Зі світу по факту

У СЕРПНІ СТАРТУЄ ПРИЗОВ ДО ВІЙСЬКА
Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким у серпні буде проведено призов на строкову службу молодих людей віком від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. У серпні українців будуть забирати на службу в Національну гвардію, а в кінці року – в Національну гвардію, ЗСУ та Державну спеціальну службу транспорту. Також Президент України доручив уряду розробити постанову про чисельність призовників та бюджет призовної кампанії в серпні.
УКРАЇНА – У ТОП-10 КРАЇН З НАЙМЕНШОЮ КІЛЬКІСТЮ ЩЕПЛЕНЬ
Україна має найнижчі показники охоплення щепленнями серед усіх європейських країн та потрапила у десятку світових аутсайдерів. У списку країн з найменшою кількістю імунізованого населення поруч з нами опинились Чад, Центральноафриканська республіка, Нігерія, Екваторіальна Гвінея, Сомалі, Сирія, Південний Судан. А за рівнем вакцинації від дифтерії та правця ми поступаємося Сомалі та Ліберії. Світова практика свідчить, що такий низький рівень щеплень – пряма загроза початку спалахів та епідемій хвороб.
РУХ ЧЕРЕЗ «ЯГОДИН» ТИМЧАСОВО ОБМЕЖАТЬ
Луцький прикордонний загін звертає увагу подорожуючих громадян та перевізників на те, що з 24.07.2017 року в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Ягодин» планують розпочати роботи з реконструкції обладнання на смугах руху транспортних засобів при в’їзді на режимну територію пункту пропуску. Роботи будуть проводитись поетапно з урахуванням інтенсивності міжнародного руху, але з частковим обмеженням почергово на кожній із смуг. Прикордонники просять громадян та перевізників врахувати інформацію при плануванні маршрутів закордонних поїздок та поставитись з розумінням до тимчасових незручностей.
«КОНЦТАБІР» ДЛЯ КОРІВ
На Вінниччині виник скандал через «бесхозне» стадо корів, яке тримає у страху ціле село. Жителі села Шиманівка повстали проти сусідської родини, яка тримає у жахливих умовах понад сотню корів. Худоба здичавіла. Сама по собі розмножується. У пошуках їжі зриваються стадом у село, витоптують сільські городи та поля. Через це навіть суди тривали. Більшість корів не марковані, серед них можуть бути хворі на туберкульоз та лейкоз, запевняють у сільській раді. Люди бунтують, аби спільно з їхньою худобою сусідська не паслася. Корови цілий рік живуть просто неба на подвір’ї під навісом.
УГОРЩИНА ДОЗВОЛИЛА УКРАЇНЦЯМ ПРАЦЮВАТИ БЕЗ ТРУДОВОЇ ВІЗИ
У Міністерстві економіки цієї країни заявили, що достатньо мати лише біометричний паспорт. Протягом 90 днів перебування в ЄС, передбачених безвізом, українці можуть працювати в Угорщині, а вже після того повинні отримати дозвіл на проживання.
МАЙЖЕ ВДВІЧІ ЗНИЗИЛОСЯ ВИРОБНИЦТВО СОЛОДОЩІВ В УКРАЇНІ
Виробництво кондитерської продукції в Україні за останні 2,5 роки впала більш ніж на 40 відсотків. Головна причина – закриття російського ринку для української продукції, а також зниження доходів населення. Переорієнтуватися на ринок Європи дуже складно через високу конкуренцію, а також через те, що ринок ЄС покривають кілька великих торгових мереж, з якими досить складно укладати договори.
СХУДЛА НА… 330 КІЛОГРАМІВ
Найважча жінка в світі – єгиптянка Іман Ахмед Абдулаті, вага якої досягала півтонни, – за 2,5 місяці з допомогою медиків змогла позбутися 330 зайвих кілограмів! Їй зробили операцію зі зменшення об'єму шлунку, призначили спеціальну дієту і фізіопроцедури. І вже через кілька днів вага жінки, яка до цього була прикута до ліжка, зменшилася на 100 кілограмів. На сьогодні дама схудла вже до 171 кг.
Однак картину цієї, здавалося б, позитивної історії псує скандал, який розгорівся через сестру Іман. Та заявила, що клініка фальсифікує результати та змушує сестру приймати ліки, які знижують мозкову активність.
НОСИЛА В ОДНОМУ ОЦІ… 27 ЛІНЗ!
Англійські хірурги дістали з ока пацієнтки… 27 контактних лінз! Вона не знала, що вони там «загубилися». 67-річна пацієнтка звернулася до медиків зі скаргами на зір і планувала прооперувати катаракту. Однак у клініці під час огляду в оці жінки виявили 17 лінз, які злиплися, ще 10 витягли після подальшого обстеження. Жінка носила одноразові лінзи протягом 35 років і не скаржилася на дискомфорт. Проте після того, як лінзи витягли, пацієнтка сказала, що очам «значно легше».
В РОСІЇ ЗАБОРОНИЛИ «СВІДКІВ ЄГОВИ»
Верховний суд РФ визнав організацію «Свідків Єгови» екстремістською, а також видав заборону на її діяльності на території країни, яка набула чинності. Тепер «Свідки Єгови» можуть звернутися до Європейського суду з прав людини, але Росія не вважає себе зобов'язаною виконувати його рішення. У Росії Конституція офіційно гарантує свободу релігії, але законодавство визначає чотири «традиційні релігії» народів країни – православне християнство, іслам, юдаїзм і буддизм.
ПАПУГА РОЗПОВІВ ПРО ВБИВСТВО, ПОВТОРИВШИ ОСТАННІ СЛОВА ЖЕРТВИ
Мешканка штату Мічиган американка Гленна Дарем визнана винною у вбивстві свого чоловіка Мартіна. Родичі покійного впевнені, що папуга, який жив у сімейної пари, запам'ятав і повторював останні слова жертви.
У травні 2015 року 47-річна Гленна випустила в чоловіка п'ять куль, після чого спробувала застрелитися. Журі присяжних визнало Гленну винною в навмисному вбивстві. У серпні вдову чекає вирок. Папуга породи жако на прізвисько Бад не раз повторював голосом свого колишнього господаря фразу «Не стріляй!», супроводжувану нецензурною лайкою.
СТАМБУЛ «ТОНЕ» ЧЕРЕЗ ДОЩІ
У Стамбулі (Туреччина) вирує повінь. Сильні зливи, що почались вночі 18 липня, паралізували рух на дорогах та в метро. Кілька станцій підземки затопило настільки, що довелось зупинити рух потягів. Головні транспортні дороги міста теж залишаються за-блокованими. Вулицями не можуть рухатись машини та громадський транспорт. Автомобільний тунель «Євразія» під Босфором теж тимчасово перекрили.
За матеріалами Інтернет-видань
підготувала Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>