Зі світу по факту

У ПОЛЬЩІ ЗАТРИМАЛИ 1,5 ТОННИ БУРШТИНУ, ЯКИЙ ВЕЗЛИ З УКРАЇНИ
Працівники митної служби в Дорогуську виявили контрабанду майже 1,5 тонни бурштину, який перевозили з України. Його ринкова вартість може досягати 24 мільйонів злотих.
«Митники виявили бурштин у польській вантажівці, що прямувала з України», — інформувала Мар`яна Семенюк, представниця польської митниці. З її слів, під час перевірки митники помітили, що під мішками з легальним товаром, поданим для оформлення, приховані пакети і картонні коробки, заповнені бурштином. Переважна більшість каміння була необроблена, камені невеликі, розміром зі страусине яйце.
Довідково. Згідно з неофіційною інформацією, ціна на бурштин в Україні на «чорному» ринку коливається від 200 до 4500 умовних одиниць, а у сусідній Польщі він у 1,5-2 рази дорожчий.
Попри систематичне організоване видобування бурштину на Волині досі не виявлено жодної злочинної організованої групи, яка займається організацією такого видобутку та подальшою переправою через кордон. Добутий незаконними методами бурштин закупляється незареєстрованими посередницькими структурами і контрабандою вивозиться для подальшої переробки за межі України.
ЗБІЛЬШИВСЯ ПЕРЕЛІК РОСІЙСЬКИХ КАНАЛІВ, ЯКІ ЗАБОРОНИЛИ В УКРАЇНІ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виключила з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції на території України, ще 13 російських телеканалів. Зокрема, йдеться про такі телеканали: «Радость моя», «Музыка Первого», Оcean-TV, HD Life, ТДК (Телевізійний Дамський Клуб), «24 Док», «Детский», STV, «Индия ТВ», «Здоровое телевидение», «Ля-минор ТВ», «Еврокино» і Drive.
11 лютого 2016 року Нацрада виключила з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції на території України, низку російських телеканалів, у числі яких: «Совершенно секретно», «Кто есть кто», «Шансон-ТВ», «Парк развлечений», «Авто плюс», «Кухня ТВ», КХЛ, «Наука 2.0», «Моя планета», «Телекафе», «Боец», «Время: далекое и близкое», «Настоящее Страшное Телевидение» («НСТ») и «Сарафан». Раніше заборонили трансляцію на території України таких російських каналів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-планета», «Россия-24» и «НТВ-Мир», TVCI, «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», РЕН-ТВ, Life News, Russia Today, РБК-ТВ, «История» (ВГТРК), «365 дней», «24 Техно», «Мир 24», «Многосерийное ТВ», «Иллюзион+», «Комедия ТВ».
ЛУЦЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАТРИМАЛИ ЧОЛОВІКА  З БАНКНОТАМИ ЦАРСЬКОЇ РОСІЇ
Житель Рівненщини перетинав українсько-білоруський кордон з валізою банкнот царської Росії. Його затримали прикордонники Луцького загону спільно із співробітниками СБУ. Чоловік намагався перемістити до Білорусі велику кількість банкнот царської Росії.
Купюри різного номіналу у кількості 150 штук виявили спільною оглядовою групою в потайній кишені особистої валізи 32-річного українця. Він пішки прямував через пункт пропуску «Городище», що на Рівненщині.Щодо даного затримання представниками УСБУ у Рівненській області здійснюються слідчі дії.
ВОЛИНСЬКА ПОЛІЦІЯ ОПРИЛЮДНИЛА ПІДСУМКИ АТЕСТАЦІЇ
Згідно з повідомленням прес-служби поліції, частина правоохоронців підлягає звільненню, частину переведуть на нижчу посаду, однак є й такі, які заслуговують на підвищення.
«Атестацію пройшли понад 1600 працівників Головного управління Національної поліції у Волинській області. Майже 78 відсотків (1256 осіб), які проходили атестування, відповідають займаним посадам, а понад 3 відсотки (50 осіб) поліцейських заслуговують на підвищення по службі. Разом з тим понад 12 відсотків (201 особа) співробітників одержали негативний висновок атестаційних комісій і підлягають звільненню з поліції через службову невідповідність. Окрім того, підлягають переведенню на нижчу посаду ще майже 7 відсотків волинських поліцейських — 109 працівників», — повідомив основні підсумки атестації тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління кадрового забезпечення ГУНП в області Павло Мартинюк.
За результатами атестування керівного складу підрозділів поліції області понад 23 відсотки співробітників не відповідають займаним посадам і підлягають звільненню з поліції. Зокрема, двоє заступників начальника Головного управління НП у Волинській області та два начальники структурних підрозділів ГУНП. Не відповідають займаним посадам і будуть звільненні також 11 начальників відділів і відділень поліції та їх заступників.
Разом з тим він зауважив, що 55 відсотків керівників відділів і відділень поліції та їх заступників успішно пройшли атестування й відповідають займаним посадам.
ВОЛИНЯНИН НЕЗАКОННО ВІЗ ПІДВОДОЮ ЧЕРЕЗ КОРДОН 14 МІШКІВ САЛА
Кілька днів тому прикордонники Луцького загону неподалік населеного пункту Перешпа затримали жителя прикордоння, який на підводі намагався незаконно перемістити до Білорусі 14 мішків сала та 2 мішки з трикотажем. Під час затримання чоловік намагався втекти, однак прикордонний патруль його перехопив. Документів при собі ніяких не мав.
Наразі здійснюються заходи із встановлення інших можливих осіб, які причетні до цього правопорушення, вантаж доставили на прикордонний підрозділ, а на затриманого оформлені процесуальні документи не тільки за порушення прикордонного режиму й за спробу порушення державного кордону, а й за злісну непокору законним вимогам співробітників Держприкордонслужби.
РОСІЯ ВИВОДИТЬ ВІЙСЬКА З СИРІЇ
Президент Росії Володимир Путін наказав почати виведення основних сил РФ з Сирії з 15 березня. Про це він оголосив на зустрічі з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і міністром оборони Сергієм Шойгу.
«Вважаю, що завдання, поставлені перед Міністерством оборони, в цілому виконані. Тому наказую з завтрашнього дня почати виведення основної частини нашого військового угруповання з Сирійської Арабської Республіки», — сказав президент РФ.
ПОМЕР ВИНАХІДНИК ЕЛЕКТРОННОЇ ПОШТИ І СИМВОЛУ @
На 75-му році життя помер відомий винахідник електронної пошти Рей Томплінсон. Причиною смерті комп'ютерного інженера став серцевий напад.
У 1971 році Томплінсон запропонував пересилати текстові повідомлення між двома віддаленими комп'ютерами. Того ж року він відправив перше повідомлення. У наступні роки інженер додав до функціональних можливостей мережі підтримку сервісу e-mail і вибрав символ «@», щоб визначити приналежність поштових адрес певним системам.
У 2012 році винахідник отримав премію Зали Слави Інтернету як інноватор. З іменем Томплінсона пов'язують розвиток Інтернету.
За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>