ЗІ СВІТУ ПО ФАКТУ

За рік боротьби з корупцією ситуація в Україні майже не змінилась

За рік Україні вдалося заробити лише один додатковий бал за результатами світового Індексу сприйняття корупції CPI 2015 року, який наразі складає лише 27 зі 100 можливих.

У всесвітньому рейтингу Україна посідає 130 місце зі 168 позицій замість 142-го зі 175 минулорічних.

«Здійснити невеличке зростання індексу Україні вдалося завдяки збільшенню суспільного осуду корупціонерів, створенню антикорупційних органів та появі руху викривачів корупції. А от зволікання із реальним покаранням хабарників, а також збільшення корупційної складової у стосунках бізнесу та влади не дають Україні зробити рішучий крок уперед за показниками СРІ», — йдеться у повідомленні.

За останній рік рівень корупції виріс у частині надання комунальних послуг підприємцям, щорічних податкових відрахувань.

 

Заставкою ноутбуків стане

малюнок українки

Робота 27-річної одеситки Олени Шклярук зайняла перше місце на конкурсі відомої комп'ютерної корпорації DELL у Лондоні.

Роботи на конкурс подали кілька тисяч ілюстраторів з усього світу. Але саме чорний кіт на жовтому тлі здобув перше місце конкурсу. Малюнок українки увійшов в комплект стандартних шпалер для нового XPS ноутбука.

 

Більше 200 іноземців отримали статус закордонного українця

Національна комісія з питань закордонних українців 26 січня надала статус закордонного українця 239 особам з 29 країн світу.

Довідка. Закордонний українець — особа, яка є громадянином іншої держави або особою без громадянства, а також має українське етнічне походження або є походженням з України.

 

У Стамбулі намагалися продати крадену картину Пікассо

Співробітники управління боротьби з контрабандою затримали в Стамбулі членів транснаціонального злочинного угруповання, які намагалися продати картину Пабло Пікассо. Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

Картина «Оголена, яка розчісує волосся», написана в 1940 році, була викрадена з будинку колекціонера в Нью-Йорку. Поліцейські під прикриттям, вдаючи покупців, домовилися з контрабандистами про купівлю картини. Злочинці встановили ціну у 8 млн. доларів, але пізніше погодилися скинути один мільйон і призначили зустріч у кафе, де й були затримані під час передачі грошей. Тим часом експертиза має встановити, чи це не підробка.

 

У Колумбії вже понад 20 тисяч підтверджених випадків зараження вірусом Зіка

У Колумбії зареєстровано понад 20 тисяч випадків зараження лихоманкою Зіка. Про це заявив Національний інститут здоров'я Колумбії. Серед хворих – понад дві тисячі вагітних жінок.

На сьогодні випадки інфікування цим вірусом зареєстровані в 27 країнах світу Північноамериканського, Південноамериканського та Азіатсько-тихоокеанського регіонів: Барбадос, Болівія, Бразилія, Кабо-Верде,Колумбія, Еквадор, Сальвадор, Фіджі, Французька Гвіана, Гваделупа, Гватемала, Гайана, Гаїті, Гондурас, Мальдіви, Мартініка, Мексика, Нова Каледонія, Панама, Парагвай,Пуерто-Ріко, Сен-Мартен, Самоа, Соломонові острови, Сурінам, Таїланд, Венесуела. Українців просять утриматися від поїздок в небезпечні регіони.

Лихоманка Зіка – гостра інфекційна хвороба мавп, яка іноді передається людині. Переносять її комарі. Хвороба підступна тим, що провокує розвиток важких уражень плоду у вагітних. Вірус небезпечний не лише для тих жінок, що занедужали, перебуваючи при надії, а й для потенційних мам. У результаті інфікування велика ймовірність народження дитини з мікроцефалією.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>