Зі світу по факту

«ЗАКОН САВЧЕНКО» БІЛЬШЕ НЕДІЙСНИЙ

21 червня набув чинності закон, який скасовує можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення за «законом Савченко». Документ передбачає, що один день попереднього ув'язнення прирівнюють тепер до одного дня позбавлення волі, а не до двох, як було «за законом Савченко». Таким чином, у разі засудження до позбавлення волі термін попереднього ув'язнення просто віднімають від загального терміну покарання.

Як заявляв раніше міністр юстиції Павло Петренко, за час дії «закону Савченко» близько 8 тисяч небезпечних злочинців вийшли на свободу, близько 2 тисяч знову вчинили кримінал і повернулися за грати.

УКРАЇНЦІ КУПУЮТЬ У ПОЛЬЩІ

ВСЕ БІЛЬШЕ КВАРТИР

Для того, щоб іноземець купив самостійно квартиру у Польщі, вистачить, щоб перебував у країні легально, – пояснює аналітик ринку нерухомості. Дозвіл МВСіА потрібний у прикордонній зоні та у випадку купівлі комерційної площі. Під оглядом кількості операцій продажу-купівлі житла без дозволу українці опинилися на другому місці після німців. Минулого року громадяни України уклали 1,5 тисячі договорів купівлі житла, німці — 2,2 тисячі.

Як показує рапорт МВСіА, у 2016 р. українці отримали 59 дозволів на купівлю житла у прикордонній зоні. Це рекорд, адже білоруси отримали 11 дозволів, а росіяни 8. Це становить 81% всіх дозволів, які відомство видало іноземцям на купівлю житлових квартир у 2016 році.

ЧИСЛО БІЖЕНЦІВ У ВСЬОМУ СВІТІ

ДОСЯГЛО РЕКОРДНИХ 65,6 МЛН

До кінця 2016 року кількість людей в усьому світі, які стали біженцями в результаті конфліктів і переслідувань, досягло рекордного показника — 65,6 млн осіб. У порівнянні з попереднім роком, цей показник збільшився на 300 тисяч чоловік. Основним «постачальником» біженців названа Сирія (5,5 млн чоловік). Крім того,  звертається  увага на зростання напруженості в Південному Судані і називають це одним із факторів, що викликає занепо-коєння. До кінця минулого року в зв'язку з ескалацією військового конфлікту цю країну покинули понад 737 тисяч осіб.

На Волині також немає ліків від ботулізму

За три місяці в Україні дев’ять людей померло від ботулізму, однак ліків від нього в країні досі немає, в тому числі на Волині.

Зі слів начальника обласного управління охорони здоров’я  Ігоря Ващенюка, сироватка, яка лікує від ботулізму, незареєстрована в Україні вже три роки. Через це дістати її вкрай важко.

Наразі ж ліків у волинських медзакладах немає. Цьогоріч на Волині ще не фіксували випадків захворювання, однак Ігор Ващенюк каже, що вони бувають практично щороку. В основному люди заражаються через домашню консервацію, виготовлену з порушенням технологій, особливо м’ясну. Також часте джерело зараження – в’ялена, солона риба.

Модель за 500 доларів замовила

вбивство рідного батька

У Бердичеві викрили дівчину, яка замовила убивство власного батька. 50-річний чоловік від завданих травм  помер у лікарні.  Правоохоронці, з’ясувавши ім’я особи, причетної до загибелі чоловіка, шокувалися: це – 21-річна донька убитого, студентка одного з вищих навчальних закладів Києва, яка працювала у модельному агентстві. Вона розповіла, що ще з дитинства у душі затаїла образу на батька, який часто ображав, тож тепер вирішила відомстити. Життя батька оцінила у 500 доларів. «Роботу» погодився виконати раніше засуджений знайомий. Хоча є і версія, що її цікавила квартира, в якій жив чоловік.

В Україні завершився призов офіцерів запасу

«У нас не було проблем з призовом офіцерів запасу. Набрано тисячу чоловік, відбір завершено», — наголосив міністр оборони Степан Полторак.

Полторак зазначив, що рівень підготовки офіцерів запасу є недостатнім, через що залучати їх до ведення бойових дій не варто. Таким чином, спочатку їх треба призвати, потім відправити до навчальних центрів, де вони оновлять свої знання і практичні навики.

«І лише після цього вони поповнять підрозділи у військових частинах, які виконують завдання не в зоні проведення АТО», – зауважив міністр. Він додав, що участь у військових операціях на Донбасі будуть брати лише ті бійці, що підпишуть контракт та добровільно залишаться на службу.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>