Зі світу по факту

Змінили правила нарахування субсидії
для пенсіонерів, які нещодавно вийшли на пенсію
Кабінет Міністрів України прийняв рішення, відповідно до якого пенсіонерам, які перестали працювати у цьому році і не мають інших доходів, крім пенсії, при розрахунку розміру субсидії не враховувати дохід за весь минулий рік, а брати до уваги лише розмір щомісячної пенсії.
Цим рішенням Уряд відреагував на числені звернення українців, які у 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, скажімо, зарплату і пенсію, а у 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу – пенсію.
Дане рішення ухвалено на засіданні Уряду 8 вересня 2016 року і найближчим часом вступить в дію. Таким чином, усім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням житлових субсидій з вересня цього року, субсидія буде призначена за новими правилами — виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.
На Буковині виявили вібріон холери
Буковинські санепідеміологи, досліджуючи воду у річці Прут, виявили у ній яйця аскарид, вібріон холери та підвищений індекс лактозопозитивних кишкових паличок. Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України продовжує лабораторні дослідження річкової води та ґрунту з пляжів області. Так, з початку серпня 2016 року досліджено по 24 проби річкової води на фізико-хімічні, мікробіологічні, паразитологічні показники і 2 проби на холеру. Результати лабораторних досліджень свідчать про те, що найгірша якість річкової води саме у річці Прут.
Британія затвердила будівництво нової АЕС вартістю 18 млрд фунтів
Уряд Великої Британії затвердив рішення про будівництво АЕС у графстві Сомерсет вартістю 18 млрд фунтів стерлінгів.
Будівництво АЕС «Хінклі-Пойнт» фінансуватиметься Францією та Китаєм. Французи дають дві третини коштів на будівництво. Китай має намір вкласти у проект $9 млрд і він вперше вкладає кошти в будівництво атомної станції за кордоном.
«Велика Британія повинна модернізувати свої джерела енергії, і нам завжди було ясно, що атомна енергетика є важливою частиною нашої майбутньої низьковуглецевої енергетичної безпеки», — йдеться у заяві.
В даний час Британія має вісім атомних електростанцій, які виробляють близько 20% електроенергії у країні. Майже всі існуючі електростанції будуть закриті до 2030 року. «Хінклі-Пойнт» надаватиме 7% потреб Британії в електроенергії протягом 60 років.
Очікується, що перший струм станція дасть в 2025 році. Інвестиції дозволять створити 25 тисяч робочих місць в період будівництва станції. Потім на станції буде працювати 900 осіб.
Столичний суд зобов’язав пенсійний фонд повернути пенсію Азарову
Подільський районний суд міста Києва зобов'язав Пенсійний фонд України відновити нарахування і виплату пенсії екс-прем’єр-міністру Миколі Азарову. Про це повідомив міністр соціальної по-літики Павло Розенко. Він нагадав, що нарахування і виплати пенсії Азарову припинили ще на початку 2015 року.
«Чекаємо аналогічного рішення українських судів по Януковичу та Пшонці? Я категорично проти таких рішень! Позиція залишається незмінною: колишні очільники режиму Януковича не будуть отримувати пенсійні виплати від нашої держави!» — обурився Розенко.
Він також зазначив, що Пенсійний фонд України вже подав апеляцію до Київського апеляційного суду. Розенко закликав громадськість та ЗМІ взяти під контроль судові засідання у цій справі.
У Росії замість запланованого пам'ятника репресованим встановили бюст Сталіна
У Сургуті (Ханти-Мансійський автономний округ РФ) відбулася урочиста церемонія відкриття погруддя Йосипа Сталіна.
Бюст встановлено на новій набережній. Спочатку пам'ятник планувалося поставити на більш популярній у народі старій набережній Обі. За одними даними, монумент виготовили у Владикавказі, за іншими – купили в антикварній лавці.
У міській громадській організації потерпілих від політичних репресій «Наша пам'ять» вже заявили, що пам'ятник Сталіну повинен бути знесений.
Пожежну інспекцію в ДСНС буде ліквідовано
Пожежна інспекція у нинішньому вигляді буде ліквідована, відбудеться децентралізація системи і поряд з пожежними-професіоналами у Державній службі України з надзвичайних ситуацій працюватимуть добровольці, таку концепцію реформи Держслужби з НС презентував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
«Сьогодні ми хочемо запропонувати реформу Служби надзвичайних ситуацій. Ця реформа передбачає три важливих кроки. Мова йде не тільки про заміну техніки, йдеться про структуру, рівні підготовки і підходів. І перший крок — ми усуваємо в тому вигляді, в якому була, ліквідовуємо пожежну інспекцію».
Затримали начальника екс-МРЕВ на Волині: кажуть, що хабарник
Начальника територіального сервісного центру МВС України у Волинській області затримали за підозрою у систематичному хабарництві. Як повідомили у Генеральній прокуратурі України, затримання відбулося 14 вересня і йдеться про понад 40 епізодів вимагання та одержання неправомірної вигоди.
Грошові кошти обсягом понад 100 тис грн, отримані за попередньою змовою у групі з двома підлеглими працівниками, призначалися за прискорення у видачі громадянам документів державної реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі та обміну водійських посвідчень. Грошові кошти виявили та вилучили під час огляду місця події. Нині проводяться обшуки в службових кабінетах та за місцем проживання фігурантів справи, під час яких вже вилучили десятки копій документів з прикріпленими до них грошовими коштами.
“Крім того, в службовому кабінеті начальника виявлено понад 3 тис. дол. США та 20 тис. грн, а за місцем його проживання – понад 3 тис. дол. США та ювелірні цінності – золоті злитки. У ході обшуку службового кабінету одного з підлеглих-зловмисників – понад 14 тис. грн. За результатами їх проведення буде вирішуватись питання про повідомлення посадовцям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад”, – кажуть в прокуратурі.
(За матеріалами Інтернет-видань
підготувала Леся ГРІНЧУК)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>