Зі світу по факту

Конгресмени США проголосували за надання летальної зброї Україні

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект  «Про підтримку стабільності і демократії в Україні».

Закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції залишатимуться чинними, доки Президент США не надасть до Конгресу свідчення про відновлення суверенітету України над півостровом.

До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь. Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Районний військовий комісар скоїв п’яне ДТП у Луцьку і не хотів здаватися поліції

Ввечері 26 вересня на проспекті Грушевського у Луцьку автомобіль «Опель» врізався у зад припаркованого на краю дороги таксі. Після скоєння ДТП «Опель» почав тікати з місця пригоди. На його зупинку зорієнтували патрульну поліцію. Далеко втекти водію-винуватцю не вдалося. Авто наздогнали і зупинили самі таксисти на кільці по проспекту Перемоги, що поруч з приміщенням історичного факультету СНУ.

Як зазначають у патрульній поліції Луцька, водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Перебуваючи в агресивному стані, водій головою розбив лобове скло свого авто. Уже під час оформлення протоколу чоловік намагався утекти, але його затримали і повернули на місце. Від проходження тесту на алкоголь відмовився. Під час інциденту водій розмахував посвідченням учасника АТО. З’ясувалося, що це – військовий комісар Маневицького району Віктор Павлик.

У Мінську домовились про розведення сил на трьох ділянках на Донбасі

Помічниця представника України в контактній групі Дарина Оліфер повідомила, що у Мінську підписано рамкове рішення про розведення військ на Донбасі. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілу. У той же час, рамкове рішення передбачає повне виконання попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм.

Дане розведення заплановано тільки на трьох ділянках з чітко визначеними координатами. Українська сторона вважає, що в ході імплементації цього рішення можуть бути відпрацьовані підходи до можливого розведення сил і засобів вздовж всієї лінії розмежування.

Раніше повідомлялося, що підрозділи Федеральної служби безпеки Російської Федерації на окупованих територіях Донбасу приведено в бойову готовність.

На Харківщині від отруєння алкоголем померли вже 23 людини

Від отруєння неякісним алкоголем у Харківській області загинули вже 23 людини.

«Станом на 15:00 27.09.2016 року серед мешканців Харківської області зареєстровано 53 випадки отруєнь алкогольними напоями (вірогідно сурогат). Із загальної кількості постраждалих 23 особи померло», — сказано у повідомленні. Зокрема, найбільше людей отруїлися у Вовчанському районі. Тут з 23 отруєних 12 померло.

«Ізюмський: отруїлося 19 осіб, із них 5 померло; Харківський: отруїлося 4, із них 2 померло; Барвінківський — 1 особа отруїлася; м.Харків: 2 особи отруїлося; Борівський: отруїлася 1 особа — померла; Великобурлуцький: отруїлося 3 особи, всі померли», — сказано у повідомленні.

Як відомо, 25 вересня власницю магазинів у Вовчанському районі Харківської області, де продавали сурогатну горілку, заарештовано із заставою у 275 тисяч гривень.

Могеріні наголошує на необхідності завершення слідства з пошуку винних

у трагедії МН17

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні вважає вкрай важливим завершення роботи міжнародної групи слідчих з розслідування трагедії малайзійського «Боїнга» MH17 і закликає міжнародне співтовариство сприяти цьому.

З метою розслідування 7 серпня 2014 року була створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту. Міжнародна спільна слідча група 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила перші результати кримінального розслідування причин катастрофи рейсу МН-17 на Донбасі. «Група JIT дійшла висновку, що авіалайнер рейсаМН17 було збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля поблизу селища Первомайське. Селище на той момент перебувало під контролем проросійських сепаратистів. Далі з розслідування випливає, що самохідну вогневу установка BUK-TELAR доправлено до України з Російської Федерації і, після того, як її було використано для атаки на авіалайнер рейсу МН17, її знову повернули на територію РФ», — наголошується в документі.

На аукціон виставили 400 кг українських монет номіналом 1 та 2 копійки

Незвичайний лот було знайдено на популяному сайті оголошень Aukro. Продaвець під ніком «vetalgladiator» виставив на аукціон понад 400 кг українських монет номіналом 1 та 2 копійки.

«Лот включає монети розсипом і оригінальні запаковані банківські роли НБУ. 1 і 2 копійки в ролах – залишки масового карбування обігових монет НБУ, представляють нумізматичну цінність через те, що не були в ужитку. Загальна вага монет – 420 кг! Це понад 250 000 монет. Монети не перебиралися. Хтось може продовжити розпочату мною справу і далі збирати». До того ж, чоловік готовий віддати у подарунок лічильник для монет. Покупці вже знайшлися. Таку колекцію оцінили у 17 тисяч 100 гривень.

Під час виверження вулкану в Індонезії зникли сотні іноземних туристів

Шукають 389 туристів, більшість з яких іноземці. Влада розшукує зниклих, щоб оперативно евакуювати їх з небезпечного місця.

Відзначається, що туристи планували піднятися на гору. Всього після вулканічного виверження евакуювали близько 1100 осіб.

Виверження Баруджари (вулканічна система Рінджані) почалося 27 вересня.

(За матеріалами Інтернет-видань

підготувала Леся ГРІНЧУК)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>