Зі світу по факту

УКРАЇНА МОЖЕ НЕ ОТРИМАТИ ВЧАСНО НОВИЙ ТРАНШ МВФ

Влітку 2017 року Україна мала отримати п'ятий транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,9 мільярда доларів. Однак через те, що депутати не проголосували необхідні закони — про пенсійну та земельну реформу, які пропонували в МВФ, отримання нового траншу відкладається. А 14 липня депутати йдуть на відпочинок аж до вересня. Відтак МВФ не надасть коштів, допоки не будуть прийняті ці закони. В той же час прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, що МВФ надасть Україні обіцяні 1,9 мільярда доларів. Адже в іншому випадку Україні доведеться відкласти плани виходу на міжнародний ринок запозичень.

ЗАСУДИЛИ УЧАСНИКА АТО, ЯКИЙ НАМАГАВСЯ ПРОДАТИ ГРАНАТУ В ЛУЦЬКУ

В обласному центрі Волині засудили атовця, який незаконно привласнив гранати та привіз їх на Волинь. Чоловік у листопаді 2014 року в ході бойових дій у с. Піски Донецької області знайшов залишені учасниками терористичного угруповання «ДНР» два корпуси гранати РГД-5 та два уніфіковані запали ручної гранати модернізовані (УЗРГМ), які привласнив, чим вчинив незаконне при-дбання вказаних бойових припасів. Надалі, продовжуючи їх незаконне носіння, він перевіз боєприпаси у місто Ківерці. Також під час судового засідання стало відомо, що чоловік здійснив підрив однієї наступальної осколкової ручної гранати РГД-5 у лісосмузі поблизу міста Ківерці. Окрім того, військовий намагався продати гранату за 80 доларів США біля луцького ресторану «Золотий дракон». Суд визнав його винним та призначив покарання у виді арешту на строк 6 місяців.

ПРОСИДІВ ДВА ДНІ У КОЛОДЯЗІ Й ВИЖИВ

Два дні вимушено просидів у глибокому закинутому колодязі у Володимирі-Волинському 53-річний Олександр П. Чоловік пішов з дому збирати ягоди й не повернувся. Спершу рідні не надали цьому серйозного значення, але на другий день розпочали пошуки. Вирішили пройтися за маршрутом, який, ймовірно, міг обрати зниклий. Чоловіка знайшли у покинутому колодязі. Олександр втрапив у нього, адже поверхня була повністю заросла травою. Чоловіка витягнули із пастки рятувальники. Із численими травмами та переохолодженням постраждалого доправили у реанімаційне відділення місцевої лікарні.

ГАСІТЬ БОРГ ЗА ПІЛЬГОВИМИ ЦІНАМИ

Новий вид шахрайства активно поширюється Закарпаттям. Якісь хитруни дістали списки людей, які мають кількатисячні борги за газ. Вони надсилають їм листи з вигідними пропозиціями, мовляв, «потрібно сплатити заборгованість за пільговими цінами». Основною умовою оплати є перерахунок коштів на банківську картку одного з банків.

СТАЛО ВІДОМО, ЯКІ МАЖОРИ ХОТІЛИ ВІДПОЧИВАТИ ГОЛЯКА НА СВІТЯЗІ НА ПУБЛІЧНОМУ ПЛЯЖІ

У ПРИСУТНОСТІ ДІТЕЙ ТА ЖІНОК

27 червня у селі Пульмо на відпочинок на один з пляжів озера Світязь прибула група чоловіків, які поводилися галасливо, агресивно, чіплялися до інших людей, розпивали спиртні напої. А окремі «гості» вирішили відпочити голяка, не зважаючи на присутніх жінок та дітей. У компанії мажорів-хуліганів були директор ДК «Держвуглепостач» Олександр Шайтан, син екс-заступника міністра вугільної промисловості Віктора Шайтана, голова правління ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття» Олександр Шиляєв, син екс-міністра МВС та керівника СБУ Володимира Радченка Віктор Радченко та Олександр Бєляєв, який казав, що він кореспондент видання «Люстратор». Чоловіки легко «відшили» охоронців місцевого кооперативу, погрожували їм фізичною розправою. Не особливо йшли на контакт із поліцейськими з райвідділку. У їхній бік теж лунали погрози. Вгамували їх спецпризначенці з поліції.

МЕШКАНЦЯМ СЕЛА КАШІВКА ВЕЛИЦЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ГРОМАДИ ДОПІКАЮТЬ ДИКІ КАБАНИ

Лісовими масивами поблизу сільсьгоспземель користується громадська організація «Мисливсько-рибальський клуб «Стохід-Козацький». Диких кабанів там розвелося стільки, що вони почали приходити до селян у пошуках їжі. Люди пересаджували свої насадження на великих полях уже три рази. Неодноразово уже зверталися до мисливської організації, аби врегулювали проблему, але безрезультатно. Для багатьох селян збір врожаю є питанням економічного виживання.

В АЕРОПОРТУ ЗАТРИМАЛИ СУТЕНЕРА, ЯКИЙ ВІЗ ДВОХ ВОЛИНЯНОК У РАБСТВО

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області відділом протидії злочинам в сфері торгівлі людьми Головного управління Національної поліції у Волинській області, спільно з Управлінням служби безпеки України в області, затримано в міжнародному аеропорту Львів жителя міста Одеси, який черговий раз обманом завербував та мав намір доставити двох волинянок до Туреччини задля сексуальної експлуатації. До цього двох жінок зловмисник у Туреччину уже переправив.

ГРАБІЖНИК БАНКІВ ЗІЗНАВСЯ, НАВІЩО ЗАЛИШАВ ШОКОЛАДКИ КАСИРАМ

«Ввічливий» грабіжник банків, який особливо не ховався і жив у своєму будинку в Житомирській області, залишав на місці злочину шоколадки. Чоловік зізнався, що дбав про те, щоб після його дій у співробітників фінустанов не було стресу. Про це затриманий Владислав Іваницький заявив під час судового засідання. Тим часом, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці без права застави. За словами Іваницького, більшу частину награбованого він роздав людям. Всього за час своєї злочинної діяльності награбував близько 10 млн гривень, до злочинів ніяк не готувався, а просто брав куплений раніше пістолет і йшов до банку.

ПОЇВ КОПЧЕНОЇ РИБИ З МАГАЗИНУ І ЗАХВОРІВ НА БОТУЛІЗМ

40-річного жителя м. Ковеля, уродженця с. Поступель, госпіталізували в обласну інфекційну лікарню зі скаргами на порушення зору, важкість ковтання, закреп. Як встановили фахівці, чоловік захворів на ботулізм. Перед цим він вживав копчену рибу, яку при-дбав у місцевому магазині. Хворий перебуває у стані середньої важкості. Про це поінформували у Волинському обласному лабораторному центрі. Це вже другий цього року випадок захворювання на ботулізм на Волині.

ТРАМП ЗРОБИВ ВІЙСЬКОВО-ПОЛІТИЧНУ ПРОПОЗИЦІЮ РОСІЇ

Президент США Дональд Трамп запропонував Росії співпрацювати в Сирії, щоб вирішити збройний конфлікт. Очільник Америки під час візиту в Європу зазначив, що готовий спільно з Росією створити безпілотні зони в Сирії та забезпечити припинення вогню. Також наголосив, що таке тимчасове врегулювання конфлікту дасть змогу робити поставки гуманітарної допомоги в країну.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала

Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>