Зі світу по факту

КИТАЙ НАКРИЛИ РУЙНІВНІ ПАВОДКИ, В ІТАЛІЇ — ЗАСУХА

У Китаї — руйнівні паводки: щонайменше 30 людей загинули, доля 120 невідома. Напередодні дощі на півдні і сході країни спричинили зсуви ґрунту. Окрім цього, десятки міст опинилися під водою. Потоки буквально зносять усе на своєму шляху. Не витримують ані будинки, ні дерева, ні машини. Термінової допомоги рятувальників потребує майже мільйон людей. Метеорологи кажуть, що це лише початок розгулу стихії. Адже зливи не стихатимуть ще кілька днів й води буде значно більше.

Тим часом в Італії – неймовірна спека та брак опадів. Місцеві фермери втратять близько мільярда євро через погодні примхи. Рівень води в річках різко впав — фермерам немає чим поливати насадження і напувати худобу. Влада запровадила надзвичайний стан у найбільш постраждалих регіонах. Але аграрії вже попереджають про неврожай знаменитих італійських томатів і кризу у виробництві легендарних сирів.

У ПОЛЬЩІ НОВІ ПРАВИЛА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Сейм Польщі ухвалив новий законопроект про популяризацію працевлаштування та установ ринку праці, яким передбачено нові правила прийняття іноземців на сезонну роботу у Польщі.

Законопроект має адаптувати національне законодавство Польщі до директиви ЄС щодо умов в'їзду та проживання громадян третіх країн (не країн-членів ЄС) для працевлаштування на сезонну роботу. Пропоновані в законі рішення стосуються іноземців, котрі виконують довгострокову роботу у Польщі. Йдеться про громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, України та Росії, котрі зможуть користуватися спрощеною процедурою доступу до ринку праці.

Згідно зі змінами до закону, крім дозволів на роботу, що видає воєвода на період до трьох років, введено дозвіл на сезонну роботу, що видаватиме староста.

Роботу на підставі заяви, зареєстрованої старостою, можна буде виконувати протягом шести місяців упродовж наступних 12 місяців.

У Франції на пляж викинуло 2 тонни кокаїну

Французькі правоохоронці в курортній комуні Мімізан виявили майже 2 тонни кокаїну. Наркотики викинуло на атлантичне узбережжя.

Перед цим вантаж намагалася виловити з моря група осіб. Однак, попри їхні зусилля, ємності з кокаїном викинуло на берег. За даними поліції, серед затриманих є громадяни Греції.

Швейцарія заарештувала 15 мільйонів євро, які Україна виділила для «Євро бачення-2017»

У Швейцарії заарештували 15 млн євро, які Україна виділила як гарантію Європейській мовній спілці для проведення Євробачення-2017.

Застава надана як фінансова гарантія для підготовки і проведення пісенного конкурсу. Після нього гроші Україні мали повернути.

Але Женевське управління примусового стягнення заборгованості вирішило накласти на заставу арешт. Про підстави накладення арешту та ініціатора процедури не повідомляється.

РИМСЬКИЙ ПАПА МОЛИВСЯ ЗА МИР В УКРАЇНІ

У неділю, 25 червня, відбулося національне українське паломництво до Ватикану з нагоди 150-річчя канонізації святого Йосафата, повідомило посольство України при Святому престолі.

«У своєму зверненні понтифік сказав, що приєднується з ук-раїнцями до Молитви миру для дорогої української землі в соборі Святого Петра», — йдеться у повідомленні.

У Колумбії потонуло судно з туристами

Судно з приблизно 170 туристами на борту затонуло на північному заході Колумбії.  Щонайменше шестеро людей загинули. Понад 20 людей опинилися у лікарнях.

Президент країни Хуан Мануель Сантос підтвердив загибель шістьох людей, хоча раніше влада повідомляла про дев'ятьох загиблих. 16 людей при цьому залишаються зниклими безвісти. Місцева влада підтвердила також, що 133 людей врятували.

На Волині затримали озброєного наркоторговця

Зранку у суботу патрульні зупинили мікроавтобус Hyundai у Ковелі, чере те, що в авто не підсвічувався номерний знак. При перевірці поліцейські у багажнику виявили револьвер системи «наган», а також тротилову шашку, детонатори та порох. На місце викликали слідчо-оперативну групу Ковельського відділку поліції та вибухотехніків. Також з автомобіля вилучили понад 60 пакетиків з канабісом та кілька десятків патронів з гумовими кулями.

Волинські студенти зможуть безоплатно повчитися в Ізраїлі

Студенти з Волині матимуть змогу безкоштовно пройти стажування та навчання в найкращих освітніх закладах Ізраїлю. Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА у понеділок, 26 червня.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що минулого тижня відбулася робоча зустріч з послом Ізраїлю.

Уряд країни запропонував волинським студентам безкоштовно пройти навчання та стажування в освітніх закладах Ізраїлю. Володимир Гунчик нагадав, що з такою ж пропозицією звернулося й керівництво Індії.

Відтак, голова ОДА попросив внести відповідні пропозиції щодо відбору студентів із навчальних закладів краю для отримання освіти за кордоном.

Кількість загиблих у результаті загоряння цистерни із нафтою в місті Бахавалпур пакистанської провінції Пенджаб збільшилась до 157 осіб

“За словами чиновників, кількість загиблих від масштабного загоряння цистерни із нафтою зросла до 157 осіб, оскільки ще чотири жертви загинули вночі”, — йдеться у повідомленні.

Доктор Нахід Ахмед з лікарні Ніштера в Мултані підтвердив кількість загиблих, зазначивши, що число загиблих постійно зростає.

Він також додав, що в його лікарні знаходяться ще 50 жертв трагедії з важкими опіками.

За словами очевидців, причиною вибуху стало куріння біля автоцистерни.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>