Зі світу по факту

500 НАЙБАГАТШИХ ЛЮДЕЙ СВІТУ ЗА ТРИ ДНІ ВТРАТИЛИ $128 МІЛЬЯРДІВ

Більше всіх у світі через падіння фондового ринку США за три дні втратили глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет і засновник Facebook Марк Цукерберг. Статки кожного з мільярдерів зменшилася за три дні на $3,7 млрд. Співзасновник Google Ларрі Пейдж втратив за ці дні $3,1, статки його колеги Сергія Бріна «схудли» на $3 млрд. Замикає п'ятірку власник Zara Амансіо Ортега - його статки за три дні зменшилися на $2,5 млрд.

У сумі втрати 500 найбагатших людей світу за ці дні склали $128 млрд, причому $55 млрд втратили американські багатії.

Рекордне падіння за всю історію промисловий індекс Dow Jones показав у ході торгів 5 лютого: тоді він впав майже на 1200 пунктів. У відсотковому відношенні цей індекс знизився на 4,6%, що також стало рекордним падінням за день 3 серпня 2011 року. Тоді втрати найбагатших людей світу за день склали $114 млрд.

За три дні торгів з 27 лютого по 1 березня індекс Dow Jones знизився з максимуму в 25800 до позначки 24608, падіння склало майже 2100 пунктів.

 

Держдеп США схвалив постачання до України «Джавелінів»

Держдеп США схвалив пропонований продаж Україні переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» на суму 47 мільйонів доларів.

«Система «Джавелін» допоможе Україні побудувати свій довго-строковий потенціал оборони для захисту суверенітету і територіальної цілісності з метою задоволення вимог національної оборони», – йдеться в заяві.

Зазначається, що пропонований продаж не вплине на військовий баланс в регіоні.

Агентство зі співпраці в галузі оборонної безпеки заявило, що уряд України запросив купівлю у США 210 ракет і 37 пускових установок.

В угоду будуть включені навчання, технічна допомога, транспорт та інші аспекти логістики.

 

УКРАЇНА ПОВІДОМИЛА ЄС, ЩО ВІН МОЖЕ ЗАЛИШИТИСЯ БЕЗ ГАЗУ З РОСІЇ

Росія знизила майже на 20% тиск у газовій трубі, якою територією України постачає блакитне паливо до Європи.

Також «Газпром» повернув «Нафтогазу» гроші за газ, постачання якого мали відновити від 1 березня, після дворічної перерви. Також РФ досі не виконала рішення Стокгольмського арбітражу, відповідно до якого має сплатити Києву 2,56 млрд доларів. Щоденна пеня становить до півмільйона доларів.

Міністерство закордонних справ України вже офіційно повідомило Євросоюз про проблеми з тиском газу в трубі.

 

Росія повернула полонених

українських прикордонників

На прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» у Харківській області відбувся обмін співробітників ФСБ на двох українських прикордонників, незаконно утримуваних у Росії.

Ігор Дзюбак та Богдан Марцонь зникли на Сумщині у жовтні 2017 року. А потім російські спецслужби заявили, що їх затримали за незаконний перетин кордону. Майже півроку вони перебували у Москві у СІЗО «Лефортово». На думку українських спецслужб, прикордонників просто викрали.

 

З'явилась книга про бійців 14-ої бригади

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Російсько-українська війна (2014–2017 роки): короткий нарис». Присвячена вона бійцям 14-ої окремої механізованої бригади.

Автор книги - Микола Лазарович із позивним «Професор», кандидат історичних наук, доктор політичних наук, автор сотень наукових праць, заслужений працівник освіти України, а головне – боєць, котрий добровольцем прийшовши у військкомат, у 2015—2016 роках у складі нашої 14-ї омбр воював на Східному фронті.

За матеріалами Інтернет-видань – Валентина БОРЗОВЕЦЬ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>