Зі світу по факту

ПОРЯДОК НА МІТИНГУ В ЦЕНТРІ КИЄВА ОХОРОНЯЮТЬ 3500 СИЛОВИКІВ

Наразі на площі Конституції, прилеглих вулицях і парку перебувають близько 2 тисяч людей. Під час перевірки учасників мітингу на рамках металошукачів жодних заборонених предметів знайдено не було, інцидентів поки не фіксувалося. До роботи в урядовому кварталі і безпосередньо під Верховною Радою залучені підрозділи Нацгвардії та поліції. Нагадаємо, 17 жовтня під стінами Верховної Ради розпочалося проведення масової акції на підтримку «Великої політичної реформи», організаторами якої виступають шість громадських організацій, дев’ять політичних партій та 11 народних депутатів абсолютно різних політичних поглядів. Протестувальники висувають три основних вимоги: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

У ЩАСТІ ВІДНОВИЛИ ЗРУЙНОВАНИЙ ВЛІТКУ 2014 РОКУ «ГРАДАМИ» САНАТОРІЙ

Щастя було окуповане бойовиками, але 14 червня 2014 року місто перейшло під повний контроль української влади. Вже відновили роботу санаторію-профілакторію «Луганський», зруйнованого «Градами». До кінця року буде проведено набір фахівців для роботи в санаторії. З наступного року відновиться надання послуг з оздоровлення дітей в три зміни протягом літа.

РОСІЯ ПРОДОВЖИЛА ТЕРМІН НАДАННЯ ПРИТУЛКУ ЯНУКОВИЧУ

Управління з питань міграції МВС Росії по Ростовській області продовжило термін дії свідоцтва про надання тимчасового притулку колишньому президенту України Віктору Януковичу до 26 жовтня 2018 року. За словами захисника, Янукович не розглядає варіанти отримання громадянства або дозволу на проживання в Росії, — тільки тимчасовий притулок до повернення на територію України.

Президент-утікач звинувачується у державній зраді. Загрожує йому до 15 років ув'язнення.

У ХАРКОВІ «LEXUS» ВЛЕТІВ У ЮРБУ – ШЕСТЕРО ЛЮДЕЙ ЗАГИНУЛИ, ЩЕ ШЕСТЕРО ПОРАНЕНО

Ввечері 18 жовтня на вулиці Сумській у Харкові сталася кривава дорожньо-транспортна пригода. За попередніми даними, на перехресті автомобіль «Lexus» проїхав на червоний сигнал світлофора і зіткнувся із «Volkswagen Touareg», після чого виїхав на тротуар, де очікували дозвільного сигналу світлофора пішоходи, і перекинувся. При цьому «Lexus» вбив шість людей, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них є важкі, зокрема вагітна жінка.

За кермом автомобіля «Lexus», який спричинив смертельну аварію, перебувала 20-річна дівчина Олена Зайцева. Її одразу ж затримали.

НА ВОЛИНІ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА БУРШТИНУ

НА ПІВМІЛЬЙОНА ГРИВЕНЬ

Поліцейські припинили діяльність на Волині підпільних цехів з обробки «сонячного каміння» та вилучили майже 50 кілограмів сировини. Вартість вилученого бурштину сягає майже 500 тисяч гривень. Операцію проводили оперативники управління захисту економіки у Волинській області та слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області.

НА РІВНЕНЩИНІ ЗЛОДІЙ ВКРАВ НА ВЕСІЛЛІ АВТО

 З ЙОГО ВЛАСНИКОМ

У селі Великі Межиричі, що у Корецькому районі, проходило весілля, на яке приїхало подружжя з Миколаєва на власному автомобілі «Mitsubishi ASX». О 23:00 власник машини вирішив відпочити і приліг на задньому сидінні в авто, перед тим ввімкнувши двигун, аби нагріти салон. Через деякий час відчув, що авто рухається, а за кермом – невідомий. Злодій неабияк перелякався, коли зрозумів, що він в салоні не один. Спробував втікати, однак був затриманий справжнім власником при допомозі весіллян.

ДОРОГУ РЕМОНТУВАТИМУТЬ КИТАЙЦІ

Керівником Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком та Головою Правління компанії із Китайської Народної Республіки підписано контракт на реконструкцію та ремонт автомобільної дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Це перший досвід для України, коли на ринок бу-дівництва те ремонтів доріг заходить китайська компанія. Контракт укладено у рамках проекту «Другий проект покращення автомо-більних доріг та безпеки руху» між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Сума контракту становить 38,5 млн дол. США (з ПДВ).

ІЗРАЇЛЬ ПРИШВИДШИВ НАДАННЯ СТАТУСІВ

ЧИ ДЕПОРТАЦІЮ УКРАЇНЦІВ

Влада Ізраїлю ввела у дію нове рішення, яке дозволяє розглядати за прискореною процедурою клопотання громадян України, які претендують на певний статус в Ізраїлі. При цьому також українців і швидше депортуватимуть, якщо вони не відповідають критеріям. Тепер справи українців вирішуватимуться протягом 7 днів. Вважають, що такий крок дозволить зменшити кількість нелегалів з України, а також зробить більш швидкими та «дружніми» перевірки в аеропорту Тель-Авіва. Раніше таке правило за-провадили для громадян Грузії.

КИЇВСЬКИЙ ХІРУРГ ВІДМОВИВСЯ РОБИТИ СЕПАРАТИСТЦІ З ДОНЕЦЬКА ЛІПОСАКЦІЮ

Лікар київської клініки відмовився робити пацієнтці з Донецька операцію з ліпосакції «з політичних міркувань». За словами лікаря, п'ятдесятилітня клієнтка прямо на операційному столі, не чекаючи анестезії, несхвально висловилася про Україну. Це викликало у хірурга обурення. Всі підготовчі маніпуляції перед операцією були миттєво припинені, пацієнтці повернуті кошти в повному обсязі. Лікар не вважає те, що сталося, порушенням клятви Гіппократа, оскільки ліпосакція не є життєво необхідною операцією.

БІЛЯ БЕРЕГІВ ШОТЛАНДІЇ ПОЧАЛА РОБОТУ ПЕРША У СВІТІ ВІТРОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ НА ВОДІ

Перша у світі плавуча вітрова електростанція потужністю 30 МВт розташована за 25 кілометрів від шотландського узбережжя Абердіншир. Очікується, що станція буде забезпечувати близько 20 тисяч домашніх господарств. Особливості роботи станції будуть вивчатись, дані про їх роботу ляжуть в основу нових технологій використання морської енергії вітру. Навесні у  Китаї запустили найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся Грінчук

 

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>