Зі світу по факту

РОСІЯ ПОГАСИЛА ОСТАННІЙ БОРГ СРСР

Росія погасила останній борг колишнього СРСР, перерахувавши 125,2 млн доларів США Боснії і Герцеговині.

Передостанній борг СРСР — перед Македонією — Кремль погасив у лютому, передає «Радіо Свобода». Заборгованість колиш-нього Радянського Союзу перед цією країною становила 60 млн доларів США. При цьому зовнішній борг самої Росії складає більше 50 млрд доларів США, зазначає «РБК». Незважаючи на це, Москва за останні роки пробачила іншим країнам борги більш ніж  як на 80 млрд.

ЗА НІЧ НА ВОЛИНІ ОБІКРАЛИ ДВІ ЦЕРКВИ

У ніч з 19 на 20 серпня одразу в два храми Волинської єпархії УПЦ МП було вчинено незаконне проникнення з метою крадіжки. Подія трапилась у селах Квасів та Охлопів Горохівського району Мар’янівського благочиння. У храмі села Квасів  злочинці демонтували вікно, через яке потрапили до храму. Злодії вкрали гроші із храмової карнавки та сейфу.

Таким же чином невідомі зловмисники потрапили до  храму села Охлопів, однак звідти їм довелось піти з порожніми руками.

У екс-податківця вилучили 92 кг золота

У колишнього начальника управління Державної податкової служби в Києві Олега Низенка правоохоронці вилучили 92 кг золота. Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його  даними, Низенко зараз переховується від правосуддя в Хорватії.

Йдеться про результати обшуків в ході масштабної спецоперації із затримання податківців. Більшість з них втекла до Росії.

США відправили Україні першу партію антрацитового вугілля

Відправка енергетичного вугілля в Україну була започаткована угодою між українською державною компанією «Центренерго» та американською компанією «XCoal Energy and Resources», як результат домовленостей, досягнутих з адміністрацією США під час візиту президента Петра Порошенка 20 червня до Вашингтона.

Посольство каже, що продовжує роботу з американськими партнерами для забезпечення більшої енергетичної безпеки нашої країни, підвищення стабільності функціонування енергетичного сектору, а також сприяння притоку іноземних інвестицій в українську економіку.

Нагадаємо, компанія «Центренерго» домовилася про постачання зі США 700 тис. тонн вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року.

Шахраї «розвели» інвестора на $500 тис.

Правоохоронці викрили міжнародну групу шахраїв, які видурили в довірливого інвестора $500 тис. обіцянками створення нової криптовалюти та одержання надприбутків від неї.

Громадяни України за змовою з громадянином Індії організували комерційний проект із впровадження в Україні криптовалюти «swisscoin». Зловмисники розповсюдили неправдиву інформацію про майбутні надприбутки від купівлі «swisscoin».

Насправді отримані інвесторські кошти не використовувалися для впровадження криптовалюти, а лише привласнювалися шахраями.

Наразі тривають обшуки в офісах та місцях проживання зловмисників. Вилучено гроші, автомат Калашникова та боєприпаси до нього.

викрали 400 експонатів часів вікінгів

«Якщо вкрадені предмети не повернуться, це, безумовно, буде найстрашнішою подією в 200-річній історії Норвезького музею», — зізнався директор університетського музею Бергена Генрік фон Ахен.  Він уточнив, що більшість викрадених експонатів – це маленькі металеві предмети та ювелірні вироби.

«Вони не мають великої грошової вартості, а цінність самого металу також дуже мала. Проте незмірна втрата пов'язана з цінністю предметів для культурно-історичної спадщини, яка багаторазово перевищує грошову вартість», — сказав він.

Українка отримала 1 млн від лотереї

Жителька населеного пункту Шпола, що на Черкащині, виграли 1 млн грн у лотерею.  Вона побажала отримати свій виграшний чек на мільйон на свій день народження.

Нагадаємо, канадський пенсіонер вдруге за дев'ять років виграв в лотерею 1 мільйон доларів.

В Африці  загинули близько 500 людей

Через зсув у Сьєрра-Леоне, в Африці,  станом на 21 серпня загинули близько 500 осіб, ще 1500 — зникли безвісти. Стихійне лихо залишило без даху над головою близько трьох тисяч людей, і приблизно стільки ж не мають наразі доступу до питної води.

Масові поховання відбуваються вже протягом тижня. На місці зсуву цілодобово працюють рятувальники. В екстреному режимі вони продовжують пошуки людей під тисячами кубометрів бруду, уламків знесених будинків і автомобілів.

У Луцьку «накрили» цех з обробки бурштину

Близько 20 кілограмів бурштину вилучили оперативники Управління захисту економіки у Волинській області спільно зі слідчими обласного управління Нацполіції. Поліцейські провели обшук у лучанина, який за місцем свого проживання організував «майстерню» для обробки каміння. Вартість вилученого бурштину сягає близько 100 тисяч гривень.

Львів потрапив у міжнародний ТОП-100 місць, які необхідно відвідати

У Великій Британії склали список важливих об'єктів для мандрівників.  На основі опитування і порад мандрівників та письменників було створено перелік із сотні важливих для туристів напрямків, які необхідно побачити. У списку виявились як усім добре відомі локації, так і маловідомі. До рейтингу потрапив і наш Львів, який внесла блогер Меліса Хей: «Львів — історичний центр України, тут є на що подивитись та взнати. Звичайно, особливо сприяє той факт, що у Львові виробляється один із найкращих шоколадів у світі», — вважає Меліса Хей.

У ХОТЕШОВІ – АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

У селі Хотешів Камінь-Каширського району виявили африканську чуму свиней. Про це розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський. За його інформацією, у неділю, 20 серпня, надійшов сигнал із Хотешова про те, що загинула свиноматка. Тож група швидкого реагування негайно виїхала у село, провела розтин свині та взяла біоматеріал у лабораторію.

Оскільки була підозра на наявність африканської чуми, мате-ріали відправили на дослідження до Києва.  21 серпня наявність африканської чуми у тілі свині підтвердили зі столиці. Було прийняте рішення про те, що негайно варто вжити заходів. Зокрема, станом на 22 серпня, було відомо, що у селі спалять всіх хворих свиней та тих, які мають підозру на захворювання. Решту ж свиней заб’ють.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>