Зі світу по факту

ВЧЕНІ ВИНАЙШЛИ ПРЕПАРАТ, ЩО ДОПОМАГАЄ ВИЯВИТИ ТА БОРОТИСЯ З РАКОМ

Лікарі-науковці зрозуміли, що потрібно зробити, аби імунітет людини міг виявляти та боротися з раковими клітинами на етапі їхньої появи.

Більше того, вже розробляють експериментальні препарати, які допомагають імунітету розгледіти рак. Так, у США минулого тижня вперше схвалили новий вид терапії на основі білих клітин. Навіть в Україні є люди, які на собі відчули дію такого препарату.

Загалом у світі в дослідженні імунопрепаратів беруть участь кілька тисяч людей, в Україні – близько двох сотень. Офіційних результатів ще немає. Відомо, що серед них за рік є кілька померлих. Але загалом більшість живуть і добре почуваються із раком четвертої стадії.

ЗБИТКИ УКРАЇНИ ВІД АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ СКЛАЛИ ПОНАД МІЛЬЯРД ГРИВЕНЬ

В Асоціації тваринників заявляють, що в Україні спалах африканської чуми свиней (АЧС) завдав понад мільярд гривень збитків.

Справа у неефективних державних заходах з подолання епідемії, які вже коштували сотень тисяч поголів’я і понад мільярд гривень збитків, втрати доступу до міжнародних ринків і різкого зростання ціни на свинину для населення.

В асоціації зауважують, що держава не проводить ефективної роботи з депопуляції диких свиней (оскільки дикий кабан є розносником чуми), як, наприклад, це роблять в Естонії чи Латвії.

АЧС виявили раніше в п’яти областях України – Волинській, Рівненській, Полтавській, Харківській, Одеській.

ДЛЯ ЧОГО ПОЛЬЩА БУДУВАТИМЕ ПАРКАН

НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ

Польща планує побудувати паркан вздовж кордону з Білоруссю та Україною, щоб запобігти міграції диких кабанів. Про це повідомив міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґєль.

Протягом двох-трьох тижнів стануть відомі результати аналізу правових та екологічних умов спорудження вздовж кордону Польщі з Білоруссю та Україною огорожі, що запобігатиме міграції диких кабанів. Міністр сільського господарства Польщі повідомив, що вартість паркану – 130 мільйонів злотих (30 мільйонів євро). Міністерство фінансів Польщі обіцяє виділити таку суму. Довжина огорожі – 729 кілометрів.

На думку експертів, причиною появи африканської чуми свиней у Польщі були заражені цим вірусом дикі кабани, що зайшли на територію Польщі з Білорусі.

Польська мисливська організація зобов’язана до 30 листопада зменшити кількість диких кабанів на території, що знаходиться під загрозою появи АЧС, до 0,1 особини на один квадратний кілометр.

РОСІЯ «ТИХО» ОКУПОВУЄ БІЛОРУСЬ

Росія почала велику спецоперацію із захоплення та управління білоруською зовнішньою і внутрішньою політикою. Про це в інтерв’ю «Апострофу» розповів військовий експерт і блогер  Олексій Арестович. За його словами, «окупація» – це просто дзвінкий медіатермін, а Росія де-факто займається управлінням білоруською політикою. Це робиться сукупністю засобів, наприклад, найкращий спосіб – це грамотна робота з силовиками. За тим же принципом, як це було проведено в Криму.

На думку Арестовича, Росія займається «окупацією» Білорусі у контексті стратегічного контрнаступу проти Заходу.

Росія з 14 по 20 вересня проводить військові навчання «Захід-2017» у Білорусі, щоб хоч якось вирівняти баланс сил з НАТО і створити військову загрозу на противагу Альянсу. Але Москва це робить з дуже великим запізненням. На сьогодні Північноатлантичний альянс вже створив потужне угруповання в Східній Європі. Тому далі кордонів Білорусі Росія не піде.

Поки на території Білорусі масштабні військові навчання проводитиме Росія, на Волині планують заходи з територіальної оборони.

КНДР ПІДІРВАЛА БОМБУ, ЯКА У 4 РАЗИ ПОТУЖНІША ЗА СКИНУТУ НА НАГАСАКІ

У КНДР розробили водневу бомбу, яка може бути встановлена в якості боєголовки для міжконтинентальної балістичної ракети.

Лідер КНДР Кім Чен Ин особисто оглянув розробку. Північнокорейське агентство стверджує, що КНДР вдалося розробити більш досконалу ядерну зброю, що є «знаковим кроком» у розвитку такого озброєння в країні. КНДР не представила доказів створення нової зброї за винятком фотографії Кім Чен Ина.

У неділю, 3 вересня, КНДР провела чергове, вже шосте за останній час випробування ядерної зброї. У цьому сусідню країну запідозрила влада Південної Кореї, на території якої стався землетрус силою 6,3 бала.

Як інформує Кореспондент, потужність бомби, яка, ймовірно, була випробувана, склала 100 кілотонн. Про це заявив глава оборонного комітету парламенту Республіки Корея Кім Ен У. Кім Ен У відзначив, що бомба була в чотири-п'ять разів сильніша, ніж та, що була скинута на Нагасакі в 1945 році.

СИГАРЕТИ В УКРАЇНІ ПОДОРОЖЧАЮТЬ

У 2018 році сигарети в Україні можуть подорожчати на 7 гривень. До 2025 року їхня ціна може вирости до 4 євро за пачку.

Міністерство фінансів України розробило законопроект, який передбачає поступове підвищення ставки акцизу на сигарети до мінімального європейського рівня. Замість нинішніх 21 євро за 1000 штук, табачники до 2025 року повинні будуть сплатити за кожну тисячу сигарет 90 євро у казну.

Ставка акцизного збору буде підвищуватися поступово. У 2018 році її збільшать на прогнозний показник індексу споживчих цін (8,1 %) і додатково на 20 %. Потім щороку акциз будуть підвищувати на 20 %. До 2025 року він вийде на європейський рівень 90 євро.

За підрахунками експертів, такий рівень податкових відрахувань призведе до суттєвого подорожчання сигарет в Україні. Ціна пачки найдешевших тютюнових виробів до 2025 року складе 4 євро.

НАЙВИЩИЙ У СВІТІ ПІЩАНИЙ ЗАМОК

СТВОРИЛИ У НІМЕЧЧИНІ

Найвищий у світі піщаний замок висотою 16,68 метра звели у німецькому місті Дуйсбург. Німецький туроператор організував будівництво велетенського замку з піску, привізши 3500 тонн на майданчик колишнього металургійного комбінату.

Представник World Records Guinness підтвердив рекорд. Він обійшов попереднього рекордсмена заввишки 14,84 метра, побудованого на початку цього року в Індії.

УКРАЇНКА СТАЛА НАЙКРАСИВІШОЮ

ЖІНКОЮ ПЛАНЕТИ

Юліана Короченцева на конкурсі Місіс-Всесвіт-2017 у Південно-Африканській республіці отримала титул найкрасивішої жінки планети “Woman Mrs. Universe Mrs. BEAUTIFUL WOMEN”. Цей титул був визначений в одній з декількох номінацій у конкурсі. Всього ж на конкурсі було 83 представниці з різних країн світу.

Юліана Короченцева родом з Черкас, заміжня і виховує двох дітей. За освітою жінка юрист, але працює у сфері медіа та орга-нізовує соціальні проекти для допомоги дітям.

За матеріалами Інтернет-видань

підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>