Зі світу по факту

ІЛ-76 З УКРАЇНСЬКИМИ ДЕСАНТНИКАМИ БІЛЯ АЕРОПОРТУ ЛУГАНСЬКА
ЗБИЛИ РОСІЙСЬКІ НАЙМАНЦІ
Слідчі Служби безпеки України виписали повідомлення про підозру керівнику російської приватної військової компанії «Вагнера». Ключові з них: збиття військового літака ІЛ-76, штурм аеропорту «Луганськ», участь у штурмах Дебальцевого та інших мирних українських населених пунктів. Слідчі СБУ вже направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття ІЛ-76, у тому числі ватажка «ЛНР» Плотницького. Тепер СБУ оприлюднило докази безпосереднього виконання цього злочинного завдання бойовиками Вагнера. Слідство має підстави говорити, що два члени угруповання «Вагнер» безпосередньо стріляли з ПЗРК по ІЛ-76. Службою було встановлено 1570 імен та установчих даних бойовиків «ЧВК Вагнера», у тому числі тих, хто загинув на території України.
УРЯД ОБІЦЯЄ ЦІНУ НА ГАЗ ВЗИМКУ НЕ ПІДВИЩУВАТИ
Підвищення ціни на газ в опалювальному сезоні 2017—2018 років не буде. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Він зазначив, що на сьогодні немає жодних підстав для підвищення вартості житлово-комунальних послуг. А також немає жодних підстав говорити про розкручування інфляції в осінньо-зимовий період.
КРАДЕНИМ АВТО НАМАГАВСЯ ВИЇХАТИ У ПОЛЬЩУ
У пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону виявили автомобіль «Volkswagen Tiguan», який за базою даних Інтерполу знаходився в розшуку. Водій намагався виїхати з України. Як з’ясували правоохоронці, авто було викрадене на Київщині в травні цього року. Машину та водія, громадянина України, прикордонники передали представникам поліції для проведення подальших слідчих дій.
У ЛУЦЬКУ ШАХРАЙ В ОДЯЗІ МОНАХА «ПРАЦЮВАВ» ПРЯМО ПЕРЕД БРАМОЮ СОБОРУ
Днями перед брамою луцького кафедрального собору Святої Трійці чоловік, одягнений, як монах, збирав пожертви й записки за здоров’я та упокій, запевняючи, що робить це для храму, біля якого стоїть. Дехто з прихожан, які виходили після богослужіння з церкви, відгукувалися на його прохання. Як зазначається, злодії використовують різні методи.
Управління єпархії вкотре застерігає: особи, які залучають благодійні кошти за межами храму від імені церкви, можуть бути аферистами. Навіть ті, що зовні виглядають, як священики або ченці.
НАША ДЕРЖАВА У ХВОСТІ РЕЙТИНГУ ЗА ЯКІСТЮ ДОРІГ
За даними щорічного рейтингу Всесвітнього економічного форуму, Україна за якістю дорожнього покриття у 2016 році посіла 137-е місце із 144 країн світу. 97 відсотків українських автодоріг потребують оновлення. Головною причиною поганої якості доріг в Україні є відсутність своєчасного і якісного ремонту, а також перевантаженість трас. Усього в Україні 170 тисяч кілометрів доріг: 50 тисяч кілометрів – дороги державного значення, 120 тисяч – місцевого. За ремонт перших відповідає «Укравтодор», другі – у віданні місцевої влади. До їх фінансування «Укравтодор» відношення не має. За підрахунками експертів, для повного відновлення україн-ських доріг необхідно витрачати по 50 мільярдів гривень щорічно протягом п’яти років.
ДОБРИВО – З ОПАЛОГО ЛИСТЯ
Комунальники Рівного опале листя не вивозять на сміттєвий полігон, а забезпечують ним виробництво біогумусу. Цією інноваційною справою зайнявся приватний підприємець Володимир Черемісін. Він утілює пілотний проект ГО «Зелені ініціативи Рівного», почерпнувши досвід за кордоном. У вересні виготовлено першу партію біогумусу, а в жовтні планують збільшити виробництво в декілька разів. Добрива передбачені в першу чергу для тих, хто спеціалізується на органічному вирощуванні продуктів.
