Зі світу по факту

ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ

Депутати від «Батьківщини» зареєстрували проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо окремих питань оподаткування діяльності у сфері сільського господарства (№ 3748-1).

Наприкінці року Верховна Рада схвалила скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв, на якому вони перебували з 1999 року.

Цей режим дозволяв аграріям залишати у своєму розпорядженні суму ПДВ, нараховану на вартість поставлених товарів і послуг, а не сплачувати її до бюджету.

Так, згідно з новим Податковим кодексом, у 2016 році виробники молока та утримувачі великої рогатої худоби відраховуватимуть до бюджету 20% ПДВ, сільгосптоваровиробники, які працюють із зерновими та технічними культурами — 85% ПДВ, усі інші — 50%.

А з 2017 року аграрії будуть повністю переведені на загальний режим оподаткування.

За новим законопроектом, зокрема, пропонується:

— відновити спеціальний режим оподаткування ПДВ сільгосп- товаровиробників, який був чинним у 2015 році;

— відновити ставки єдиного податку для платників четвертої групи (сільгосптоваровиробників), які діяли в 2015 році;

— удосконалити положення щодо бюджетного відшкодування та електронного адміністрування податку на додану вартість.

На думку ініціаторів проекту Олександри Кужель, Івана Кириленка та Вадима Івченка, прийняття проекту закону № 3748-1 зумовить забезпечення справедливого підходу у питанні бюджетного відшкодування ПДВ у системі електронного адміністрування.

Україна отримує з Європи близько третини газу для потреб споживачів

Україна отримує з Європи 40 млн. куб. газу щодоби, що покриває близько третини добового споживання. Ще близько третини покривається за рахунок газу власного видобутку.

За даними Укртрансгазу, Україна у зимовий період споживає 140-200 млн. куб. м на добу залежно від температури повітря. Близько 40 млн. куб. м газу щодня надходить за реверсним напрямком, 55 млн. куб. м — це власний український видобуток, а решта потреби покривається за рахунок палива, що зберігається у сховищах.

Щасливчик з Тернополя виграв три мільйони в лотерею

Новоспечений мільйонер купив виграшний квиток у Тернополі за десять гривень. Його джек-пот став найбільшим в січні і першим в 2016 році. У цьому ж розіграші також пощастило жителю Києва, який виграв більш, ніж 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, навесні 2014 року українець зірвав джек-пот в 12 мільйонів гривень.

Через аномальний холод на Тайвані

померло 85 осіб

Температура опустилася до + 4 градусів за Цельсієм — це найнижчий показник за останні 43 роки. Жертвами аномальних холодів на Тайвані в минулі вихідні стали щонайменше 85 осіб. Причиною їх загибелі стали переохолодження і проблеми з серцем, викликані різким зниженням температури.

Аномальні холоди прийшли і в Гонконг, де стовпчик термометра опустився до 3 градусів вище нуля. Місцева влада скасувала заняття у всіх початкових школах і дитячих садках. Багато людей виявилися не підготовлені до холодів, бо більшість житлових будинків не обладнані системою центрального опалення.

Майже 30 авто та півсотні людей віднесло в море на крижині у Росії

У Хабаровському краї Росії крижина понесла у відкрите море 40 людей і 28 автівок.

На березі Охотського моря в бухті Мучка рятівники спробували пришвартувати крижину до берега аж трьома буксирами, а з неба їх контролювали вертольоти надзвичайників.

Наразі усіх 40 людей витягнули на тверду землю.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>