Єдина країна

ЗВІТ ПРО ПАДІННЯ БОЇНГА БУДЕ РУЙНІВНИМ
ДЛЯ РОСІЇ
Звіт щодо розслідування катастрофи малайзійського боїнга на Донбасі буде для Росії руйнівним.
Про це заявив посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.
«Звіт буде правдивим. Він скаже ту правду, яку ми вже знаємо. Він буде руйнівним для Росії. Росія вкине ще 21 власну версію того, що відбувалося, щоб себе відбілити в очах власної аудиторії. Для України це буде підтвердженням того, що ми вже знаємо. І так буде і для світу».
Документ мають оприлюднити 17 липня – у річницю трагедії.
Нагадаємо, у липні 2014 року проросійські бойовики збили літак малайзійських авіаліній «Боїнг-777», в якому перебувало 298 людей – усі вони загинули.

ОБСЄ ПІДТВЕРДЖУЄ ВИКОРИСТАННЯ БОЙОВИКАМИ ВАЖКОГО ОЗБРОЄННЯ В ГАРЯЧИХ ТОЧКАХ
Спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ зафіксували обстріли з важкого озброєння в Донецькій та Луганській областях попри заяви про відведення артилерії великого калібру від лінії зіткнення.
"У контрольованій урядом Попасній (69 км на північний захід від Луганська), місія помітила п'ять свіжих воронок, що утворилися після ударів із залпової ракетної системи (РСЗВ) калібру 122 мм — БМ-21 «Град», — зазначається, зокрема, в звіті.
Спостерігачі повідомляють, що бойовики не пустили їх на один із майданчиків із так званим «відведеним» важким озброєнням. Втім, навіть з відстані 20 метрів можна було побачити, що там відсутні 6 з 12 гаубиць і 4 з 9 мінометів, констатували вони.
Місія ОБСЄ каже про зростання активності бойових дій в районі донецького аеропорту та його околиць, а також напружену ситуацію в Широкиному під Маріуполем.

РОСІЮ ЧЕКАЄ ПРОДОВЖЕННЯ ЄВРОСАНКЦІЙ
Євросоюз збирається продовжити на півроку обмежувальні економічні заходи проти Росії.
Юридичний документ про продовження санкцій відносно РФ був погоджений минулого тижня на рівні постійних представників країн-членів ЄС при Раді ЄС. Він передбачає продовження санкцій проти Росії на подальші півроку – до 31 січня 2016-го. Йдеться про обмежувальні заходи і заборони щодо співпраці з Росією у таких сферах економіки, як фінанси та військово-тех-нічне співробітництво.
Як повідомляв Укрінформ, лідери країн ЄС на саміті у березні чітко пров’язали залежність продовження режиму санкцій проти РФ із імплементацією російською стороною мінських домовленостей.

НАТО ОБГОВОРИТЬ «СЕКРЕТНУ СТРАТЕГІЮ»
ЩОДО ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ РОСІЇ
Наступного тижня міністри оборони країн-членів НАТО проведуть зустріч, де обговорять секретний документ щодо можливого використання Росією ядерної зброї.
«Ми дуже занепокоєні ядерною стратегією Росії. Атомна зброя відіграє важливу роль у новій російській стратегії, так званій гібридній війні».
У Альянсі мають намір проаналізувати, яким чином президент Володимир Путін може використати атомну зброю у новому протистоянні з західним світом, наскільки сильні ядерні можливості Москви та які заходи на цьому тлі має вжити НАТО.
Раніше йшлося про те, що на засіданні міністрів обговорюватимуться плани США з розміщення важких озброєнь у східно-європейських країнах-членах НАТО.
Нагадаємо, раніше в РФ заявили про готовність розширити ядерний арсенал і купити понад 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет для ядерних сил до кінця року.
У свою чергу, генсек НАТО Йенс Столтенберг розкритикував плани РФ і заявив про «небезпеку» подібних кроків.

НА НАФТОБАЗІ ПІД ВАСИЛЬКОВОМ ДОСІ ПЕРЕКАЧУЮТЬ ПАЛЬНЕ
На нафтобазі «БРСМ» під Васильковом триває відкачування пального з пошкоджених резервуарів.
Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.
«21.06.2015 на території бази БРСМ ознак горіння не спосте-рігається. Здійснюється спостереження та контроль за пожежною обстановкою... Продовжується перекачування пальної суміші від резервуару № 3 об'ємом 900 куб.м. до резервуару № 5 дизельної групи об'ємом 900 куб.м. Всього перекачано понад 300 куб.м. пальної суміші».
У прес-службі поінформували, що перекачування залишків дизельного пального з резервуарів нафтобази БРСМ до резервуарів нафтобази КЛО не проводилося. Всього перекачано 3 тис. 152 куб.м дизпалива.
«У резервуарі № 2 дизельної групи нафтобази БРСМ залишається близько 400 куб.м дизпалива, відкачаного з частково зруйнованих резервуарів, а в резервуарі № 1 дизельної групи — близько 500 куб.м. бензину, перекачаного з пошкоджених резервуарів», — зазначили в ДСНС.
На нафтобазі проведено чергову ротацію особового складу. На місці ліквідації аварії працюють 80 рятувальників і 32 одиниці техніки.

УРЯД БІЛЬШЕ НЕ ДОПОМАГАТИМЕ БАГАТИМ
Уряд більше не буде субсидувати багатих і допомагати їм, натомість допомога буде спрямовуватись на тих громадян, які найбільше її потребують.
«Ми розпочали масштабну програму субсидій для тих людей, які потребують допомоги від держави, але ми більше не будемо субсидувати і допомагати багатим, а бідний повинен отримати компенсацію від держави, так у всіх країнах світу».
Він зазначив, що уряд спільно з Президентом проводить частину складної, але правильної роботи. «Ми позбулися олігархів у газовому секторі, ми підняли податки на найбільш прибуткові також олігархічні види бізнесу, ми закриваємо схему ухилення від сплати податків в офшорних зонах, ми приводимо до європейських стандартів тарифоутворення в енергетичному секторі», — наголосив глава уряду.
(укрінформ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>