», — наголосив Порошенко.
За його словами, найближчим часом у Верховну Раду буде подано проект закону про видобуток бурштину.
(УКРІНФОРМ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>