Зі світу по факту

Рада збільшила штрафи за керування «під мухою»
Верховна Рада посилила адміністративну відповідальність за водіння у нетверезому вигляді, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів. "За" відповідний законопроект №4373 у другому читанні проголосували 243 депутати.
Зокрема, у випадку, коли водій вперше притягається до відповідальності за нетверезе водіння, він буде платити штраф 10 тисяч 200 гривень, що складає 600 неоподатковуваних мінімумів, і буде позбавлений права керування на 1 рік.
У проекті закону вказується, що в разі вчинення повторного правопорушення протягом року накладається «штраф на водіїв у розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів (20 тисяч 400 грн. – ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки і на інших осіб — накладення штрафу у розмірі тисяча двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого».
У випадку, коли водій вдруге за рік вчинить дане правопорушення, з нього стягується штраф  "у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів (40 тисяч 800 грн. – ред.) доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років і на інших осіб — накладення штрафу у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".
Відповідний закон набуде чинності після його підпису президентом та офіційної публікації.
В УКРАЇНІ БІЛЬШЕ НЕ ВИДАВАТИМУТЬ ДИПЛОМІВ РІВНЯ «СПЕЦІАЛІСТ»
Міністерство освіти та науки України скасувало освітньо-ква-ліфікаційний рівень спеціаліста. Цьогоріч ВНЗ набирають студентів на цей ступінь востаннє.
Отриманий раніше диплом спеціаліста прирівнюється до диплому магістра. Тобто на дипломах все одно писатиметься «спе-ціаліст», але студенти автоматично вважатимуться магістрами.
Відтепер в Україні буде 5 освітньо-кваліфікаційних рівнів: молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії та доктор наук. Відтак, отримання бакалавра вже означатиме здобуття повної вищої освіти. Зникає поняття «кандидат наук».
Всі, хто захистили дисертацію, навіть з атомної енергетики, стануть докторами філософії. А нинішні кандидати наук за власним бажанням зможуть отримати диплом доктора філософії.
В Україні дороги зносилися майже на 100%
Зношеність українських доріг, залізничної інфраструктури і морських портів досягла майже 100%, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю Еспресо.ТВ, — пише Кореспондент.
«Ми не звертали увагу, але у нас стан зношеності що морських портів, що залізничної інфраструктури — 90-95%... У нас тільки 170 тисяч кілометрів (доріг), але, на жаль, з них 97% зруйновано», — заявив Омелян.
Він зазначив, що Україна «застигла в 1990-х роках, з нереформованою Укрзалізницею, з нереформованими морськими портами, автодорожнім господарством і річковим господарством».
«Нам треба робити не те що крок, нам треба робити стрибок», — заявив Омелян.
Раніше Омелян повідомляв, що в цьому році в Україні відремонтують 1700 км доріг.
Тисячі венесуельців кинулися в Колумбію по продукти та ліки
Тисячі громадян Венесуели перетнули кордон з Колумбією після того, як венесуельська влада відкрила кордон на 12 годин з тим, щоб люди змогли придбати ліки та харчі.
Влада колумбійського прикордонного міста Кукута каже, що кордон перетнули близько 16 тисяч осіб. Вони заповнили місцеві супермаркети, скуповуючи продовольство — рис, борошно і олію.
Венесуела останні роки зіткнулася з гострою економічною кризою, яка посилюється падінням світових цін на нафту, а також браком електроенергії. У країні оголошено надзвичайний еконо-мічний стан. У ряді регіонів жителі відчувають нестачу продовольства і товарів першої необхідності.
Венесуела закрила кордон з Колумбією в серпні 2015 року, оскільки, за словами влади, вільне переміщення людей і товарів сприяло зростанню злочинності.
Опозиція Венесуели звинувачує президента Ніколаса Мадуро і його попередника Уго Чавеса в тому, що їх політика призвела до економічної кризи. Однак Мадуро звинувачує бізнес-еліти країни у бойкоті економіки для досягнення своїх політичних цілей.
На цьому тлі регулярно відбуваються зіткнення протестуючих проти економічної політики держави з поліцією.
У Болгарії на третину скоротився приплив біженців
Кількість біженців з країн Північної Африки і Близького Сходу, що прибувають у Болгарію, скоротилася на 30% порівняно з аналогічним періодом 2015 року.
«Скорочення припливу біженців у Болгарію пов'язане, перш за все, з глобальним перерозподілом міграційних потоків, а також з політичним рішенням щодо тимчасового розміщення біженців на території Туреччини», — зазначила міністр внутрішніх справ Болгарії. Не менш важливим фактором, за її словами, стало зміцнення болгарських кордонів, в тому числі будівництво уздовж державного кордону огорожі, що змушує мігрантів шукати інші шляхи в'їзду до держав ЄС.
Бичварова наголосила, що скорочення кількості біженців пов'язане і з рішенням про їх обов'язкову реєстрацію, оскільки більшість з мігрантів намагаються уникнути процедури реєстрації.
Американець виграв у лотерею
540 млн доларів
540 мільйонів доларів виграв у лотерею Mega Millions житель штату Індіана, що у Сполучених Штатах Америки.
Як відомо, після кількох невдалих тиражів минулого тижня джекпот лотереї виріс з 449 мільйонів доларів до 540 мільйонів.
Хто став щасливим власником такої суми, наразі невідомо, оскільки той, хто заповнив виграшний білет, до цього часу не вийшов на зв'язок. Відомо, що білет був придбаний на заправці по шосе І-70 поблизу Кембрідж Сіті. Це за 80 кілометрів від Індіанаполіса.
За інформацією видання, нинішній виграш став сьомим за розміром за всю історію США. Рекордний виграш був зафіксований у 2012 році і становив 656 мільйонів доларів. Тоді власники двох білетів поділили між собою джекпот.
Безпосередньо в Mega Millions ніхто не вигравав уже останні 35 розіграшів. Цей джекпот став найбільшим у лотереї з грудня 2013 року.
За матеріалами Інтернет-ресурсів підготувала Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>