Зі світу по факту

НОВІ САНКЦІЇ ПРОТИ РОСІЇ: США ВИДІЛЯЮТЬ УКРАЇНІ 30 МЛН. ДОЛАРІВ

США виділяють Україні 30 млн. доларів на підтримку енергетичної безпеки, що передбачено законом, який підписав президент країни Дональд Трамп в середу, 2 серпня. Йдеться про обмежувальні заходи для протидії російській агресії і відновлення цілісності України.

Політикою США, згідно з законом «Протидія противникам Америки через санкції», є підтримка уряду України у відновленні суверенітету і територіальної цілісності, осуд і протидія всім дестабі-лізуючим зусиллям уряду РФ в Україні, невизнання незаконної анексії Криму урядом РФ або відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили.

Передбачена також допомога США щодо реформування енергетичного сектора України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів, продовження протидії реалізації проекту Північний потік-2.

2 серпня Дональд Трамп підписав схвалений Сенатом закон про посилення економічного тиску на Росію, Іран і Північну Корею.

ВІД ВИБУХУ НА СКЛАДАХ МІНОБОРОНИ РОСІЇ

В АБХАЗІЇ ПОСТРАЖДАЛО 60 ЛЮДЕЙ

На складах боєприпасів в Абхазії постраждали 27 громадян Росії, всього поранено 60 осіб.

Боєприпаси вибухнули на складах Міноборони Росії в Абхазії в селі Приморське приблизно о 16:30 год. у середу, 2 серпня. В основному травми отримані від ударної хвилі – удари, контузії, осколкові поранення. Серед поранених більшість – середнього та легкого ступенів важкості. Є три людини з важкими травмами, але їхньому життю нічого не загрожує.

В ПОРТУГАЛІЇ ЛІТАК ПРИЗЕМЛИВСЯ НА ПЛЯЖІ: ЗАГИНУЛО ДВОЄ ЛЮДЕЙ

У Португалії 2 серпня легкомоторний літак здійснив аварійну посадку на переповненому відпочивальниками пляжі біля Лісабона. Під час жорсткої посадки загинуло двоє осіб – чоловік і дитина, які відпочивали на пляжі в районі Капаріка, за 30 км на південь від португальської столиці.

Очевидці повідомили, що літак проїхав по ногах 50-річного відпочивальника, він згодом помер. Загибла 8-річна дівчинка відпочивала на пляжі з батьками, які не постраждали.

КЛИЧКО-МОЛОДШИЙ ПІШОВ ІЗ БОКСУ

Титулований український боксер Володимир Кличко завершує свою спортивну кар'єру. Кличко сподівається, що його наступна кар'єра, яку він вже паралельно почав кілька років тому, стане такою ж успішною, як і попередня.

29 квітня екс-володар титулів чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі за версіями IBF, IBO, WBO і WBA 41-річний Володимир Кличко поступився в титульному поєдинку за пояси за версіями WBA і IBO британцеві Ентоні Джошуа.

Кличко останній раз виходив на ринг 28 листопада 2015 року, коли програв за очками в титульному поєдинку британцеві Тайсону Ф'юрі і втратив усі свої пояси. Після цього сторони кілька разів намагалися домовитися про реванш, але він так і не відбувся.

ЖИТЕЛЬКА ВИДРИЧІВ ОТРИМАЛА НАГОРОДУ ВІД «ФОЛЬК-MUSIC»

У січні 2017 року в одній з новорічних програм «Фольк-music», що виходить в ефірі Першого Національного телеканалу, був оголошений конкурс на найкращу колискову пісню.

За підсумками І півріччя в числі переможців прозвучало й ім’я берегині та поціновувачки народного фольклору Ганни Павляшик  із села Видричі Камінь-Каширського району.

За свій чудовий голос, а також безцінний вклад у збереження народного мистецтва, Ганна Григорівна нагороджена спеціальною срібною підвіскою-талісманом від відомої торгової марки «Diamond of  Love».

КОНТРАБАНДИСТІВ У НЕБІ НАД ПОЛЬЩЕЮ ВИЯВИВ БОЙОВИЙ ГЕЛІКОПТЕР

На перехоплення повітряних контрабандистів із Волині поляки на Люблінщини підняли в небо бойовий гелікоптер. У ніч з 1 на 2 серпня над польським містечком Воля Угруска Люблінського воєводства прикордонники з льотного відділу виконували бойовий політ на гелікоптері «PZL-Kania».

Екіпаж отримав повідомлення з землі, що з боку України (Любомльський район) в західному напрямку рухається невідомий літальний апарат. Льотчики помітили в повітрі мотодельтаплан. Літальний апарат без розпізнавальних знаків кружляв, вказуючи, що збирається щось скидати на землю. Донизу полетіли картонні коробки. Це тривало дуже короткий час, а потім об’єкт зник у тому ж напрямку, звідки прилетів. Прикордонники знайшли місце скидання пакунків із контрабандними цигарками. Вартість вилученого – понад 95 тис. польських злотих (665 тис. грн).

У КОВЕЛІ ЕВАКУЮВАЛИ АВТОСТАНЦІЮ

У Ковелі ввечері 2-го серпня на автобусну станцію з’їхались усі спецслужби. Пасажири повідомили про замінування приміщення.

За словами очевидців, які тривалий час очікували на свій транспорт, лисий чоловік худорлявої статури залишив у приміщені автостанції велетенську сумку й кудись зник. Оскільки власник так і не повернувся за своїм майном, люди забили на сполох. Надто підозріло, на їх думку, все виглядало.

На місце події оперативно прибули всі рятувальні служби й правоохоронці. Натовп евакуювали із загрозливої для ураження території, доки працювали сапери. Вибухівки так і не виявили, у сумці були звичайні речі. Незадовго після цього знайшли і їх господаря.

Чоловік, вже будучи добряче напідпитку, очевидно, пішов по справах, чи то забувши про сумку, чи то просто вирішив її забрати пізніше: мовляв, нічого там красти.

У РОСІЇ БАБУСІ ПОБИЛИСЯ

ЗА БЕЗКОШТОВНУ КАШУ

У Росії відбулась масова бійка бабусь за безкоштовну кашу. У чергу за безкоштовною їжею вишикувалося понад півтори тисячі осіб.

Традиційне свято Виль у місті Іжевську розпочалося з освячення обрядової каші і врожаю.

Однак коли їжу почали роздавати бажаючим, пенсіонерки стали штовхатися, кричати і вихоплювати тарілки одна в одної та застосовувати їх не за призначенням.

За даними місцевих ЗМІ, безкоштовна їжа в підсумку дісталася всім бажаючим.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>