БЕЗВІЗ НА КОРДОНІ З ПОЛЬЩЕЮ

Безвізовий режимБезвізовий режим з Європейським Союзом вступив у дію опівночі 11 червня. Чимало українців тестували його на практиці. Але особливого ажіотажу не було. Сама процедура перетину кордону проста.

При в'їзді людина декларує мету подорожі, залежно від якої і формується пакет необхідних документів, які доведеться пред'явити. Наприклад, якщо ви їдете в Гданськ, маєте мати заброньований номер у готелі або запрошення тощо. Важливим є момент, що кошти мають бути завжди. Підходить готівка або виписка з банку, «свіжа» — з мокрою печаткою. «Виписки» з банкомату не підходять (йдеться про роздруківку балансу на картці).

Зі слів прикордонників, очікується збільшення людей, охочих перетнути кордон. Тому йдуть переговорити про перепідписання меморандуму між країнами (Україна-Польща) щодо збільшення дозволеної кількості пропуску авто за годину.

Приблизно 95 % автомобілів, які перетинали кордон у першу ніч «безвізу», це ті, хто їздить постійно. Була також частка тих, хто у першу ніч хотів протестувати «безвіз» на практиці. Самі прикордонники особливої різниці у процедурі перетину кордону з «безвізом» не відчули. Кажуть, все залишається так, як і було, окрім оформлення візи. Можливо, ретельніше будуть ставитися до тих, хто має чистий паспорт, ніколи раніше не подорожував. Щоправда, і тут прикордонники обіцяють бути лояльними.

Того ж дня, 11 червня, Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Закарпатської області зустрівся із Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Один відгук на «БЕЗВІЗ НА КОРДОНІ З ПОЛЬЩЕЮ»

  1. Oleg коментує:

    Тільки Ратнівський район завдяки своїм горе-керівникам знаходячись на відстані 30 км. від кордону з Польщею продовжує їздити в сусідню країну по колу в 150 кілометрів. Трутні-прикоритники,не мучте ратнівчан,зробіть нормальну дорогу із Заболоття до Шацька. Враховучи перспективу відкриття пункту пропуску в Адамчуках ви маєте шанс увійти в історію,прорубавши для ратнівчан вікно в Європу.Для того щоб побачити як виглядає нормальна і дешева дорога раджу вам проїхатись із Сушитниці в Дрочаво.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>