Зі світу по факту

ПІВТОРИ ТИСЯЧІ УКРАЇНСЬКИХ СІМЕЙ ВСТАНОВИЛИ В СЕБЕ ВДОМА СОНЯЧНІ БАТАРЕЇ

В Україні за два роки півтори тисячі родин встановили сонячні батареї потужністю до 30 кіловат. Обійшлося це у 22 мільярди гривень, підрахували у комітеті з енергоефективності.

Після вдосконалення зеленого тарифу в Україні розвивається напрям «чистої» енергетики. Загалом у  цю сферу українці інвестували 700 мільйонів євро.

РОСІЮ АТАКУВАВ ПОТУЖНИЙ ВІРУС, ЯКИЙ КРАДЕ БАНКІВСЬКІ ДАНІ

Вірус навіть навчився записувати натиснення клавіш на пристрої і використовувати права доступу до функцій для людей з обмеженими можливостями та збирає набагато більше даних, ніж раніше. Він отримує повноваження адміністратора мобільного пристрою на базі Android, також управляє списком контактів користувача, здатний призначити себе додатком для відправки СМС, може самостійно здійснювати дзвінки і заблокувати спроби відключити його або видалити. Вірус вже атакував додатки декількох великих європейських банків за допомогою фішингових вікон, куди користувачі вводили свої дані. Поки основна активність вірусу припадає на Росію, потім йдуть Німеччина і Туреччина.

УКРАЇНСЬКІ ШКОЛЯРІ ВРАЗИЛИ ВЕСЬ СВІТ

СВОЄЮ ЛОГІКОЮ

Українські школярі підкорили 31 Міжнародний чемпіонат з розв'язування логічних математичних задач, який проходив у Франції. У першій десятці переможців опинилось одразу 9 українських учнів.

Два роки тому на Всеукраїнській олімпіаді з математики Кирило посів 51 місце. Сьогодні ж він — переможець суперфіналу 31 Міжнародного чемпіонату з розв'язування математичних логічних задач. Кирило – наймолодший цьогорічний призер чемпіонату. І він єдиний – хто виконав останнє, найскладніше завдання на логіку. У першу десятку чемпіонату потрапили дев'ять харків'ян. Загалом же Україну на математичному конкурсі представляв 21 учень. Всього у суперфіналі чемпіонату цього року взяли участь 285 учнів, студентів та викладачів з Франції, Швейцарії, Тунісу, Канади, Бельгії, Італії, Польщі, Росії та Нігеру.

СУД ОШТРАФУВАВ СААКАШВІЛІ ЗА НЕЗАКОННИЙ ПЕРЕТИН КОРДОНУ

За результатом другого судового засідання по справі щодо прориву кордону в пункті пропуску «Шегині» 10 вересня 2017 року суд вирішив притягнути до адміністративної відповідальності Міхеіла Саакашвілі за незаконний перетин держкордону. На політика накладено штраф у сумі 3400 гривень.

Також уповноважені посадові особи Держприкордонслужби України склали протокол про адміністративне правопорушення стосовно дій одного із захисників Саакашвілі М.Н., який того дня перебував із ним на кордоні і також здійснив порушення державного кордону України.

ЧЕРЕЗ РОСІЮ ПОСТАЧАЛИ ПРОДУКТИ СЕПАРАТИСТАМ ТА ЩЕ Й ОТРИМУВАЛИ ВІДШКОДУВАННЯ ПДВ ЗА ЕКСПОРТ

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування до «ДНР» та «ЛНР». Для здійснення нелегальних поставок використали схему так званого «перерваного транзиту» через Росію. На п’ятнадцять фіктивних підприємств зловмисники закуповували продукти харчування у вітчизняних виробників та нібито «експортували» харчі до країн Близького Сходу через Росію. Але після перетину українсько-російського кордону вантажівки з товаром прямували на тимчасово окуповані терористами території Донецької та Луганської областей. З початку таким чином сепаратистам поставили продукції на більше ніж п’ятдесят мільйонів гривень. Частина грошей, отриманих від реалізації продукції, йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій та використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

НА ВОЛИНІ У СЕЛЯН ВИЛУЧАЮТЬ ЗЕМЛІ, РОЗТАШОВАНІ ВПРИТУЛ ДО КОРДОНУ

Конфлікт між селянами та військовими відбувається на території Гущанської сільської ради Любомльського району. Тут землі колишнього колгоспу «Світанок» вздовж річки Західний Буг, по якій, водночас, пролягає кордон із Польщею, розпаювали під сінокоси. Та цього року військова прокуратура Луцького гарнізону розпочала процедуру вилучення вищезгаданих земельних ділянок на користь Державної прикордонної служби України. При цьому прокуратура керується постановою обласної ради депутатів трудящих Волинської області УРСР від 1946 року.

СТОЛИЧНЕ НАЧАЛЬСТВО ВИМАГАЛО У ЧИНОВНИКА ПІВТОРАМІЛЬЙОННОГО ХАБАРА

Генеральний директор державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» зі своїм заступником та підлеглим їм працівником вимагали від директора Волинської філії ДП хабар у сумі 1,5 мільйона гривень за те, щоб залишити його на посаді. Вимагачів затримали під час одержання ними першого траншу – 10 тисяч доларів США. Здирників затримали. Проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи зловмисників.

УЧАСНИК АТО ПІДІРВАВ СЕБЕ ГРАНАТОЮ

У Харкові 23-річний хлопець підірвав себе гранатою на сходовій клітці у житловому будинку. Поліція підозрює самогубство.

Вибух у 16-поверхівці пролунав о 20:30 24 вересня. Як повідомили у харківській поліції, 23-річний мешканець будинку підірвав себе гранатою між 7 та 8 поверхами. Також було встановлено, що потерпілий минулого року повернувся із зони АТО. З місця події вилучено осколки та чеку від гранати Ф-1. Поліція розслідує цю справу за статтею «Самогубство».

УКРЕКСІМБАНК ЗАБЕРЕ У «КОНТИНІУМУ» МОЛОКОЗАВОД «ГАЛИЧИНА» ЗА БОРГИ НА 890 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Господарський суд Львівської області ухвалою у рамках справи про банкрутство ПрАТ «Галичина» визнав грошові вимоги Укре-ксімбанку до вказаного підприємства на 889,4 мільйонів гривень як такі, що забезпечені заставою компанії-боржника. Свої вимоги держбанк обґрунтовував, передусім, генеральним кредитним договором, позичальниками за яким були ПрАТ «Галичина» та ПАТ «Ковельмолоко» (при цьому ці ж компанії виступали поручителями за супровідними позиками).

ШОК: 12-РІЧНА ЛЬВІВ’ЯНКА НАРОДИЛА СИНА

У Львові, в одному з пологових будинків, мамою стала 12-річна дівчинка! Вона народила хлопчика вагою 2,500. Новоспечена породілля з багатодітної сім’ї, в якій виховуються семеро дітей. Вона навчається у 6-му класі. Батьком дитини, за попередньою інформацією, є 18-річний сусід. Він, як розповідають поінформовані джерела, у лікарні новонароджену дитину не відвідував. Нині юна мама прооперована, триває післяопераційний період. Під час пологів їй зробили кесарів розтин.

.За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>