Зі світу по факту

В Іспанії заарештували український екіпаж судна, на якому виявили 600 мішків з гашишем

Податкове управління Іспанії затримало суховантаж Lady Boss з екіпажем з 11 українців і двох болгар. На судні виявили 600 мішків з гашишем вагою 18 тонн. Корабель затримали поблизу порту Альмерія, який розташований на південному сході Іспанії. Це стало частиною операції з перехоплення вантажів наркотиків, що доставляють з Північної Африки до Європи.

Судно доставили до порту в Альмерії, а вилучений вантаж наркотиків та затриманих передали до суду.

Польські прикордонники затримали велику партію контрабанди

з України

Польські прикордонники за-тримали велику партію контрабандних цигарок, які переправили у Польщу через річку Західний Буг з території Волині. На гарячому у прикордонній зоні попалися двоє українців 33 та 37 років і 52-річний поляк. В автомобілі виявили пакунки з сигаретами без акцизних марок. Загалом контрабандисти переправили з Волині у Польщу 27 тисяч пачок цигарок вартістю 370 тисяч злотих (понад 2,5 мільйона гривень в українській валюті).

Україна офіційно розірвала угоду

з Росією щодо експорту військової техніки

Угода була укладена влітку 2003 року, набула чинності 2004 року. Україна та Росія домовилися тоді співпрацювати у царині експорту військової продукції в треті країни, узгоджувати експортні ціни та тарифи на постачання військової продукції тощо.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову «Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок взаємодії при здійсненні експорту товарів (продукції) військового призначення до третіх країн».

Як наголошується в пояснювальній записці, прийняття постанови дозволить привести двосторонню договірно-правову базу у відповідність з сучасними реаліями відносин України з РФ.

У КИТАЇ

В ШВИДКІСНОМУ ТУНЕЛІ У ДТП ЗАГИНУЛО 36 ЛЮДЕЙ

Масштабна аварія сталася на швидкісному шосе в китайській провінції Шеньсі: в результаті ДТП загинули 36 людей, ще 13 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Інцидент стався за участю автобуса в тунелі на швидкісному шосе Пекін-Куньмін. За попередніми даними, автобус, що прямував з міста Ченду  у Лоян, при в'їзді в тунель з невідомої причини врізався в стіну.

Всі постраждалі направлені в лікарню, їм надана необхідна допомога. Ведеться розслідування причин аварії.

Підлітки допилися

до реанімації

Минулого тижня в один день з різницею у 15 хвилин в село Іваничівського району викликали два автомобілі екстреної медичної допомоги до дівчат-підлітків. Троє подружок – 11-літня та дві 13-річних – перебрали… спиртного. Одну дівчинку в коматозному стані та двох у важкому госпіталізували у відділення екстреної терапії Нововолинської міської клінічної лікарні.

За матеріалами Інтернет-видань – Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>