Зі світу по факту

У Донбасі починаються роботи з розмінування за участю неурядової організації The Halo Trust

З 14 серпня розпочалося гуманітарне розмінування на Донбасі за участю неурядової організації The Halo Trust, яка є найбільшою в світі гуманітарною організацією, яка проводить розмінування територій.

Організація оцінить наявність, характер і ступінь забруднення територій мінами та іншими вибухонебезпечними предметами в Маріупольському та Волноваському районах Донецької області, поряд з населеними пунктами Ломакине, Талаковка, Гнутове, Мирне.

Місія проводиться в рамках плану з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької і Луганської областей на 2017 рік. Роботи буде координувати Міністерство оборони України.

ПОВІНЬ ЗАБРАЛА ЖИТТЯ

МАЙЖЕ ПІВСОТНІ ЛЮДЕЙ У НЕПАЛІ

У Непалі внаслідок потужної повені загинуло 49 людей. 30 людей вважають зниклими безвісти, а 17 зазнали травм.

«Кількість загиблих може збільшитися, оскільки ми все ще збираємо дані про втрати», – повідомив помічник міністра внутрішніх справ Лакшмі Пун.

Наразі евакуювали близько 5 тисяч людей. А правоохоронці продовжують пошуково-рятувальні операції. Крім того, стихія занурила під воду 34 тисячі будинків.

Майже півсотні людей загинули

внаслідок зсуву ґрунту в Індії

Щонайменше 45 людей загинули 13 серпня внаслідок зсуву ґрунту, спричиненого мусонними дощами в північній частині Індії.

Стихія віднесла два пасажирські автобуси зі схилу на магістралі до глибокої ущелини, передає Радіо Свобода.

Поліція сказала, що автобуси були припарковані на шосе, і незадовго до зсуву деякі пасажири вийшли, щоб поїсти. Зсув занурив автобуси у 800-метрову ущелину, повністю поховавши один із транспортних засобів.

Представники влади повідомили, що близько 300 рятувальників намагалися розкопати один із автобусів з-під тонн валунів і бруду.

«45 тіл були знайдені впродовж дня. З них 14, усі чоловіки, були ідентифіковані. П’ять людей були врятовані», – повідомив представник рятувальників.

У Польщі буревій знищив десятки гектарів лісу, дерева ламалися, як сірники

У північній частині Польщі, в Поморському воєводстві, сильний буревій знищив десятки гектарів лісу, переламавши дерева, як сірники

Через удар стихії в таборі загинули двоє дівчат 13 і 14 років. Загалом в результаті нічної бурі в Померанії загинули п'ять осіб  і десятки отримали травми.

Шторм також завдав шкоди будинкам і автомобілям. Без струму залишається 340 тисяч будинків по всій Польщі.

У Греції, Португалії та Франції знову спалахнули лісові пожежі

Спекотна і суха погода призвела до того, що в неділю на півдні Європи знову спалахнули лісові пожежі, найбільші – у Греції, Португалії та на французькому острові Корсика.

Останні пожежі в Греції розпочалися в неділю поблизу міста Каламос, в 44 км на північ від Афін. Вогнем пошкоджено 20 будинків, евакуйовані два дитячих табори, частково закритий рух на місцевих дорогах.

Більше 4000 пожежників боролися з понад 250 пожежами в Португалії, країна звернулася по допомогу до інших країн ЄС.

Прес-секретар Агентства з цивільного захисту Португалії Патрісія Гаспар заявила, що в суботу в країні зафіксували добовий рекорд з кількості нових пожеж — 268 окремих осередків вогню.

На півдні Франції вогонь знищив близько 2100 гектарів з четверга, найбільше постраждав острів Корсика.

Наші студенти — серед найкращих випускників австралійського вишу

В Австралійському King's Own Institute, який готує спеціалістів у сфері бізнесу та фінансів, відбувся черговий випуск студентів, серед яких, у числі найкращих, декілька українців.    Наразі у King's Own Institute студіюють дванадцять українців, навчальний заклад має партнерські зв'язки з навчальними закладами України і служить мостом освітньої і наукової співпраці між країнами. Частина випускників успішно працює в Австралії і є активною та органічною частиною української громади.

Фахівці Київського інституту нейрохірургії провели унікальну операцію

з видалення пухлини мозку

В одній операції  з'єднали відразу три технології: ендоскопію, тобто трубку, яка дає можливість дістатися до найскладніших зон; комп'ютерну навігацію; лазер, щоб прибрати пухлину.

«Це єдиний спосіб і видалити пухлину і зберегти хворому якість життя», – говорить хірург Володимир Розуменко.

Поки ці технології не поєднував жоден хірург у світі. Результат навіть перевершив очікування. Крові під час операції фактично не було, завдяки чому пацієнта і перевезли з операційної в загальну палату.

Раніше пацієнт скаржився на головний біль і утруднення руху кінцівок. Обстежили і знайшли чималу пухлину. Найгірше, каже хірург, що пухлина тиснула на нервові закінчення. Його у будь-який момент могло паралізувати. Власне в цьому й була головна складність операції.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>