Зі світу по факту

ВИБОРИ У ВЕЛИКОБРИТАНІЇ: ОПРИЛЮДНИЛИ ОСТАТОЧНІ ПІДСУМКИ

Великобританія підбила остаточні підсумки виборів до нижньої палати парламенту. Жодній партії не вдалося отримати більшості місць у парламенті.

Партія чинного прем'єр-міністра Терези Мей отримала 318 місць у парламенті з 650, яких не вистачає для абсолютної більшості. Лейбористам дісталось 262 місця (що на 1 позицію більше, ніж оголошувалось напередодні), Шотландській національній партії — 35 мандатів, Ліберальні демократи отримали 12 місць. У представників інших партій загалом 23 місця.

В ІРАКУ ЖІНКА-СМЕРТНИЦЯ ПІДІРВАЛА СЕБЕ

НА РИНКУ, 30 ОСІБ ЗАГИНУЛО

На ринку неподалік від іракського міста Кербела терористка-смертниця підірвала на собі пояс із вибухівкою, в результаті загинуло щонайменше 30 осіб, ще 35 людей отримали поранення.

Крім цього, пропагандистське інформаційне агентство Amaq терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за напад у місті Ель-Мусаїб. Воно не зазначило, хто саме здійснював теракт. Однак за інформацією співро-бітника служби безпеки, це була жінка, яка сховала вибухівку під одягом.

НА РІВНЕНЩИНІ РОЗБИВСЯ ПЛАНЕР: ЗАГИНУЛИ ІНСТРУКТОР ТА УЧЕНИЦЯ

Поблизу села Пустомити (Рівненська область) розбився планер, на борту перебували інструктор та пасажир. Внаслідок падін-ня вони обоє загинули.

Трагедія трапилася 10 червня після обіду.

Розбилися інструктор з польотів Микола Ковальчук та дівчина, яка приїхала на аеродром «Воронів» вивчати планерний спорт. І у чоловіка, і у дівчини були множинні переломи та значна крововтрата.

Планер злетів із аеродрому «Воронів», що в однойменному селі на Гощанщині. Що сталося з літальним апаратом і його пасажирами, встановить слідство.

ОТРИМУВАЧАМ СУБСИДІЙ ПРИГОТУВАЛИ СЮРПРИЗ

Уряд готує два законопроекти, які дозволять перевіряти українців, які отримують субсидії, по-новому.

Міністерство фінансів готує проект закону «Про верифікації», а Міністерство соціальної політики вже розробило законопроект про соціальну інспекцію.

Головне нововведення – поява ревізорів (соціальних інспекторів), які зможуть ходити по сім'ях і перевіряти, чи дійсно вони потребують допомоги від держави. Інспектор має право «ініціювати дослідження соціальним аудитором матеріально-побутових умов сім'ї, яка звернулася за соціальною допомогою» і «відвідувати одержувачів соціальної допомоги за адресою їх проживання».

Якщо законопроект ухвалить Рада, соціальні інспектори за-працюють з 2018 року і обійдуться бюджету приблизно в 50 млн. грн.

У цьому році «знижку на комуналку» будуть отримувати дев'ять з 15 мільйонів одержувачів. Існує лише дві причини, за якими українців можуть залишити без субсидії: покупка на суму від 50 тисяч гривень і додатковий дохід, який не вказали в декларації. Мінфін з реєстрів перевіряє, хто купував ділянки землі, нерухомість і машини на суму від 50 тис. Якщо покупка була зроблена в минулому році – субсидію можуть забрати, якщо в цьому – то в субсидії відмовлять у наступному сезоні.

Перевіряти також будуть матерів-одиначок, пенсіонерів і переселенців.

ПІД ЛЬВОВОМ ЗНОВУ ГОРІЛО ГРИБОВИЦЬКЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ

Пожежі на двох сміттєзвалищах трапилися 10 червня на Львівщині. Одна пожежа – у м. Броди на території сміттєзвалища, яке належить АП «Броди». Крім того, ще одна пожежа виникла поблизу с. Збиранка Жовківського району на території Грибовицького сміттєзвалища, яке належить ЛКП «Збиранка». Пожежі локалізовані і ліквідовані.

29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння стався зсув сміття. У результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

В УКРАЇНІ ЖІНКИ ЗАРОБЛЯЮТЬ НА ТРЕТИНУ МЕНШЕ, НІЖ ЧОЛОВІКИ

Середня зарплата штатного працівника-чоловіка у першому кварталі 2017 року становила 7 тис. 160 грн., що на 27,5 % більше, ніж середня зарплата штатного працівника-жінки.

За підсумками першого кварталу цього року, середня зарплата штатного працівника-жінки становить 5 тис. 612 грн.

При цьому, такий розрив у обсязі зарплат не є характерним для всіх видів економічної діяльності. Наприклад, у царині операцій з нерухомістю працівники-жінки отримують в середньому         5 тис. 266 грн., що лише на 257 грн. менше від працівників-чоловіків, у освітній сфері – 5 тис. 247 грн., що на 181 грн. менше від працівників-чоловіків.

Утім, найбільший розрив за цим показником спостерігається у галузі фінансової та страхової діяльності: 9 тис. 793 грн. середньої зарплати у жінки проти 16 тис. 118 грн. середньої зарплати чоловіка.

ВОЛИНЯНИН, ВТІКАЮЧИ ВІД ПРИКОРДОННИКІВ, ПІДПАЛИВ «КРАЙСЛЕР»

Контрабандист, втікаючи від прикордонників Луцького загону, намагався спалити автомобіль «Крайслер» з контрабандними цигарками. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

9 червня прикордонники помітили поблизу населеного пункту Висоцьк автомобіль «Крайслер» польської реєстрації, який вже раніше потрапляв у поле зору правоохоронців. Побачивши прикордонний наряд, водій автомобіля намагався втекти, однак спільними діями транспортний засіб  заблокували неподалік від села Радехів Любомльського району. Під час вимушеної зупинки водій облив автомобіль бензином та намагався його спалити перед втечею.

В ході огляду транспортного засобу правоохоронці виявили 40 ящиків безакцизних тютюнових виробів. Також було затримано одного з пасажирів авто, на якого складено процесуальні документи, проводяться подальші заходи із встановлення місця перебування водія автівки.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>