Зі світу по факту

ЩОНАЙМЕНШЕ 6 ЛЮДЕЙ ЗАГИНУЛО У ЄВРОПІ ЧЕРЕЗ УРАГАН «ГЕРВАРТ»

Через сильні вітри, спричинені ураганом «Герварт», що обрушився на Північну і Центральну Європу, загинуло щонайменше 6 людей.

Згідно з повідомленнями, 29 жовтня чотири людини загинуло через падіння дерев у Польщі та Чехії. Тисячі людей залишились без електрики.

У Німеччині 63-річний чоловік загинув на території кемпінгу, який затопило, ще одна жінка померла, коли її моторний човен перекинувся в Балтійському морі.

У деяких районах швидкість вітру досягала 180 кілометрів за годину. Залізничний рух на більшій частині півночі Німеччини зупинили після падіння дерев на колії.

У КНДР – МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ З ЕВАКУАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

Влада Північної Кореї протягом останнього тижня проводила масштабні навчання з евакуації населення в невеликих містах у різних частинах країни. Навчання проводили, як можливу «підготовку до війни». У деяких містах відпрацьовувалося використання режиму світломаскування, коли в цілих поселеннях повністю вимикали світло для «дезорієнтації потенційного противника».

Востаннє подібні навчання в КНДР проводилися 2003 року.

ВИЗНАЧИЛИ ЧЕМПІОНА СВІТУ

ФОРМУЛИ-1 У 2017 РОЦІ

Гонщик Мерседеса Льюїс Хемілтон завоював четвертий чем-піонський титул у кар'єрі. Незважаючи на те, що Хемілтон фінішував дев'ятим на Гран-прі Мексики, він, завдяки відриву від переслідувача Себастьяна Феттеля, став чемпіоном.

Перемогу в гран-прі святкував нідерландець Макс Ферстаппен з команди Ред Булл. Другим став напарник Хемілтона Вальттері Больтас, третє місце забезпечив собі Кімі Ряйкконен із Феррарі. Хемілтон став першим британцем, який зміг завоювати чотири чемпіонські титули Формули-1. Хемілтон також недавно побив історичний рекорд Шумахера за кількістю поул-позицій у Формулі-1.

У МОТОРОШНІЙ АВАРІЇ У ПОЛЬЩІ ЗАГИНУВ УКРАЇНЕЦЬ

ДТП трапилась 26 жовтня за кілька хвилин до 7:00 год. на ділянці дороги № 11 у селі Глиниця. Водій вантажівки Scania зіткнувся з мікроавтобусом Volkswagen Passenger. У результаті аварії загинув 47-річний пасажир Volkswagen.Незважаючи на медичну допомогу, лікарі не врятували життя 32-річного водія буса. П’ять постраждалих пасажирів Volkswagen були доставлені до лікарні.

За даними українського МЗС, один із загиблих був українцем, ще 3 українських громадян доставили до лікарні.

Поліція встановлює деталі аварії. Відомо, що водій вантажівки був тверезим.

УКРАЇНА – У ТРІЙЦІ КРАЇН З НАЙБІЛЬШОЮ «ТІНЬОВОЮ» ЕКОНОМІКОЮ

У 2016 році в Україні обсяг «тіньової» економіки становив 1,1 трлн. гривень. І це при тому, що ВВП в тому ж році становив 2,38 трлн. гривень, а дохідна частина держбюджету – 595 млрд. гривень. За даними АССА (Асоціації дипломованих сертифікованих бухгалтерів), Україна у 2016 році зайняла третє місце (45,16 %) в списку країн з найбільшою тіньовою економікою. Нас обігнали тільки Нігерія з показником 48,37 % і Азербайджан (67,04 %).

У КИЄВІ ПОЛІЦІЯ ЗАБРАЛА У ВІЙСЬККОМАТ

32 ВІДВІДУВАЧІВ НІЧНОГО КЛУБУ

Правоохоронці влаштували рейд до київського нічного клубу Jugendhub у Шевченківському районі у ніч на 28 жовтня. Поліція заявила про затримання 17 людей з наркотиками. 32 відвідувачів доставили до військкомату, оскільки, за повідомленням поліції, вони ухилялися від призову на строкову службу.

Також правоохоронці виявили у закладі 11 дітей, яких передали батькам. У клубі санкціонований обшук проводили поліція, прокуратура та представники військового комісаріату.

ПРИКОРДОННИКИ ЗАТРИМАЛИ «БУСА»

 З МОРОЖЕНИМИ ТЕЛЯЧИМИ ТУШКАМИ

Днями у ході реалізації інформації оперативно-розшукових підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби щодо можливого незаконного переміщення м’ясопродукції через державний кордон, прикордонні оперативники спільно із працівниками УСБУ у Волинській області поблизу міста Ковель виявили та зупинили для перевірки мікроавтобус «Мерседес Спринтер» під керуванням громадянина України, мешканця населеного пункту Стара Вижівка.

Під час огляду автівки правоохоронці встановили, що транспортний засіб повністю завантажений поліетиленовими мішками з м’ясопродукцією, а саме – мороженими телячими тушками. Документів на вантаж у водія не виявилось та і будь-які пояснення він надавати категорично відмовився.

М’ясопродукція загальною вагою близько 3 тонн та транспортний засіб вилучені. Розпочато кримінальне провадження.

ЗВІЛЬНИЛИ ДИРЕКТОРА ДП «ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАВТОДОР»

Директора ДП «Волинський облавтодор» Олександра Зінькова, якому оголосили про підозру у кримінальному правопорушенні, а саме у привласненні бюджетних коштів, звільнили.

Олександру Зінькову оголосили про підозру у кримінальному правопорушенні ще 22 травня 2017 року. Посадовцю приписували привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. Зокрема, «Волинський облавтодор» закупив фарбу та скляні мікрокульки для дорожньої розмітки за значно вищими цінами, ніж це було передбачено у договорі. Крім того, підозри у слідчих викликала фірма, з якою «облавтодор» уклав договір на закупівлю товарів, –ТОВ «Вітал Глобал Проект Україна».

НЕВІДОМІ В МАСКАХ ПІВТОРИ ГОДИНИ БИЛИ ВОЛИНЯНИНА, ВИМАГАЮЧИ ГРОШІ

24 жовтня близько 22:30 год. двоє зловмисників у масках увірвалися в одну з осель, вдарили господаря і стали вимагати гроші. Інцидент трапився у селі Борисковичі Горохівського району.

Окрім 59-річного чоловіка, у будинку були двоє його внучок. Дівчаткам лише 14 і 7 років. Розбійники закрили їх у підвалі. Дідуся ж били півтори години, шукаючи гроші. Старшій із сестер таки вдалося вибратися з підвалього приміщення і повідомити у по-ліцію. Вимагачів, які винесли з хати 900 гривень і 1000 доларів, тоді в будинку вже не було.

На місце злочину оперативно виїхала слідча група на чолі з начальником Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області полковником поліції Сергієм Поторасем.

Потерпілого доставили в Горохівську ЦРЛ із множиннними ранами голови, зломаною щелепою і черепно-мозковою травмою.

Відомості про злочин внесені до єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Поліція розшукує злочинців.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>