Зі світу по факту

ПЕРША ПОДОРОЖ ТРАМПА ЗА КОРДОН НЕ ОБІЙШЛАСЯ БЕЗ КУРЙОЗІВ

27 травня завершилася перша подорож Дональда Трампа в ролі президента США країнами Близького Сходу та Європи, яка тривала дев'ять днів.

Чи не у кожній країні Трамп запам'ятався своїми «ляпами» та курйозами. Приміром, ЗМІ протягом першого вояжу президента США обговорювали його тримання за руки із першою леді, танці із Саудами та зухвалу поведінку на саміті «Великої сімки». Також Трамп запам'ятався за цей час тим, що із одними союзниками танцював, а інших – нахабно штурхав.

ПОВЕНІ ТА ЗСУВИ У ШРІ-ЛАНЦІ ЗАБРАЛИ ЖИТТЯ ВЖЕ ПОНАД 120 ЛЮДЕЙ

Через повені та зсуви в південних і західних районах Шрі-Ланки загинуло щонайменше 122 особи. Стихія пошкодила понад 1700 будинків на острові. 97 осіб були оголошені зниклими безвісти, щонайменше 40 осіб госпіталізували, а більше 400 тис. осіб були переміщені на інші території після сильного дощу, який викликав ланцюг зсувів і вивів річки з берегів.

Індійські медичні бригади та надзвичайники прибули до столиці Коломбо, щоб допомогти Шрі-Ланці подолати найгірші повені за останні 14 років.

ГОСПОДИНІ НЕ ПОДІЛИЛИ КОТА,

ЯКИЙ ЖИВ НА ДВІ ОСЕЛІ

Звичайний кіт став об’єктом судового розгляду між двома жительками північної італійської області Лігурія. 4-річний домашній вихованець жив у однієї господині, але протягом 2-х років ночував у її сусідки.

Одна із них заявила про крадіжку, коли її сусідка переїхала, забравши мурчика із собою. За рішенням прокурора, карабінери забрали вихованця в нової господині й повернули його колишній. Проте друга жінка звернулася з апеляцією до вищої інстанції й виграла спір.

Жінки, котрі називали кота різними кличками — Бантик і Текіла, так і не дійшли згоди, кому ж має належати домашній улюбленець.

УКРАЇНСЬКИЙ СУПУТНИК НА ОРБІТІ

ВИЙШОВ НА ЗВ’ЯЗОК З УЧЕНИМИ КПІ

Наносупутник, створений командою з Київського політехнічного інституту, вийшов на власну навколоземну орбіту та встановив зв’язок з українськими вченими-розробниками.

У ніч на 27 травня команда з КПІ ім. Ігоря Сікорського встановила радіозв'язок і розпочала налагодження окремих підсистем свого наносупутника PolyITAN-2. Перші радіосигнали отримали о 23:30 в п'ятницю, 26 травня.

Напередодні прес-служба КПІ зазначила, що цей супутник ви-йшов на власну навколоземну орбіту з Міжнародної Космічної Станції (МКС). На МКС наносупутник КПІ доставила 18 квітня з мису Канаверал, штат Флорида, США, ракета ATLAS-5.

Так українські учені спільно з іноземними колегами хочуть посприяти дослідженню кліматичних змін. Проект розпочали в рамках Програми Європейської Комісії FP7 ще 2012 року.

НА ВОЛИНІ ВИЛУЧИЛИ НЕЗАКОННОГО ЕЛІТНОГО АЛКОГОЛЮ МАЙЖЕ НА МІЛЬЙОН

Співробітники податкової міліції вилучили з незаконного обігу у Волинській області понад півтори тисячі літрів елітного алкоголю іноземного виробництва.

У ході розслідування кримінального провадження та операцій «Акциз-2017» і «Рубіж-2017» було встановлено, що мешканець Волинської області незаконно зберігає і реалізує алкоголь без марок акцизного податку. Продаж товару відбувався через мережу Інтернет шляхом розміщення оголошень на одному із сайтів.

У результаті проведених в торгових павільйонах, які використовував приватний підприємець, двох оглядів виявили та вилучили понад півтори тисячі літрів елітних алкогольних напоїв відомих іноземних брендів. Загальна вартість вилученого становить майже мільйон гривень.

У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ ОРУДУЄ

БАНДА ЖОРСТОКИХ ГРАБІЖНИКІВ

Мешканці Володимира-Волинського стривожені: у місті та на околицях орудує банда грабіжників, які вдираються посеред ночі в приватні помешкання та під тортурами змушують людей віддавати гроші та ювелірні вироби.

Тижнів два тому на околицях Володимира-Волинського за одну ніч було пограбовано одразу 3 будинки. Сценарій був ідентичним: несподівано злочинці вдиралися в оселі, скручували захоплених зненацька людей і, жорстоко знущаючись, вимагали гроші та ювелірні вироби. Сума збитків в різних потерпілих різниться, але в однієї родини забрали понад 3000 доларів США.

Про напади жертви повідомляли вже тоді, коли по гарячих слідах банду нападників затримати було неможливо.

ЯК ТОРГУЄ НАРКОТИКАМИ КРИМІНАЛЬНА ЗНАМЕНИТІСТЬ НОВОВОЛИНСЬКА «ГАВАНА»

У Нововолинську відбулася масштабна операція із боротьби з наркозлочинністю – правоохоронці здійснили обшуки в 10-х наркоточках.

Одне з таких місць – квартира, де мешкає кримінальна знаменитість на прізвисько Гавана. Торгувати наркотиками Анжела-Гавана примудряється навіть із вікна лікарні.

Поряд із будинком, де мешкає торговка наркотиками, розташований Нововолинський навчально-науковий інститут економіки та менеджменту.

28 травня до будинку Анжели із дозволом на обшук прибули працівники поліції. Їм ніхто не відчинив, тому вони вивалили двері і зайшли. У квартирі й справді нікого не було — Гавана відбула на ділову зустріч. Час від часу Гавана відновлює здоров’я в міській лікарні. Там просто з вікон палати приторговує наркотою. Від клієнтів попід інфекційним відділенням нема відбою. Їй зазвичай виділяють окрему палату на першому поверсі. Вікна – кутові: ліворуч і праворуч.

Поліцейські в масках і камуфляжі дочекались повернення Гавани. Її доправили у відділок. Після допиту підписала документ, що не має претензій до поліції, і пішла додому, бо затримати її можна лише на 3 години.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>