Зі світу по факту

У ВІРМЕНІЇ ВІДБУЛАСЯ  ГУЧНА ВІДСТАВКА

Прем'єр-міністр Вірменії Овік Абраамян пішов у відставку. Про це він заявив на засіданні уряду Вірменії 8 вересня. Він пояснив своє рішення значною поляризацією у вірменському суспільстві із зовнішньополітичних і зовнішньоекономічних питань. За його словами, це не дає можливості йому як прем'єр-міністру приймати необхідні рішення з важливих соціальних та економічних питань.

«З цієї причини я вирішив подати у відставку і надати можливість сформувати новий уряд президенту. Треба дати шанс новому уряду на основі виконаної роботи згуртувати суспільство новими підходами», — сказав Абраамян.

УКРАЇНУ ВІДВІДАЮТЬ МІНІСТРИ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ

НІМЕЧЧИНИ ТА ФРАНЦІЇ

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмаєр та Жан-Марк Ейро відвідають Україну наступного тижня. Метою візиту буде обговорення з українським керівниц-твом проведення зустрічі у «нормандському форматі». Раніше голова МЗС Німеччини заявляв про підготовку нових правил перемир’я на Донбасі.

11 АВТО ПОТРАПИЛО В ДТП ПОБЛИЗУ ЛЬВОВА ЧЕРЕЗ ДИМ ВІД ТОРФОВИЩ

Масове зіткнення автомобілів трапилося на автотрасі бiля села Гряда Жовківського району. Згідно з попередньою інформацією, автомобільний карамболь стався через задимлення від торфовищ, які тліють уже кілька днів. В аварію потрапило 11 автомобілів.

НА БОРОТЬБУ З ЧУМОЮ СВИНЕЙ ВИДІЛИЛИ МАЙЖЕ 800 ТИСЯЧ ГРН.

На ліквідацію африканської чуми свиней у двох районах Волині виділили майже 800 тисяч гривень. Зокрема, на сесії Любешівської районної ради на ліквідацію АЧС у неблагополучних пунктах району виділили 530 тисяч гривень. Разом з тим, у Ратнівському районі на аналогічні заходи виділили 227 тисяч гривень. У зоні захисту обстежили 1081 двір, 675 голів свиней, провели 143 дезинфекції, 143 дератизації.

У зоні нагляду проводяться подвірні обходи задля виявлення підозрілих та хворих на АЧС свиней. Обстежили 62 населених пункти, 10250 дворів, 16272 свиней. Хворих, підозрілих у захворюванні, трупів тварин не виявили.

Окрім того, реалізацію свиней, свинини та продукції з неї заборонили на Любешівському, Ратнівському, Маневицькому та Кол-ківському ринках Маневицького району і на ринку в Камені-Каширському.

Нагадаємо, від української свинини вже відмовилися Вірменія і Білорусь.

СИСТЕМА ФІНАНСУВАННЯ ЛІКАРЕНЬ МОЖЕ ЗМІНИТИСЯ

Волинським лікарням виділятимуть кошти залежно від кількості наданих послуг, а не ліжко-місць.

Як відомо, днями заступник міністра охорони здоров’я України з напрямку реформ Павло Ковтонюк повідомив про скасування наказу Міністерства охорони здоров’я №33, який називають «наказом про ліжко-місця», згідно з яким медзаклади планували свою штатну чисельність залежно від кількості ліжко-місць. Відтак, кошти фактично виділялись не пацієнтам, а ліжко-місцям. Лікарні тепер фінансуватимуться залежно від кількості наданих послуг, а не ліжок.

ЗАСТУПНИКА НАЧАЛЬНИКА ВІДДІЛУ МП «ЯГОДИН» ЗАТРИМАЛИ ЗА ХАБАР

Заступника начальника відділу митного поста «Ягодин» затримали на хабарі у розмірі 900 доларів. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Згідно з інформацією прокуратури, держслужбовець вимагав зазначену суму від підприємця за видачу дозвільних документів на митне оформлення вантажу.

Держслужбовцю загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Затриманому обрали запобіжний захід у вгляді тримання під вартою і відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що 6 вересня на хабарі у розмірі 700 доларів за-тримали начальника відділу митного поста «Ягодин».

ЛЮДИ ПРОСЯТЬ

ПЕРЕЙМЕНУВАТИ СЕЛО

Село Буцин Старовижівського району хочуть перейменувати. Про це стало відомо під час засідання комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Жителі села Буцин провели збори мешканців і просять пере-йменувати їхній населений пункт. Зміни – не кардинальні: лише додати м’який знак наприкінці назви.

Таким чином, село відповідно до побажання мешканців має називатися Буцинь. Але для того, щоб навіть замінити одну букву у назві населеного пункту, має бути рішення парламенту. Відпо-відно до процедури документи про перейменування у Верховну Раду має подати обласна рада. Члени комісії підтримали прохання волинян.

ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ПОСЛУГ

З РЕЄСТРАЦІЇ АВТО

У серпні 2016 року територіальними сервісними центрами МВС у Волинській області здійснено 3397 операцій по зняттю з обліку, реєстрації та перереєстрації транспортних засобів.

Для порівняння: у липні ця цифра становила 2598, червні – 2528, — повідомляє прес-служба РСЦ МВС у Волинській області.

Основну частину з цієї кількості становлять послуги, надані громадянам у Луцьку, – 2054, що теж значно більше від липневих (1594) та червневих (1576) показників. Зафіксовано також збільшення кількості бажаючих здійснити експертне дослідження власного авто (у серпні – 1788, липні – 1655, червні — 1527).

За матерілами Інтернет-видань

підготувала Марія ЛЯХ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>