Зі світу по факту

Україну відвідав понад мільйон білорусів

Білорусь увійшла в першу десятку країн за кількістю громадян, які відвідують Україну, і посіла друге місце після Молдови.

За офіційною статистикою, у 2017 році з 1 січня до 1 липня Україну відвідав понад мільйон білорусів.

Президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич підтверджує, що потік з Білорусі збільшився.

«Один з українських операторів вийшов на білоруський ринок і возив звідти туристів в Затоку, що в Одеській області. Причому обсяг у цьому році був такий, що не вистачало автобусів», – прокоментував він.

На думку інших експертів, збільшення потоку також може бути пов'язане з конкурсом Євробачення в Києві. Також білоруси користувалися авіаперельотами через Київ в інші країни.

Окрім того, у прикордонних районах білоруси відновили так звані shop-тури в Україну.

Кіпр заробив мільярди, продаючи паспорти ЄС багатим українцям і росіянам

Кіпр продавав громадянство російським та українським олігархам, а також надбагатим іноземцям з низки інших країн. Так звана «програма золотих віз» Кіпру працювала з 2013 року і за цей час дозволила уряду країни заробити понад 5,5 млрд. дол., пише «Тиждень» з посиланням на журналістське розслідування, оприлюднене The Guardian.

За інформацією видання, в рамках «програми золотих віз» паспорти Кіпру вдалося отримати понад 400 заможним особам.

Наскільки відомо The Guardian, особа, що хотіла таким чином отримати громадянство Кіпру, повинна була інвестувати 2 млн. євро у місцеву нерухомість або купити державні облігації Кіпру на 2,5 млн. євро.

ЧЕРЕЗ ПОТУЖНИЙ УРАГАН У РУМУНІЇ

ЗАГИНУЛО 8 ЛЮДЕЙ

Щонайменше вісім людей стали жертвами урагану на заході Румунії, 67 постраждалих, серед них – шестеро дітей.

Найбільше людей загинуло в районі міста Тімішоари, де швидкість вітру досягала 100 кілометрів на годину. Буря повалила безліч дерев і зірвала дахи з будинків.

УРАГАН «НОРМА» ЛЮТУЄ В МЕКСИЦІ

Тропічний шторм «Норма», що вирує в південній частині півострова Каліфорнія в Мексиці, посилився до урагану.

Пориви вітру урагану досягали 121 кілометра на годину. Він прямував на північний захід зі швидкістю не більше 3 кілометрів на годину.

Ураган може вразити південні частини мексиканського штату Нижня Каліфорнія, в якому розташована безліч туристичних курортів.

У КИШИНЕВІ ОПОЗИЦІЯ ВИЙШЛА НА ПРОТЕСТ

У центрі Кишинева опозиційні позапарламентські партії орга-нізували акцію протесту проти змішаної системи виборів.

Мітингувальники погодили спільну резолюцію. Вони вимагають у парламенту терміново анулювати закон про зміну виборчої системи і повернутися до пропорційної системи, демонополізувати ринок ЗМІ, в тому числі суспільний канал Teleradio-Moldova з наданням часу для опозиціонерів.

Крім цього, протестувальники вимагають введення санкцій проти лідера Демократичної партії Молдови Володимира Плахотнюка, президента країни Ігоря Додона та їх оточення.

Європейська народна партія зажадала від Єврокомісії призупинити фінансування Молдови та переглянути Угоду про асоціацію країни з ЄС.

ЗНАЙШЛИ НОВИЙ ВІРУС, ЯКИЙ МОЖЕ ЗЛАМАТИ БУДЬ-ЯКИЙ ТЕЛЕФОН

Фахівці з інформаційної безпеки з компанії Armis виявили 8 вразливостей у Bluetooth, частина з яких дозволяє отримати повний контроль над пристроєм. При цьому зловмисникам навіть не потрібно фізично взаємодіяти з пристроєм жертви, досить, щоб Bluetooth був включений на ньому.

Вразливості були знайдені не безпосередньо в протоколі зв'язку, а в його поширених реалізаціях, які використовуються практично повсюдно. Потенційно їм піддається понад 8 мільярдів пристроїв, у тому числі, які працюють під управлінням WIndows, Android, iOS та інших популярних операційних систем.

ЗАКАРПАТТЯМ ТА ЧЕРНІВЕЧЧИНОЮ

ПРОНІССЯ БУРЕВІЙ

У Закарпатській області, а згодом і у деяких районах Чернівецької області ввечері 17 вересня пронісся шквальний вітер і пройшли грози. У результаті негоди були повалені дерева в низці населених пунктів області та пошкоджено аварійний копер шахти.

Шквальні пориви вітру повалили дерева, які пошкодили лінії електропередач і покрівлі приватних будинків та соціальних об'єктів. Практично весь Рахівський район був знеструмлений, крім того, без світла залишилася низка сіл Тячівського району.

Також в результаті падіння дерева на залізничну колію було тимчасово призупинено рух дизельного поїзда Рахів-Івано-Франківськ.

В ОДЕСЬКОМУ САНАТОРІЇ ПІД ЧАС ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛИ ДІТИ

У ніч проти суботи в Одесі в дитячому таборі «Вікторія» спалахнув дерев'яний корпус – у вогні загинуло троє дітей.

Моторошна картина пожежі ще довго залишатиметься найстрашнішим жахіттям для дітей, які вижили у вогняному пеклі. Їх було 42, з дорослих – лише одна жінка. Серед криків і паніки в двері однієї з кімнат, де жили троє дівчаток, ймовірно, ніхто не постукав. Два тіла пожежники знайшли на згарищі ще вночі. Родичі третьої до останнього сподівалися, що вона вижила. На обгорілі останки надзвичайники натрапили лише через півдоби.

Ще два місяці тому пожежна інспекція давала припис табору полагодити пожежну сигналізацію. Але цього ніхто не зробив.

Директору табору та його заступнику вже оголосили про підозру. Прокуратура наполягатиме, щоб їх взяли під варту. Від роботи відсторонили і керівника райадміністрації.

НАСТУПНОГО РОКУ ВОЛИНЬ МОЖЕ ОТРИМАТИ

НА ДОРОГИ 425 МЛН. ГРН.

Довжина доріг місцевого значення в Україні, які з'єднують міста й села в межах областей між собою, становить понад дві третини від загальної протяжності трас.

Остаточної суми витрат цього року дорожники поки не назвали – до кінця року ще досить далеко, проте в бюджеті закладена сума в 17,4 мільярда гривень.

При цьому, згідно з бюджетним плануванням на наступні три роки, витрати на дороги збираються наростити майже до 70 мільярдів гривень до 2020 року, а в 2018-му прогнозоване виділення коштів складе близько 33 мільярдів гривень.

Найбільше фінансування у 2018 році отримають місцеві дороги в Харківській області: там на них планують виділити близько 708 мільйонів гривень. На ремонт доріг Волинської області за-плановано витратити 425 мільйонів гривень. Трохи менше отримають Тернопільська область – 340 млн. та Рівненщина — 304 мільйони гривень.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>