Зі світу по факту

ПОЛЯКИ НА ПОЛІССІ БУДУЮТЬ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЇ

Підприємці з польського міста Волува взялися в Україні виробляти електроенергію за допомогою системи потужних вітрогонів. Підхоже місце знайшли поблизу міста Дубна, яке, до речі, є побратимом Волува. На сесії міськради полякам, які звернулися з проханням надати в оренду землю на 25 років під розташування вітрогонів, це питання вирішили позитивно. Виділили вісім ділянок для восьми вітряків. Вони на Шибеній горі, найвищій тутешній точці. Вироблену електрику польські бізнесмени здаватимуть у загальну мережу за так званим зеленим тарифом.

 

КЕРІВНИКА ОБЛАВТОДОРУ ВОЛИНІ СУДИТИМУТЬ ЗА РОЗТРАТУ

Прокуратура Волині затвердила та надіслала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про розтрату державних коштів керівником Державного підприємства «Волинський облавтодор». Його директора підозрюють у тому, що у 2015 році він, діючи в інтересах третіх осіб, уклав завідомо невигідний договір та здійснив закупівлю в однієї зі столичних фірм фарби для дорожньої розмітки за завищеними цінами. Після проведення робіт, без погодження із замовником, різницю у ціні було включено до актів приймання виконаних будівельних робіт та оплачено.

 

СТАЛО ВІДОМО, ДЛЯ ЧОГО НАСПРАВДІ КРЕМЛЬ БУДУЄ ЗАЛІЗНИЦЮ В ОБХІД УКРАЇНИ

У цьому році Росія планує закінчити будівництво паралельної фронту залізничної лінії протяжністю 137,5 км в обхід України. Ця рокада потрібна для швидкого маневрування збройними силами, передусім бронетанковими, уздовж лінії фронту. Зараз дорога перетинає територію України по тій частині Луганської області, яку Росія не контролює.

Оглядач підкреслив, що для маневреної війни проти України ця дорога має важливе значення, щоб не ганяти техніку через Волгоград.

 

ТРАМП ПІДТРИМАВ ЗАКОН, ЯКИЙ ВВОДИТЬ НОВІ САНКЦІЇ ЩОДО РОСІЇ

«Первинний варіант закону був погано прописаний, але ми змогли попрацювати з Палатою представників і Сенатом, і адмі-ністрація задоволена можливістю внести необхідні зміни, тож ми підтримуємо цей проект закону», — сказала Сандерс. Нагадаємо, 22 липня у Конгресі США представники обох партій – і республіканців, і демократів — досягли домовленості щодо законопроекту про нові санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї.

Документ передбачає закріплення на законодавчому рівні санкцій, які були введені адміністрацією екс-президента Барака Обами у зв'язку з агресією Росії на сході України та анексією Криму. Також сюди входять санкції США у відповідь на втручання РФ в американські вибори.

 

У ПОКИНУТОМУ БУДИНКУ НА КИЇВЩИНІ ВИЯВИЛИ СХРОН БОЄПРИПАСІВ

У селі Войтове  Згурівського району Київській області 38-річна безробітна у якості металобрухту назбирала в сусідському нежитловому будинку боєприпаси. Коли жінка принесла їх додому, щоб здати в пункт прийому металобрухту, її чоловік викликав поліцейських та вказав на місце знахідки. Правоохоронці виявили в обваленому будинку, власниця якого проживає за кордоном, прихований арсенал боєприпасів: майже 3 тисячі набоїв калібру 7,62 мм, 2 заряджені РПГ-22, 2 РГД, 9 запалів УДЗ та 3 сигнальні набої 40 мм.

 

НА ПОЛЮВАННІ ПОЦІЛИВ У КУМА

У селі Гаврилівці Вишгородського району Київської області два куми, накуштувавшись оковитої, вирушили на нічне незаконне полювання. Озброєні мисливськими рушницями чоловіки планували повернутися додому з лісу з трофеєм. Натомість один привіз іншого з вогнепальним пораненням у живіт. Врятувати потерпілого не вдалося – той помер дорогою в лікарню. 32-річний кум загиблого, житель Житомирщини, спершу надав поліцейським неправдиві свідчення. Сказав, що на полювання не ходив, а лише чекав кума в автомобілі. Мовляв, коли почув постріл, вирушив на пошуки і знайшов товариша вже пораненим. Але під час допиту на поліграфі чоловік зізнався у скоєному.

 

ВПЕРШЕ НА ВОЛИНІ ТЕСТУВАЛИ НАДПОТУЖНИЙ ТРАКТОР ЗА ДИЗАЙНОМ PORSCHE

Відбулася демонстрація німецького новітнього трактора FENDT 1050 потужністю 517 кінських сил. Незважаючи на те, що Fendt 1050 призначений для важких польових робіт, трактор може прекрасно рухатися по дорозі з максимальною швидкістю до 60 км/год. Машина відрізняється компактністю: максимальна висота трактора — 3,60 м, власна вага — 14 тонн. Надпотужний агрегат презентувала на полі СГПП «Рать» Луцького району (село Коршів) Волинська Фондова Компанія.

 

БРИТАНЦІ ЗНАЙШЛИ ЗАТОНУЛИЙ КОРАБЕЛЬ

З ЧОТИРМА ТОННАМИ НАЦИСТСЬКОГО ЗОЛОТА

За попередніми оцінками, вартість знайденого золота сягає 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Виявлене підводниками судно SS Minden затонуло через кілька днів після початку Другої світової війни, у вересні 1939 року, в 190 кілометрах від берегів Ісландії. Воно прямувало з Бразилії до Німеччини.

 

ВИБУХ У КАБУЛІ ЗАБРАВ ЖИТТЯ 24 ЛЮДЕЙ

У столиці Афганістану Кабулі стався вибух, спричинений замінованою автівкою. Потужний вибух забрав життя щонайменше 24 осіб, понад 40 людей отримали поранення. Теракт стався о сьомій годині ранку за місцевим часом неподалік будинку афганського політика, хазарейського лідера Мухаммеда Могакка.

Ціль атаки наразі незрозуміла. Внаслідок теракту було відкладено демонстрацію, на якій планувалося вшанувати пам’ять про 84 загиблих внаслідок теракту, який було скоєно рік тому 23 липня.

За матеріалами Інтернет-видань

підготувала Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>