Зі світу по факту

УКРАЇНА ДОМОВИЛАСЯ З САУДІВСЬКОЮ АРАВІЄЮ ПРО ЗДЕШЕВЛЕННЯ ВІЗ
Україна і Саудівська Аравія домовилися про спрощення візового режиму. Домовленість була досягнута під час зустрічі президента України з королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом.
На сьогодні візи до Саудівської Аравії є найдорожчими серед всіх країн світу для українців, і відповідно, візи в Україну — найдорожчі для саудитів. Відтепер знижено ставки плати зборів за візи, що розширить можливості для бізнесменів, підприємців, туристів.
Також Україна домовилася з Саудівською Аравією про інвестиції у сільське господарство.
В УКРАЇНУ ЕКСТРАДУВАЛИ КАСЬКІВА
Спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього Голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва. Його підозрюють у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 мільйона гривень. Каськіва доставили у Головне слідче управління ГПУ для проведення слідчих дій.
ДЛЯ ПОЇЗДОК В ЄС УКРАЇНЦЯМ ПОТРІБНО БУДЕ ОНОВИТИ ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ
У листопаді в Україні повністю завершиться впровадження директив ЄС щодо водійських прав. З 1 січня 2018 року «міжнародні» водійські права перестануть діяти на території країн ЄС, тому для поїздок за кордон потрібно зробити права нового зразка. Для цього не доведеться заново здавати ПДР, необхідно буде тільки пройти медогляд і заплатити 201 гривню за нове посвідчення. Видаватися вони будуть максимум на 15 років, а для водіїв вантажного транспорту – на 5. Також пропонують встановити в посвідченнях мікрочіпи.
У ЛУЦЬКУ БІЛЬШЕ 400 ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ
ОТРИМУЮТЬ ДОПОМОГУ «НА ЖИТЛО»
Допомогу на житло в Луцьку отримують 415 сімей, які приїхали з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції. Фінансова підтримка стосується надання субсидій та компенсації коштів за оренду житла.
Загалом на Волині проживає 5156 тимчасово переміщених осіб. Найбільше переселенців оселилося в Луцьку та Ківерцівському районі. В обласному центрі соціальну допомогу на житло отримують 415 сімей на загальну суму 3 мільйони 409 тисяч гривень.
У КОВЕЛЬЧАНИНА ВИЛУЧИЛИ ЗБРОЮ,
ВИБУХІВКУ ТА НАРКОТИКИ
У підсобному приміщенні 26-річний ковельчанин зберігав цілий арсенал заборонених предметів. Так поліція вилучила корпус гранати РГД та інші вибухові пристрої, пістолет ПМ для відстрілу гумових куль, 22 набої та майже 2 кілограми коноплі.
ПРОКУРАТУРА ПРИЙШЛА З ОБШУКАМИ
ДО ДЕРЖАВІАСЛУЖБИ
Прокуратура прийшла з обшуками до Державної авіаційної служби України, а також до місця проживання керівника одного з управлінь, якого викрили на вимаганні хабара у 7 тисяч доларів. За ці кошти посадовець обіцяв підприємцю погодити кандидатуру керівного складу авіакомпанії та подальше сприяння у безперешкодній сертифікації авіакомпанії. Керівника затримано «на гарячому» одразу після одержання ним другої частини від обумовленої суми у розмірі 3 тисячі доларів.
У НАБУ ВИРІШИЛИ ВЗЯТИСЯ ЗА ПІВМІЛЬЙОННИЙ ВИГРАШ ЛЯШКА
Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко виграв півмільйона гривень завдяки ставкам на футбольні матчі Ліги чемпіонів. «Ставив там, де високий коефіцієнт. Ставив на „Шахтар“, за який вболіваю, ставив на „Ліверпуль“. Виграв, заплатив податки. Так я і раніше заробляв гроші. До речі, з дружиною Росітою познайомився 20 років тому в залі ігрових автоматів», — повідомив Ляшко.
За словами політика, виграші були анонімними, і він не був зобов'язаний їх декларувати, однак як сумлінний громадянин ви-рішив не приховувати додатковий дохід. Тим часом в НАБУ пообі-цяли перевірити обставини декларування головою фракції «Радикальної партії» Олегом Ляшко 571 тис. гривень виграшу.
У КАХОВСЬКОМУ ВОДОСХОВИЩІ
ЗАТОНУЛА БАРЖА З НАФТОПРОДУКТАМИ
На акваторії Каховського водосховища між селами Каїри та Василівка Херсонської області 1 листопада потонула самохідна баржа «Александр Житник», внаслідок чого стався розлив нафтопродуктів. На поверхні Каховського водосховища утворилася пляма довжиною 6 кілометрів і шириною 50-100 метрів.
АБИ ПОЗБУТИСЯ ЧОЛОВІКА, ОТРУЇЛА 15 ЛЮДЕЙ!
У пакистанському місті Музаффаргарх затримали молоду жінку, яка, намагаючись отруїти свого чоловіка, занапастила 27 осіб. П’ятнадцятеро вже померли. Як зазначається, дівчину Асію Бібі, яка була закохана у свого двоюрідного брата Шахіда, силоміць видали заміж за іншого. Вона повернулася до своїх батьків, але ті відправили її назад. У якості помсти дівчина вирішила вбити свого чоловіка Амджада Лашарі і додала в молоко отруту, яку дав їй Шахід. Однак її чоловік відмовився пити рідину. Після цього свекруха випадково приготувала індійський напій з отруєного продукту і напоїла ним гостей. У результаті отруїлися 27 осіб, 15 із них, у тому числі Лашарі, померли.
В ІСПАНІЇ ТОННУ КОКАЇНУ ЗАМАСКУВАЛИ ПІД БУДІВЕЛЬНІ МАТЕРІАЛИ
Правоохоронці Іспанії та Німеччини провели операцію, внаслідок чого конфіскували 1109 кг кокаїну в місті Севілья. Більше тонни кокаїну правоохоронці знайшли в контейнері під виглядом будівельних матеріалів. Наркотик перевозили з Латинської Америки.
Операцію розпочали ще у серпні цього року з того моменту, коли стало відомо, що іспанська компанія з офісами в Севільї і Малазі закупила наркотик в Колумбії. Товар повинен був прибути в порт Альхесірас на півдні країни.
ВОДІЙ АВТОБУСА ПОБИВ ІНВАЛІДА
З ВАДАМИ ЗОРУ
Інцидент стався на австостанції у Ковелі. 44-річний місцевий житель – інвалід по зору – придбав для себе пільговий квиток. Ще один пільговий квиток чоловік купив для доньки – як для дитини з багатодітної родини. Водія розлютила наявність двох пільговиків, та ще й з однієї родини. Розгорівся конфлікт. Водій таки позбувся небажаних пасажирів, побивши при цьому інваліда з вадами зору.
За матеріалами Інтернет-видань підготувала
Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>