Зі святу по факту

Розгром ПВК Вагнера: у результаті ударів США вбито понад 200 російських найманців

У результаті артилерійських і авіаударів США під час спроби проасадівскіх сил захопити нафтовий завод у сирійській провінції Дейр-ез-Зор було вбито понад 200 найманців, більшість яких були росіянами, передає Bloomberg.

Крім того, 200-300 бойовиків отримали поранення.

За наявними даними, кадрові військовослужбовці ЗС РФ у штурмі участі не брали, і вбиті громадяни Росії є найманцями приватної військової компанії Вагнера. У свою чергу Міноборони РФ продовжує наполягати на своїй непричетності до атаки на позиції, які утримують американські і курдські підрозділи.

Раніше повідомлялося, що спроба захоплення нафтового заводу в сирійській провінції Дейр-ез-Зор декількома ротами ро-сійської ПВК Вагнера закінчилася їх практично повним розгромом .

У ніч з 7 на 8 лютого колона російських найманців, посилена бронетехнікою і дивізійною артилерією, висунулася до міста Хашшам, щоб взяти під свій контроль нафтовий завод. Однак даний населений пункт виявився під контролем курдів і спецназу США, які вступили у бій з підрозділами Вагнера, практично повністю їх знищивши.

У Пентагоні зазначають, що повідомили РФ про початок бою, проте там від найманців відхрестилися.

У Кремлі інформацію про російські втрати коментувати відмовляються, заявляючи, що не мають даних про громадян РФ, які воюють на боці режиму Башара Асада.

Табір найманців знаходиться на хуторі Молькіно в Краснодарському краї, де дислокована 10-та окрема бригада спецназу ГРУ.

 

Україна видворила Саакашвілі до Польщі

У столичному ресторані «Сулугуні» було затримано екс-президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі. Затримання проводили  військовослужбовці Держприкордонслужби. Після цього Саакашвілі доставили в аеропорт «Бориспіль» і вислали у Польщу – країну, з якої він незаконно потрапив (шляхом групового прориву кордону) в Україну.

 

У 2017 році в Україну переїхали

майже три тисячі росіян

У 2017 році в Україну іммігрували 2776 громадян Російської Федерації.

За даними Державної служби статистики, росіяни переїхали на постійне місце проживання. Всього за минулий рік в Україну в'їхало 1 464 764 громадян РФ.

1 413 328 з них відвідували країну з особистих причин, 4 830 прибули до України як туристи, ще 7 064 перетнули кордон у службових або ділових питаннях. 3 474 приїхали в Україну вчитися, ще 2 152 — працювати.

 

Названа точна кількість «Євроблях» в Україні

Протягом 2017 року в Україну було ввезено більше 958,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них понад 209,6 тис. автомобілів ввезено у режимі «транзит» та майже 748,9 тис. одиниць транспорту – у режимі «тимчасового ввезення».

Станом на 31 січня 2018 року на митній території України перебуває майже 425,4 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них з порушенням терміну – більше ніж 246,4 тис. автомобілів.

ТОП-5 країн-членів ЄС, з яких були завезені транспортні засоби (станом на 31.01.2018): Польща – 110,7 тис. авто, Литва – 51,7 тис., Німеччина – 19,8 тис., Болгарія – 14,1 тис., Чехія –13,1 тис.

Загалом, упродовж 2017 року співробітники митниці ДФС у відношенні громадян за ст. 470 Митного кодексу України (порушення термінів транзиту) склали 18 394 протоколи, за якими стягнено 109,3 млн. грн. штрафів.  За ст. 481 Митного кодексу України (порушення термінів тимчасового ввезення) – 4 360 протоколів із загальною сумою штрафів на 56,3 млн. гривень.

 

За три роки війни Росія не виконала жодного пункту Мінських угод, — МЗС

Протягом трьох років війни Російська Федерація не виконала жодного пункту Мінських угод.  Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на речницю Міністерства закордонних справ Мар'яну Бецу.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 року у Мінську «нормандська чет-вірка» (Україна, Німеччина, Франція і Росія) на рівні лідерів підписала угоду — «Комплекс заходів із виконання Мінських угод». Домовленості, зокрема, передбачають припинення вогню, відведення військ і важкого озброєння; за цим мають стежити представники ОБСЄ.

 

Україна стрімко втрачає населення

через міграцію до ЄС

Масова втеча українців на роботу до східних країн Європейського Союзу створила демографічну кризу в самій Україні.

Про це йдеться в дослідженні неурядового аналітичного центру США Atlantic Council.

Як з'ясував автор статті, останнім часом в країнах Східної та Центральної Європи стало дуже популярним запрошувати українців на роботу. Вони вже є найбільшою нацменшиною в Чеській Республіці, а протягом десятиріччя можуть стати домінуючою меншиною в містах всього східноєвропейського регіону.

Згідно з дослідженням, першою причиною такої міграції є той факт, що власне населення цих країн також скорочується.

Друга причина, на думку автора, полягає в тому, що українські заробітчани набагато вигідніші для європейців за африканців чи азіатів, чия міграція до ЄС відбувається вже дуже давно. І причина тут політична.

Як відомо, в Організації Об'єднаних Націй підрахували, що до 2050 року населення України зменшиться на 17% - до 36,4 мільйона, а вже 2100 року воно може складати лише 28,2 мільйона людей.

 

У ЛуцькУ знайшли мумію чоловіка

У Луцьку чоловік три роки мертвим пролежав у власній квартирі. За цей час його тіло перетворилося на мумію. Сусіди кажуть, не могли й подумати, що чоловік помер і лежав у власній квартирі. Він жив спершу із мамою, потім сам. Три роки тому 59-річний Володимир зник, його шукала поліція, дільничний опитував сусідів, знайомих. Неприємного запаху від розкладення тіла ніхто не відчував, тож припустили, що поїхав у Росію до жінки.

Таємниця загадкового зникнення лучанина відкрилася також за загадкових обставин. Днями сусіди помітили, що двері у квартиру № 18, де жив Володимир, відчинені, і одразу викликали по-ліцію. Правоохоронці й виявили муміфіковане тіло господаря. За попередніми висновками, чоловік помер власною смертю. Але призначено усі необхідні експертизи. Також у квартирі знайшли му-міфікованого кота.

Тепер поліція з’ясовує, хто і для чого відкрив двері квартири, при тому, що у помешканні знайшли гроші.

За матеріалами Інтернет-видань – Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>