Зі світу по факту

ГЛАВА МЗС НІМЕЧЧИНИ ЗАКЛИКАВ ВВЕСТИ БЕЗПОЛЬОТНУ ЗОНУ НАД СИРІЄЮ

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав тимчасово ввести безпольотну зону над Сирією.

«Якщо взагалі є шанс на укладення перемир'я, то єдиний шлях до нього — ввести тимчасову, але всеосяжну заборону на польоти будь-яких військових літальних апаратів над Сирією – мінімум на три, а краще на сім днів», — заявив він.

За словами міністра, "це створить умови для досягнення кон-кретних домовленостей Міжнародної групи підтримки Сирії з координованої боротьби з терористичним угрупуванням «Ісламська держава» і «Аль-Каїдою».

ГРУЗИНСЬКІ ПОЛІТИКИ ПОБИЛИСЯ

ПІД ЧАС ТЕЛЕДЕБАТІВ

Двоє грузинських політиків побилися під час теледебатів перед виборами, запланованими в Грузії на наступний місяць. Бійка виникла між кандидатами в депутати парламенту Поладом Халіковим і Вепхією Ґурґенішвілі в ефірі телеканалу Kvemo Kartli 21 вересня. Халіков, кандидат від політичного блоку промисловців, назвав Демократичний рух Ґурґенішвілі «покидьками», після чого останній кинув у нього ручкою, і почалася бійка. Працівники телеканалу втрутилися і розвели політиків.

Вибори в Грузії заплановані на 8 жовтня.

«ЗОЛОТО» З РІО ПРИВЕЗЛИ НА ВОЛИНЬ

Волинянина Віталія Романчука та його наставника Юрія Тимофеєва разом з колегами по паралімпійській збірній урочисто зу-стріли в аеропорту Борисполя. Спортсмени кажуть, що від українців у Ріо були в захваті і гості дійства, і інші збірні.

Волинь делегувала на участь в Паралімпіаді в Ріо футболіста, майстра спорту міжнародного класу Віталія Романчука та тренера-викладача обласної ДЮСШ інвалідів, заслуженого тренера України Юрія Тимофеєва.

Віталій Романчук – ковельчанин, член збірної паралімпійської команди України з футболу, володар міжконтинентального кубку світу (2013 рік), чемпіон Європи (2014 рік), віце-чемпіон світу (2015 рік). У Ковелі Віталій виступав у складі команди «Шанс-Авто».

Волинянин Віталій Романчук у складі української збірної з футболу виграв золото Паралімпіади у Ріо. Українські футболісти вибороли перемогу над командою з Ірану.

Віце-капітан паралімпійської збірної України з футболу Тарас Дутко зазначив, що в далекому Ріо український прапор піднімали на п’єдесталі 117 разів, 41 раз звучав гімн України. А були моменти, коли весь п’єдестал був у синьо-жовтих барвах. Відтак, Україна вперше за 15 років участі в Паралімпіаді досягла таких високих результатів – опинилась у трійці лідерів світової першості.

ВОЛОДИМИРА БОНДАРЯ ОБРАЛИ ЗАСТУПНИКОМ ГОЛОВИ ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВА УКРАЇНИ

Комісія з питань вищого корпусу державних службовців категорії А Національного агентства України з питань державної служби визначила, хто стане керівником Державного агентства лісових ресурсів України та його заступником. Результати засідання комісії будуть скеровані у Кабмін і у профільне Міністерство АПК.

Так, 20 вересня відбувся конкурс на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів України та його заступника.

Згідно з результатами засідання конкурсної комісії, із 15-ти кандидатів на посаду заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України переміг депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар.

Переможцем конкурсу на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів України стала нинішній тимчасовий очільник Держлісагентства Христина Юшкевич.

ЕКСПЕРТИ ПІДРАХУВАЛИ,

ЯК ПОДОРОЖЧАЮТЬ ГОРІЛКА І ЦИГАРКИ

У 2017 році пляшка горілки подорожчає до 80-85 гривень, а ціна на пачку цигарок збільшиться на 3,5-5 гривень. Про це повідомляє UBR. У проекті бюджету-2017 передбачено збільшення акцизів на міцне спиртне і пиво на 20 %, а на вино — на 12 %.

В асоціації «Укргорілка» підрахували, що зараз пляшка горілки повинна коштувати не менше 70 гривень. Той факт, що на ринку є продукція набагато дешевша, експерти пояснюють масовим продажем контрафакту. Після підвищення акцизів горілка повинна коштувати 80-85 гривень за півлітри.

«Згідно з нашими підрахунками, бюджетні надходження у 2017 році при таких ставках складуть 39,4 мільярди гривень. При зниженні обсягу ринку на 4 %, до 67,6 мільярда штук сигарет. Пачка сигарет подорожчає в середньому на 3,5 гривні», — підрахував директор з корпоративних і юридичних питань компанії Imperial Tobacco в Україні, Молдові та країнах Кавказу Олег Стрекаль.

ВОЛИНЯНИ НАПАЛИ НА ПРИКОРДОННИКІВ

Близько двох десятків людей 21 вересня здійснили спробу блокувати на Волині прикордонників, щоб звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь товари, — повідомляють у Держприкордон-службі України.

Так, за деякий час до цього прикордонні наряди відділу «Доманове» Луцького загону затримали у Ратнівському районі двох порушників. Українці саме намагалися перенести пакунки через кордон до Білорусі на напрямку українського населеного пункту Сільця-Млинівські.

Невдовзі до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі в кількості близько 20 осіб на транспортних засобах. Вони блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювались та погрожували охоронцям кордону розправою. Ігноруючи усні вимоги прикордонників, невідомі почали відтісняти затриманих від правоохоронців, продовжували поводитися агресивно щодо прикордонних нарядів та розпочали фізичний опір. У зв’язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів, швидко сівши в автомобілі, втекла з місця події в напрямку населеного пункту.

Здійснюються заходи із встановлення та затримання правопорушників та їх поплічників.

За фактом нападу на прикордонний наряд внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

ВИЛУЧИЛИ НАРКОТИКІВ НА МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

Оперативники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції на Волині викрили протиправну діяльність сімейної пари, яка організувала наркопритон. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Під час санкціонованого обшуку оперативники вилучили близько 10 кілограмів марихуани, майже 7 кілограмів макової соломи, а також 4 пігулки метадону. Загальна вартість вилучених наркотиків за цінами нелегального наркоринку становить понад 1 мільйон гривень», — йдеться в повідомленні.

Крім «широкого асортименту» наркозасобів, кримінальна сімейка зберігала також револьвер та 17 набоїв до нього.

(За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>