Зі світу по факту

ПРОТЕЗИ ДЛЯ ПОРАНЕНИХ БІЙЦІВ АТО ВИГОТОВЛЯЛИ З НЕЯКІСНИХ РОСІЙСЬКИХ КОМПЛЕКТУЮЧИХ

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБ України спільно з прокуратурою перекрили канал поставок до нашої країни неякісних комплектуючих для протезування. Правоохоронці встановили, що приватна структура з 2014 року закуповує у російського постачальника колінні суглоби, вузли та модулі для протезування. Перевірка встановила, що завезена з РФ продукція не відповідає вимогам державних стандартів якості.

У ТЕРНОПОЛІ – НАЙДОВШИЙ ФОНТАН В УКРАЇНІ

У Тернополі в центрі міста вздовж набережної місцевого озера розмістили найдовший фонтан в Україні. Його протяжність сягає майже 130 метрів.

Комунальники кажуть, що на рекорд пішли не заради краси. Мовляв, так рятують рибу. Бо через нестачу кисню у воді став почав заростати, від того почала гинути фауна. Новий фонтан має виправити цю ситуацію. Протягом наступних років додаватимуть ще по сотні метрів водограю по берегу. І таким чином планують створити найдовший фонтан у світі.

ХАКЕРИ РФ ДЛЯ АТАК НА США ВИКОРИСТОВУВАЛИ ПРОГРАМУ… УКРАЇНСЬКОГО ПРОГРАМІСТА

Український хакер, відомий під псевдонімом Profexer, став свідком ФБР у справі про злам серверів Національного комітету Демократичної партії США. Він вирішив здатися після того, як американська розвідка публічно заявила, що ідентифікувала, що написана ним програма P.A.S. web shell була використана хакерами для атаки на сервери Демократичної партії США.

ФБР виявило сліди цього шкідливого коду і на серверах ЦВК України, яка зазнала кібератаки під час президентських виборів у 2014 році. Примітно, що результати цієї кібератаки були використані російським «першим» каналом.

НА УСПІННЯ СВЯЩЕНИК МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ НА РІВНЕНЩИНІ ВИБИВ ЗУБА ПРОТОІЄРЕЮ КИЇВСЬКОЇ ЦЕРКВИ

У с. Повча на Рівненщині священик УПЦ Московського патріархату побив священика єпархії Київського патріархату протоієрея Олександра Тимощука. Отець Олександр приїхав у село, щоб забрати дружину зі школи, де та працює. З невідомих причин на нього напав місцевий священик Московського патріархату і вибив зуб. Агресор – настоятель церкви Святої Трійці села Повча Віталій Буга. Московський священик напав на отця Олександра, коли той сидів у машині. Мовляв, він неодноразово погрожував не лише йому, але й Дубенському благочинному. Завдав йому мінімум 20 ударів у голову і вибив зуб. Це все відбувалося при свідках. Отець Олександр подав заяву у поліцію, на місці інциденту працювали правоохоронці.

НА ПРИКАРПАТТІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВИЯВИЛИ

ЛІТАК ТА ТІЛО ЧОЛОВІКА

За документами, які знайшли на місці катастрофи, з'ясували, що загиблим є 53-річний львівянин, про зникнення якого напередодні повідомила дружина. Востаннє вона спілкувалася з ним на День Незалежності, і після цього чоловік на зв'язок уже не виходив, але по допомогу жінка звернулася лише в понеділок.

Розпочали пошуки і за допомогою дрона знайшли уламки приватного гелікоптера у важкодоступному місці у горах. Зараз там працюють слідчі. Загиблим є професійний льотчик, який свого часу служив у Скнилові.

МЕШКАНЦІ ГОРЛІВКИ ВЛАШТУВАЛИ САМОСУД

НАД РОСІЙСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ

В окупованій Горлівці мирні мешканці влаштували самосуд над російським військовим, який, перебравши спиртного, порушував громадський порядок та погрожував людям зброєю. Внаслідок побиття військовослужбовець 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) отримав числені забої тіла, у тому числі відкриту черепно-мозкову травму.

У РІВНОМУ НА ХАБАРІ ЗАТРИМАЛИ ДЕКАНА ОДНОГО З ВУЗІВ

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою і Нацполіцією викрили на хабарі декана одного з вишіх Рівного. Посадовець, який також очолює відбіркову комісію, вимагав від батьків двох абітурієнтів 1400 доларів. За це зловмисник обіцяв посприяти у влаштуванні їхніх дітей на денну форму навчання. Хабарника спецслужби затримали в центрі Рівного під час отримання всієї суми. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

НАБИЛА КИШЕНІ ПРОДУКТАМИ

І ТІКАЛА З МАГАЗИНУ

В Івано-Франківську поліція ловила жінку, яка набила кишені продуктами і тікала з магазину. Вона прихопила продукти харчування на загальну суму 432 гривні, та намагалася вийти повз каси з магазину. Це помітили працівники магазину, і вже за лічені хвилини жінку оперативно затримали поліцейські. Крадійку передали працівникам слідчо-оперативної групи Івано-Франківського відділу поліції.

У НІМЕЧЧИНІ МЕДБРАТ УМЕРТВЛЯВ

І ВОСКРЕШАВ СОТНІ ПАЦІЄНТІВ?

У Німеччині слідство почало підозрювати медбрата Нільса Хегеля, який вже відбуває довічне ув’язнення через смерть двох пацієнтів, у вбивстві ще 84-ох. Хегеля підозрюють у навмисному використанні медичних препаратів, через які у пацієнтів виникали ускладнення із серцем або кровообігом. Потім він намагався реанімувати цих людей і таким чином заслужити повагу колег. Однак медбрату не завжди вдавалося врятувати пацієнтів. Урамках нового розслідування поліція проаналізувала понад сто медичних карт і провела більше сотні ексгумацій для експертизи. Якщо всі виявлені випадки вбивств пацієнтів підтвердяться у суді, це стане наймасовішою серією вбивств в історії Німеччини.

ПІВНІЧ КИТАЮ ЗНЕНАЦЬКА ЗАСИПАЛО СНІГОМ

На північ Китаю прийшов перший цього сезону снігопад – майже на два місяці раніше, ніж його чекали. Для регіону Внутрішня Монголія такі десятисантиметрові снігопади характерні для кінця жовтня-початку листопада.

ПОВІНЬ У ТЕХАСІ:

КІЛЬКІСТЬ ЖЕРТВ ВЖЕ ЙДЕ НА ДЕСЯТКИ

Щонайменше три десятки людей загинули в результаті ураган у Гарві і викликаної ним повені в штаті Техас.  Цей є наймасштабнішим за останні 12 років. Унаслідок урагану майже 300 тисяч людей опинилися без світла. Також він приніс проливні дощі. В результаті практично затопленим виявилося головне місто штату Х'юстон. Свої будинки були змушені залишити понад 30 тисяч осіб. Сума збитків може досягти 30 мільярдів доларів. В регіоні життя майже повністю паралізоване. Не працюють державні установи, ні підприємства. На тиждень припинити роботу може і один з найпотужніших заводів переробки нафти.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>