ІЗ ХРАМУ ВКРАЛИ СТАРІ ІКОНИ
Зі Свято-Чудо-Михайлівської церкви в селі Новосілки Здолбунів-ського району крадії, пошкодивши замки на дверях, викрали чотири ікони: «Різдво святої Богородиці», «Введення в храм Божої Матері», «Святитель Миколай» і «Дівоча». Остання з них датована ХVІІІ століттям і становить значну культурну й історичну цінність.
ВОЛИНЯНИН ЗДАВАВ НЕІСНУЮЧЕ ЖИТЛО
Співробітники відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області спільно зі слідчими Володимир-Волинського відділу поліції викрили 32-річного місцевого жителя, який на одному із відомих веб-ресурсів розмістив оголошення щодо здачі в оренду квартир у різних регіонах України, яких у дійсності не мав. Під виглядом оплати за оренду неіснуючого житла волинянин видурював у до-вірливих громадян гроші на картковий рахунок. Попередньо суму збитків завданих потерпілим оцінено у 10 тисяч гривень.
РОСІЯ ТОРГУЄ ДОНБАСЬКИМ ВУГІЛЛЯМ ЗІ СВІТОМ
Росія торгує з країнами світу вугіллям із окупованого Донбасу. Основні покупці – країни «третього світу», до яких вугілля доставляють через російські морські порти. Таким чином РФ допомагає бойовикам збувати товар, обходячи торгівельну блокаду. Заступник міністра економіки Росії Сергій Назаров стверджує, що лише за серпень з ДНР у Росію відправили один мільйон тонн.
NASA ПРОПОНУЄ УСІМ БАЖАЮЧИМ БЕЗКОШТОВНО ВІДПРАВИТИ СВОЄ ІМ’Я НА МАРС
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) розпочало цікаву акцію. Кожен бажаючий може відправити своє ім’я та прізвище на Марс разом із зондом InSight, який 1 листопада цього року попрямує на червону планету і вивчатиме її внутрішню будову та склад. Аби стати віртуальним пасажиром космічного апарата, потрібно зареєструватися на сайті NASA. Зонд доправить на Марс носій з інформацією, на якому будуть записані імена та прізвища усіх бажаючих. Уже понад мільйон землян скористалися пропозицією NASA, серед перших «колонізаторів» уже зареєструвалися понад 17 тисяч українців.
НОВОСИБІРСЬКІ ДЕПУТАТИ ЗАБОРОНИЛИ
СОБАКАМ ГАВКАТИ
Депутати Законодавчих зборів Новосибірської області (Росія) на сесії схвалили в першому читанні законопроект про дотримання тиші, який поширюється і на власників домашніх тварин. Про це передає «Інтерфакс». Закон зобов’язує власників припиняти «дії домашньої тварини, яка створює шум і порушує тишу та спокій громадян (гавкіт, виття тощо)». Тож гавкати і вити домашнім вихованцям не можна ночами з 22.00 до 7.00 у робочі дні, і з 22.00 до 9.00 – у вихідні, святкові та неробочі дні.
У ФРАНЦІЇ ВОДІЯМ ПЛАТИТИМУТЬ ЗА ВІДМОВУ ПОЇЗДКИ НА АВТО
У Франції водії отримуватимуть грошову компенсацію за відмову від поїздок на авто. Такий експеримент вирішила провести влада регіону Іль-де-Франс, куди входить і Париж. Таке рішення продиктоване бажанням зменшити затори на дорогах у години пік. Водіям пропонують домовлятися з друзями і сусідами, щоб разом їздити на роботу на одному авто. За кожну спільну поїздку з попутниками жителям Іль-де-Франс будуть платити по два євро. Ліміт виплат становить 50 тисяч євро.
За матеріалами Інтернет-видань підготувала
Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>