Зі світу по факту

ПОРОШЕНКО ЗАТВЕРДИВ ТЕРМІНИ ПРИЗОВУ

ТА ЗВІЛЬНЕННЯ В ЗАПАС СТРОКОВИКІВ У 2018 РОЦІ

Президент України Петро Порошенко затвердив строки звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та терміни проведення чергових призовів у 2018 році.  Як зазначається, військовослужбовців-строковиків, які мають ступінь вищої освіти «спеціаліст» або «магістр» та вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у квітні-травні і серпні, а також у жовтні-листопаді 2018 року. Інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, звільнять у запас у квітні-травні та у жовтні-листопаді.

Призов на строкову військову службу в 2018 році відбудеться у квітні-травні і у жовтні-листопаді. На строкову військову службу будуть призивати придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у частини виповнилося 20 років, а також старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

 

У КИЄВІ СБУ ЗАТРИМАЛА НА ХАБАРІ ДЕРЖАВНОГО ПОСАДОВЦЯ СТОЛИЧНОЇ МИТНИЦІ

Оперативники Служби безпеки України (СБУ) 15 лютого впіймали на хабарі головного державного інспектора Київської міської митниці Державної фіскальної служби. Правоохоронці встановили, що чиновник налагодив механізм одержання хабарів з громадян за безперешкодне митне оформлення автомобілів із-за кордону. З кожного такого автомобіля зловмисник вимагав двісті доларів США. Оперативники спецслужби задокументували отримання інспектором понад тисячі американських доларів. Нагадаємо, 13 лютого у Львові на хабарі у 10 тис. грн затримали працівницю міграційної служби, яка обіцяла швидке виготовлення 5-ти закордонних паспортів.

 

УКРАЇНЕЦЬ НЕЛЕГАЛЬНО ВИВОЗИВ З ПОЛЬЩІ ДВА «МЕРСЕДЕСИ», КУПЛЕНІ У США ЯК МЕТАЛОБРУХТ

Працівники Прикордонної служби Польщі завадили нелегальному ввезеню до України двох автомобілів Mercedes загальною вартістю майже 250 тис. злотих (близько 2,2 млн грн). Прикордонники встановили, що автомобілі були куплені у США, як поломані і призначені для запчастин. Однак українець намагався ввезти їх, як справні. Відповідних документів для цього він не мав.

 

СЕЛЯНАМ РОЗДАДУТЬ ПО 2 ТИС. ГРИВЕНЬ ЗА ТЕЛЯ

Лише торік поголів’я великої рогатої худоби в Україні скоротилося майже на 5%. Аби підтримати людей, держава цього року на кожне телятко віком до року, даватиме по 2,5 тис. грн. Загалом на підтримку тваринництва цьогоріч з держказни виділять 4 млрд гривень. За кожну корову отримуватимуть від держави півтори тисячі гривень дотації. А ще обіцяють – дешеві кредити. Тим, хто будуватиме нові комплекси для тварин, – третину грошей компенсують. Ще більше – 40% – повернуть при купівлі техніки. Але лише вітчизняної.

 

НАМАГАЛИСЯ ВВЕЗТИ ДО ПОЛЬЩІ 72 ТИС. ПАЧОК СИГАРЕТ, СХОВАНИХ У ПОЇЗДІ КИЇВ-ВАРШАВА

У пасажирському поїзді рейсу Київ-Варшава працівники Прикордонної служби виявили 72 200 пачок сигарет, які були заховані у сховках в конструкції вагонів поїзду. Вартість виявленої партії сигарет без акцизних марок становила за попередніми оцінками 49 735 злотих.

Правоохоронці з’ясували, що контрабандні сигарети ввозили до Польщі двоє громадян України віком 30 і 35 років. Вони планували продати їх гуртом у Варшаві.

Також днями прикордонники виявили серед вугілля у поїзді Київ-Москва 8 кг ювелірних виробів. Йдеться про понад 700 одиниць прикрас, виготовлених зі срібла.

 

РОЗШУКУВАНИЙ В УКРАЇНІ КІЛЕР З «БАНДИ СУШКА» СТАВ КЕРІВНИКОМ ОХОРОНИ ДЕРЖФІЛЬМОФОНДУ РФ

Службу охорони Державного фонду фільмів РФ тривалий пе-ріод очолює Володомир Мялькін, в Україні його оголосили в розшук за підозрою у вбивстві двох та більше осіб. Утікач був членом так званої «банди Сушка». Після втечі з України до Росії,  влаштувався в цей державний фонд та отримав чотирикімнатну квартиру площею 160 м2.

Так звана банда Сушка – це кримінальне угруповання, яке провадило свою злочинну діяльність від 1998 року здебільшого у Західній Україні — у Львівській, Рівненській, Тернопільській областях, а також у Києві. Злочинці полювали на заможних людей, наприклад, на митників, грабували будинки бізнесменів, їхні магазини і підприємства. Правоохоронці довели, що члени банди здійснили більш ніж 10 вбивств, 7 замахів на вбивство, 32 розбійних напади.

 

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК ВВІВ В ОБІГ МОНЕТУ

З ЗОБРАЖЕННЯМ ЛЮБОМИРА ГУЗАРА

На аверсі монети розміщено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ (м. Київ) на дзеркальному тлі стилізованого хрестоподібного проміння; унизу — малий Державний Герб України, праворуч від якого написи: УКРАЇНА, номінал — 5 гривень та рік карбування монети — 2018. На реверсі монети зображено портрет Любомира Гузара, ліворуч від якого роки його життя 1933/2017 та по колу розміщено написи: Патріарх Любомир Гузар, «Моя мрія – бути людиною». Тираж монети – дві тисячі штук. У обіг монети введені 15 лютого.

 

ОЖИЛА… ПОКІЙНИЦЯ

Ця «містична» історія сталася у селі Маркуші Бердичівського району Житомирщини. Хвору бабусю госпіталізували до лікарні, там вона впала у кому. Рідні забрали пенсіонерку додому і стали готуватися до похорону. Та раптом бабуся… опритомніла і попросила пити! Цим «покійниця» добряче усіх налякала.

 

У США КОЛИШНІЙ УЧЕНЬ ВЛАШТУВАВ СТРІЛЯНИНУ В ШКОЛІ, 17 ЗАГИБЛИХ

У середу, 14 лютого, в американському містечку Паркленд, штат Флорида, сталася стрілянина в середній школі, внаслідок якої загинули 17 осіб. Серед загиблих — діти і дорослі.

Повідомили про затримання підозрюваного в стрілянині — колишнього учня цієї школи Ніколаса Круза 1999 року народження. Підлітка було виключено зі школи через проблеми з дисципліною.

 

МЕШКАНЦІ НІДЕРЛАНДІВ ПІСЛЯ СМЕРТІ АВТОМАТИЧНО СТАВАТИМУТЬ ДОНОРАМИ ОРГАНІВ

Уряд Нідерландів прийняв новий закон, згідно з яким усі дорослі громадяни країни після смерті автоматично стають донорами органів. Уникнути цього можна, лише написавши відповідну заяву, у якій заброняється використовувати для цього тіло померлого.

За матеріалами Інтернет-видань – Леся ГРІНЧУК

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>