Зі світу по факту

На Волині лісівники відкрили теплицю для розведення декоративних дерев

У Партизанському лісництві державного підприємства «Цуманське лісове господарство» облаштували нову теплицю для черенкування декоративних деревних порід. Там уже ростуть однорічні черенки самшиту, бересклету, також – туя західна, східна, ялівець козацький, віргінський та інші породи. Акцент роблять на найбільш популярних та затребуваних. Адже вирощування декоративних культур – досить перспективний напрям у лісовому господарстві.

Громадяни Німеччини намагалися провезти через «Ягодин» велику партію «Віагри»

У залізничному пункті пропуску «Ягодин» прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці завадили контрабанді із України в Польщу великої партії стимулюючих потенцію препаратів. Таблетки дев’яти найменувань загальною кількістю 36 тисяч штук виявили в одному з купе потяга «Київ-Варшава». Власниками товару виявилися двоє громадян Німеччини – вихідці з України.

Наразі виявлені таблетки пройшли експертизу та оцінку. Вартість вилученого товару склала понад 900 тисяч гривень.

Канадцю присудили 8 млн. доларів компенсації за 27 років помилкового ув’язнення

Суд присудив Івану Хенрі, мешканцю канадської провінції Британська Колумбія, 8 млн. дол. компенсації за 27 років, які він провів у в’язниці за помилковим рішенням. Таке рішення ухвалив Верховний Суд Британської Колумбії.

У 1983 році чоловіка засудили до довічного ув’язнення за сексуальні злочини проти восьми осіб, втім у 2010 році, вислухавши нові докази, виправдали. Слідство встановило, що сторона обвинувачення навмисно приховала інформацію про наявність у справі інших підозрюваних та деяких деталей розслідування. Після виходу на свободу Хенрі подав проти Британської Колумбії зустрічний позов, який був задоволений. Тепер місто Ванкувер та провінційний уряд мусять виплатити чоловікові 530 тис. дол. не отриманих доходів та 7,5 млн. дол. моральної шкоди.

Павуки заполонили австралійське місто

Не життя, а фільм кошмарів. Австралійське місто Лонсестон, ледве оговтавшись від повені, зіткнулося з новою проблемою – павуками.

Місто буквально накрила суцільна пелена павутини. Її снують мільйони комах, що через повінь змушені були вийти зі свого звичного середовища й піднятися вище до людей. Вітер розносить ті «нитки» з багатолапими «ткачами», густо обплітаючи все навколо. Таким чином комахи рятуються, тікаючи з небезпечних місць. А людям здається, що вони вже мають крила, тому так швидко окуповують все нові території.

Фахівці впевнені, що невдовзі, коли земля просохне, більшість павуків повернеться у звичне для них середовище.

Японці залишили сина у лісі з ведмедями

У Японії молоді батьки звернулися до поліції через зникнення семирічного сина. Повідомили, що хлопчик пропав, коли сім'я збирала в лісі дикі овочі. Пізніше батьки зізналися, що залишили дитину одну в горах в регіоні Хоккайдо (місці проживання ведмедів) в якості покарання за непослух! Та коли схаменулися через п’ять хвилин, сина вже не було.

У джунглях під землею знайшли

древній мегаполіс

У Камбоджі в джунглях археологи знайшли мережу древніх міст. Знайдені поселення раніше не фігурували в жодних записах учених. Воно дозволить перевернути сьогоднішні уявлення про історію Азії.

Досліджуючи джунглі, вчені використали технологію сканування лазером з неба. Новознайдені міста розташовані неподалік храмового комплексу Ангкор-Ват, присвяченому богу Вішну. Він є одним з найбільших культових споруд на Землі й датується XII сторіччям. За словами археологів, тут могла існувати ціла імперія, яка свого часу була найбільшою на планеті.

Туристів возять скляні поїзди

Японці створили скляний поїзд. Усе – аби догодити вибагливим туристам. Один з перевізників вирішив втілити неймовірну на перший погляд ідею. Було вирішено прибрати в поїзді стіни і стелю, щоб поліпшити оглядовість для подорожуючих. Адже потяг курсує в мальовничих місцях західної частини префектури Ніїгата. Поїзд складається лише з двох вагонів і вміщує 45 пасажирів. Перший призначений виключно для того, аби милуватися природою, а в другому розмістився ресторан із французькою кухнею та японським саке.

У Вінниці хірург у скаліченого бійця АТО вимагав хабар за інвалідність!

На Вінниччині працівники СБУ затримали хірурга, який вимагав хабар у демобілізованого бійця АТО. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Лікар вимагав у важкопораненого бійця АТО 1,3 тисячі доларів, щоб призначити йому третю групу інвалідності. Боєць пішов в АТО добровольцем. На фронті його важко поранили, він переніс дев’ять операцій, і залишився майже без кисті руки. У Вінниці хірург, який входив до медико-соціальної експертної комісії, запропонував бійцю дати хабар за оформлення документів на призначення третьої групи інвалідності.

Знайшли 500-річний корабель,

завантажений золотом

У пустелі Намібії алмазодобувальники знайшли 500-річний корабель, завантажений золотом і монетами. Уряд Португалії (судно у 16 столітті вийшло з її берегів) відмовився від права забрати собі скарби.

У 1533 році цей корабель під назвою «Добрий Ісус» відправився з Лісабону (Португалія) й зник разом з командою біля Берега Скелетів під час подорожі до Індії. Він виявився переповнений сріблом, золотом, мідними злитками, монетами та слоновими бивнями. Команда не змогла врятувати судно, тож залишила його.

Довго доля корабля була невідомою. І ось показалися верхівки його щогл. Місцину вздовж Берега Скелетів висушили й таким чином оголили корпуси багатьох кораблів, що розбилися там. Португальський корабель виявився найдорожчою знахідкою серед усіх й оцінений експертами у 13 мільйонів доларів.

За матеріалами Інтернет-видань

підготувала Леся ГРІНЧУК

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>