Зі світу по факту

У КАНАДІ ЧЕРЕЗ ЛІСОВІ ПОЖЕЖІ ЕВАКУЮВАЛИ 37 ТИСЯЧ ОСІБ

У Британській Колумбії – провінції на заході Канади – природні пожежі призвели до евакуації 36,6 тис. жителів.

Міністр транспорту Тодд Стоун відзначив особливу життєстійкість тих, хто на час позбувся даху над головою. «Думки всіх канадців зараз з вами», – заявив він.

НЕ PETYA ЄДИНИЙ: УКРАЇНУ ЧЕКАЄ НОВА ХВИЛЯ КІБЕРАТАКИ

Нова хвиля кібератаки загрожує Україні. Про це стало відомо під час засідання круглого столу «Найбільш масштабна кібератака на український бізнес: як захиститися?»,  про що проінформувало видання Мінфін.

Разом з тим, за підрахунками експертів, збитки від кібератаки Petya для українських компаній склала 8 мільярдів доларів.

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A. Хакерські атаки були націлені на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об’єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет Міністрів України.

Потужна хакерська атака почалася з України, а потім сталася і в 64 інших країнах. Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму M.E. Doc, що використовується у бухгалтерії. В СБУ заявили, що метою масштабної хакерської атаки була дестабілізація ситуації в Україні.

В СИРІЇ ВІД ПОЧАТКУ ВІЙНИ ЗАГИНУЛО

ПОНАД 300 ТИСЯЧ ЛЮДЕЙ

З початку громадянської війни у Сирії вбито вже понад 330 тисяч людей, зокрема майже 100 тисяч цивільних.

За даними Сирійської наглядової ради з прав людини, з 2011 року до середини липня 2017 року у Сирії загинули 331 тис. 765 осіб. Серед 99 617 померлих насильницькою смертю мирних жителів – 18 243 дитини.

У результаті збройного конфлікту загинули 116 774 військово-службовці, що підкоряються сирійському президенту Башару Асаду, і його прихильників, а також 57 тис. повстанців, зокрема члени альянсу сирійської опозиції і курдських формувань «Сили демократичної Сирії» (SDF).

Крім того, вбито 58 тис. джихадистів – в основному прихильників терористичної організації «Ісламська держава» або угруповань, близьких до «Аль-Каїди». Серед них були й іноземці, повідомила Сирійська наглядова рада з прав людини.

Нагадуємо, президент Франції Еммануель Макрон та президент США Дональд Трамп погодились співпрацювати у вирішенні конфлікту в Сирії.

За півроку на Волині вилучили фальсифікату на 11 мільйонів гривень

Співробітники податкової міліції Волині у І півріччі 2017 року вилучили з незаконного обігу продукції вартістю 10 мільйонів 995 тисяч гривень.

Масштабні партії нелегального алкоголю, тютюну та пального співробітники податкової міліції Волині вилучили в ході проведення 15 обшуків та 9 оглядів під час оперативного супроводу 6 кримінальних проваджень за ст. 204 КК України.

Відтак, у ході проведення цих активних заходів виявлено та припинено діяльність трьох підпільних виробництв фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів та одну підпільну автозаправну станцію. Завдяки діям співробітників податкової міліції Волині із незаконного обігу вилучено 9 567 літрів фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, 1370 літрів спирту, 19 тонн пально-мастильних матеріалів. У ході оглядів торгових місць ринків Луцька вилучено 1,5 тонни елітних лікеро-горілчаних виробів на загальну суму понад мільйон гривень.

«Накрили» друкарню, яка друкувала… долари з елементами захисту

Злочинне угруповання, що спеціалізувалося на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах, знешкодили на Тернопільщині.

Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України. Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом.

Оперативники Тернопільського управління СБУ спільно з по-ліцією та прокуратурою затримали двох організаторів угруповання під час виготовлення чергової партії підробленої готівки.

Правоохоронці провели 15 обшуків. Вилучено фальшиві банкноти, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виробництва.

За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти більше ніж на шість мільйонів доларів США.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>