Зі світу по факту

СКІЛЬКИ РОСІЯН ХОЧ РАЗ В ЖИТТІ ДИВИЛИСЬ ЩОСЬ, КРІМ РОСІЙСЬКОГО ТБ

У Росії свободи слова немає, але лише частина населення це розуміє. А для решти – все ідеально. Лише 21 % росіян впевнені, що в країні відсутня свобода слова, а влада ліквідовує незалежні ЗМІ. Кожен третій переконаний, що жодного тиску на журналістів держава не чинить. Більше 60 % росіян щодня отримують інформацію про події в Росії і в світі виключно з новин Першого російського телеканалу. А 87 % опитаних жодного разу в житті не читали інформацію на іноземних сайтах і не дивилися закордонні телеканали.

Згідно з опитуванням «Левада-центр», одним із найпопулярніших суспільних очікувань у Росії є прагнення поширити конфлікт на Донбасі по усій Україні. Та от офіційно свого втручання у війну на Сході України росіяни визнавати не хочуть. 38 % росіян не ви-ключать присутність військових РФ на території України, але вважають правильним нерозголошення цієї інформації Кремлем. Ще третина – 36 % — свято переконані, що їхніх військ на Донбасі немає. Майже половина – 40 % — хоче відновити добросусідські відносини з Україною. При цьому чверть із них виступає за те, аби анексований Крим залишився російським.

У РОСІЇ ПОФАРБУВАЛИ АСФАЛЬТ,

ЩОБ ВИГЛЯДАВ, ЯК НОВИЙ

У місті Курськ, що в Росії, місцеві мешканці відзняли відео, як комунальники зафарбовують асфальт. Відеодоказ опублікували у мережі Фейсбук на сторінці групи «Лентач». «В Курске старый асфальт покрасили „под новый“. Лайфхак для губернатора Рязанской области», — підписали відео активісти.

РІВНЕНСЬКА АТОМНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ ЗМЕНШИЛА ПОТУЖНІСТЬ

Відповідно до регламенту роботи реакторної установки у режимі потужнісного ефекту реактивності о 1:00 год. 30 червня до 70 % від номінальної зменшено потужність енергоблоку № 4 РАЕС (ВВЕР-1000).

У роботі перебувають три енергоблоки Рівненської АЕС із сумарним навантаженням 1430 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає, — повідомляє прес-служба РАЕС.

Енергоблок № 3 РАЕС (ВВЕР-1000) перебуває у поточному ремонті. Ремонт триватиме до 4 серпня. Енергоблоки РАЕС виробили з початку червня1 млрд. 239,9 млн. кВт/год. електроенергії та з початку року 9 млрд. 339,5 млн. кВт/год. електроенергії.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

НА МИКОЛАЇВЩИНІ ЗАФІКСУВАЛИ СПАЛАХ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

У приватному сільському підприємстві, що у селі Кримка Первомайського району Миколаївської області, фахівці ветеринарної медицини зафіксували спалах африканської чуми свиней (АЧС). В одному з місцевих господарств загинуло 9 із 125 свиней, однак у самому селі під час обходу дворів фахівці не виявили ознак вірусу у тварин. Зараз тривають протиепізоотичні заходи.

Про небезпеку поширення африканської чуми свиней в Україні почали говорити ще у 2013 році. У жовтні 2015 року спалахи АЧС зафіксували в дев'яти областях України. АЧС не лікується і призводить до масового знищення свиней.

ЛУЦЬКУ МІСЬКРАДУ Й ЛІКАРНЮ

«ЗАМІНУВАВ» 41-РІЧНИЙ ЛУЧАНИН

29 червня на екстрену лінію «102» надійшли повідомлення від невідомого про замінування Луцької міської клінічної лікарні та міськради. Протягом декількох годин поліція встановила особу псевдомінера.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні служби. Правоохоронці здійснили евакуацію персоналу та хворих з лікарні. Спеціалісти-вибухотехніки провели спеціальні заходи щодо перевірки лікарні та приміщення міськради на наявність вибухівки. Інформація про замінування не підтвердилася.

«Поліція протягом кількох годин встановила особу зловмисника, який зробив неправдиве повідомлення про замінування на екстрену лінію «102». Ним виявився мешканець Луцька. Йому 41 рік. Правоохоронці з’ясовують мотиви правопорушення. Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає по- збавлення волі на строк до шести років», – повідомив керівник волинської поліції Петро Шпига.

У ВОЛОДИМИРІ-ВОЛИНСЬКОМУ «НА ГАРЯЧОМУ» ЗАТРИМАЛИ ПОДАТКІВЦІВ-ХАБАРНИКІВ

Керівника Володимир-Волинської ОДПІ та його заступника за-тримали під час одержання неправомірної вигоди. Слідчий відділ прокуратури області, за результатами комплексу слідчих (розшукових) дій негласного характеру, проведених спільно з оперативними підрозділами обласного Управління Служби безпеки України та підрозділу власної безпеки в системі органів Державної фіскальної служби області, задокументували незаконну діяльність керівника відділу Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС та його заступника, пов’язану з вимаганням та одержанням неправомірної вигоди.

Посадовців затримали «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 2 тисяч гривень, яку вони вимагали від чергової зі своїх «жертв» — місцевого приватного підприємця — за сприяння у його переведенні із загальної на спрощену систему оподаткування та нестворення штучних перешкод цьому.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, по завершенню яких слідчими ухвалюватиметься рішення стосовно міри запобіжного заходу щодо затриманих, повідомлення останнім про підозру, їх відсторонення від займаних посад.

ЗАГОТІВЕЛЬНИЙ БІЗНЕС ПОПОВНИТЬ

БЮДЖЕТ ВОЛИНІ НА 6 МЛН. ГРН.

Фахівці територіальних органів ДФС у Волинській області здійснюють щоденний моніторинг стану отримання лімітів, заготівлі ягід і грибів та контролюють сплату відповідних податків до бюджетів.

«Ми заздалегідь зустрілися з представниками заготівельного бізнесу та обговорили проблемні ситуації, які можуть виникати, враховуючи практику минулих років. Наші партнерські стосунки з тими, хто заготовляє дари лісу зі сплатою всіх визначених законом платежів, дозволяють прогнозувати надходження більше 6 мільйонів гривень лише податку на доходи фізичних осіб за підсумками сезону заготівлі», — зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Разом з тим, щоб запобігти тіньовому вивезенню з Волині другорядних лісових матеріалів, фахівці ДФС провели інвентаризацію місць зберігання, зокрема більше сорока холодильних та морозильних камер, які перебувають у власності 14 суб’єктів.

За матеріалами Інтернет-видань підготувала Марія ЛЯХ

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>